Star Saber (Masterpiece , Takara):


A dolog úgy kezdõdött, hogy a Takara még 2013-ban megkérdezte a rajongókat, hogy milyen karakterbõl szeretnének Masterpiece figurát. Szavazni csak japánból lehetett, így nem volt meglepõ, hogy egy ennyire "japán" karakter nyert és 2015 elején ki is jött a figura. Mintha nem is Transformers, hanem egy tetszõleges manga robotot nézne az ember. Nem is terveztem beszerezni, de elég jó áron sikerült szerezni egyet, így most van szerencsém bemutatót készíteni róla.

Az eredeti G1-es figura a Brainmasters szériában jött ki. Ennek megfelelõen mindjárt több figurát kapunk.

Komponensek:

1.: Brain of Courage- A brainmaster kis figura.

2.: Saber- az alap robot kb voyager méretben. Brain of Courage repülõ módban a pilótafülkébe tehetõ, robot módban pedig Saber mellkasában a helye, behelyezésekor a helyére kerül Saber arca.

3.: V star: Saber-rel repülõ és robot módban is kombinálható test és a hozzá kapcsolódó fej.

Ott van elõször is az 1 cm-nél alig nagyobb Brain of Courage. Õt tudjuk elhelyezni Saber mellkasában, aki ezzel "arcot kap". Lélek a gépben, annyira japán, hogy japánabb már nem is lehetne. És amennyiben Saber kombinálódik V-star robot módjával, akkor kapjuk Star Sabert. A G1-ben megismert módon kapunk hozzá kardot, mindjárt két méretben. kapunk egy kis kard markolatot, valamint Saber repülõ orra is markolattá alakítható. Jár hozzá egy puska és egy pajzs is, mely egyben állvány a kombinált ûrhajó módhoz.

Remek szett, jó áron érdemes beszerezni. Annyit azért érdemes megjegyezni, hogy a robot kombinált módban Saber mellkasban való rögzítését jobban is megoldhatták volna. Szétszedni nagyon nehéz, és eddig az egyetlen figura, melynek átalakításakor a véremet adtam, ugyanis a szárny hegye megszúrta az ujjamat. :-)

Saber:

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 5/10
Átalakítás ötletessége: 6/10
Robot mód: 9/10
Robot mód festése: 10/10

Star Saber:

Alt mód: 6/10
Alt mód festése: 9/10
Átalakítás nehézsége: 6/10
Átalakítás ötletessége: 4/10
Robot mód: 9/10
Robot mód festése: 10/10

Box:

Coin:

Saber repülõ mód:

Na, kinek a gépe jobb? :

Méretarány:

V-star & Saber alt mód:

Kombinált mód pajzs-álvánnyal:

Méretarány:

Brain of Courage & Saber:

Méretarány:

Kombinálódás:

Star Saber:

Ilyenné alakulok:

Méretarány (katt):

Seibertron galéria- Brain of Courage

Seibertron galéria- Saber

Seibertron galéria- Star Saber

Vissza