Starscream (Mesterpiece- movie series):


A Takara bizonyára meglepõdött a második filmes Leader Optimus Preime figura "Buster" átfestésének nemzetközi sikerén. Ez a siker nem csak a kamion alkatrészeibõl kialakítható méretes fegyvernek, hanem a rendkívül részletes és élethû festésnek volt köszönhetõ. Talán ezért gondolták úgy, hogy a Masterpeice sorozat részeként elindítják a filmes leader figurák prémium festéssel ellátott kiadását. Ennek elsõ alanya volt Starscream.

Magát a figurát már volt szerencsém bemutatni és ezzel együtt igencsak méltatni. A most látható Masterpeice figura teljes mértékben megegyezik azzal, kivéve persze a festést. A Hasbro figura természetesen megkapta a filmben is látható "alien tetkókat", melyek igencsak eltakarják a remekül kidolgozott felületi formákat. Nem véletlen, hogy az autógyárak is ilyen aprólékos nonfiguratív mintákkal fedik el a prototípusaik részleteit. A Masterpiece verzió ezzel szenben az F22-es rendkívül élethû festését kapta. Mivel a figura alt módja rendkívül élethû, így olyan, mintha nem is Transformers-t, hanem egy makettet tartanánk a kezünkben. Pár matricát is adtak hozzá (USAF és Decepticon insignia, lajstromjel), én ezeket egyelõre nem helyeztem fel.

A robot mód festése is nagyon jól kidolgozott, mondhatni gyönyörû. No persze egy filmes Decepticon akkor gyönyörû, ha ronda, de a képeket elnézve talán érthetõ lesz, hogy mire gondolok. Mûanyagszürkével szerencsére már a Hasbro változatnál sem találkoztunk, itt viszont minden részlet remekül festett. Érdemes megnézni a kezeken végigfutó vörös kábeleket, vagy a helyenként megtalálható kék festést. Végre egy mozis Starscream figura, melynek a homlokára rákerült a kis Insignia. Mindegyik figurán ott a helye, de végül csak nem sikerült ráfesteni. Az álla különösen sok ezüst festéket kapott, amitõl olyan, mintha csuklyája lenne.

Ami meglepett, hogy a Takara ehhez a változathoz nem ad a mûködtetéshez szükséges elemet. Elõször azt hittem, hogy hibás verziót fogtam ki, aztán rájöttem, hogy üres az elemtartó. A fele ennyibe kerülõ Hasbro változathoz mellékelik az elemet is. Az interneten több helyen talpon fotózva láttam, így némi csalódást okozott, hogy nem mellékeltek hozzá talpat, melyen repülõ módban kiállítható. Ne felejtsük el, hogy ez nem gyerekjáték, inkább szobor.

Összességében a figura maga is nagy kedvenc, szerintem messze a legjobb eddig kiadott leader. Ehhez jön a gyönyörû festés, ezzel együtt hihetetlenül jó figura. Azt persze mindenki eldönti, hogy megér-e ez a festés dupla annyi pénzt, mint amennyiért a Hasbro változat beszerezhetõ. Lássuk!

2011.05.26.:

Dobozban:

Tetkóval és tetkó nélkül:

Mecha tengu:

Méretarány:

Az elveszett insignia:

Fegyverzet:

Ezüst Starscream-ek:

Alt móddal:

Starscreamek:

Méretarány:

Seibertron galéria

Vissza