Acid Storm (Masterpiece , Hasbro):


A Takara újratervezte a Masterpiece Starscream figuráját. Az új, jobb verziónak aztán több átfestése is lett. Az eredeti MP-11 Coronation Starscream sajnos elképesztõen drága (300 USD körül van), így tulajdonképpen a Hasbro által a 2013-as SDCC-re kiadott Acid Storm figura lett a "Tesco gazdaságos" módja a figura beszerzésének, hiszen ez 100 USD alatt hozzáférhetõ. Így én is ezt szereztem be, és nem bántam meg, sõt.

A doboz még mindig nem közelíti meg a Takara MP dobozok eleganciáját, viszont a Hasbro végre felhagyott a drótokkal való kötözgetéssel, és Takara módra két mûanyag buborék közé fogta a figurát. Így a doboz tárolásra is egyszerûen alkalmas.

Az alt mód a történelmi "G1" hûség jegyében egy F-15 Eagle, a 80-as évek amerikai csúcs vadászgépe. A figura tökéletesen visszaadja annak kecses formáit, érdemes megnézni, mennyire különbözik az F-22-tõl (6-os kép). A festése nagyon jó. Nem olyan enervált zöld, mint a Classics verzió, hanem élénk "toxic" zöld színe van. A szárnyak "pixeles" festése is nagyon jól néz ki, az insigniákat pedig a megszokottól eltérõ irányban tették a szárnyakra, ami azért jó, mert robot módban sem állnak fejjel lefelé. A gépen elég sok minden mozgatható. A kinyitható orr alatt egy stilizált gattling-ágyú van. Nyílik a pilótafülke, a gép tetejének egy része (stilizált hidraulikával), mozognak a fékszárnyak is. A két pilóta ("Vicious" Vala és Etipsone) vicces módon valós személyek, mindketten a Hasbro figuratervezõi.

Az átalakítása kissé körülményes, és egy MP esetén azért zavaró, hogy a hátsó szárny bizony könnyen lepotyog közben.

A robot mód nagyon hangulatos, tökéletes G1 feeling, miközben a pózolhatóság az új figurákat idézi, a hozzá kapott display stand segítségével pedig olyan pózokat is kaphat, melyek talpon állva nem mûködnének. Egyedül a lábfejek oldal irányú mozgathatósága hiányzik. A display stand egyébként mindkét módban használható. Érdemes megnézni azonban, hogy a robot mód igencsak "pazarolja" a mûanyagot, az alt módban ugyanakkora F-22-bõl mennyivel nagyobb movie Strascream lesz (17-es kép). A zöld festés robot módban is nagyon mûködik, még a szemei is zöldek.

Alapvetõen Strascream pótléknak vettem, annak magas ára miatt választva ezt. Viszont azt kell mondanom, hogy bár Acid Storm sokkal kevésbé ismert karakter (a Rainmaker csapat egyike), ebben a festésben szerintem bizony jobban néz ki ez a mold. Persze, ha Starscream egyszer alacsonyabb áron beszerezhetõ lesz, azért biztosan rárepülök...:-)

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 7/10
Átalakítás ötletessége: 5/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 9/10

Doboz:

Display stand:

Gattling ágyú az orrban:

F-22 Raptor & F-15 Eagle:

Holo- lovas:

F-15 méretek:

Szervíz:

Méretarány:

A movie leader nagyobb:

Masterpiece méretarány (katt):

Méretarány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Vissza