Ultra Magnus (Masterpiece , Takara):


A 2014-es év nagy Masterpiece dobása végül 2015 legelejére csúszott: Ultra Magnus is megkapta a maga MP figuráját. Amikor elõször láttuk a szürke teszt figurát azt gondoltuk, hogy az MP-10-es Optimus figura lesz átdolgozva úgy, hogy az autószállító trailer egyes elemei rákerülnek a robotra, de tévedtünk. Egy teljesen új öntvény készült, ahol a kamion és a trailer együtt átalakulva adja ki a hatalmas robot módot. Mindezt úgy, hogy a kamion lecsatolható, és a pilótafülke miliméterre megegyezik az MP-10-zel.

Az alt mód természetesen egy kétszintes autószállító kamion. Remekül hozza a G1-es hangulatot, akár a figurára, akár a rajzfilmre gondolunk. Négy darab MP autó szállítható rajta, bár szerintem kamion módban a deluxe autók méretarányosak inkább hozzá. Az autószállító felsõ része, és a végén a rámpa szabadon nyitható. A rakéták beállíthatók a trailer elejére, vagy a két oldalára is. Kapunk hozzá egy pici Spike és Daniel figurát, ám ez sajnos nem a doboz erõssége. A pózolhatóságuk a méretükhöz képest nagyon jó, de az arcukat nem sikerült lefesteni (kép itt). Ez nem méltó egy ilyen gyûjtõi darabhoz.

Az átalakulása nagyon ötletes, annak is kell lennie, hiszen a kamionbõl és trailerbõl együtt alakul ki egy olyan robot, aminek meg kell felelnie a MP figurákkal szemben támasztott design és pózolhatósági elvárásoknak. Az átalakítása ehhez elég aprólékos, de jópofa, élvezetes, ahogy ezt egy MP-tõl várnánk. Ennek során semmit sem kell leszednünk, mindenféle tengelyeken forognak a különbözõ alkatrészek. Nagyon ügyes.

A robot mód hatalmas, az utóbbi évek legnagyobb MP figurája. Sajnos nekem már kicsit nagyobb is, mint ami komfortos. A méret egy picit a pózolhatóság rovására is megy, de ettõl persze még nagyon jól pózolható. Egyedül hátul, a kamion tetejét adó panellel nem tudtak a tervezõk mit kezdeni (kép itt). Talán a legjobb átlósan beállítani. A leginkább egy téglára emlékeztetõ G1-es figurához képest természetesen hatalmas az elõrelépés. Egy méretes puskát is kapunk hozzá. Az MP-10-es Optimus Prime-hoz adott Matrix természetesen elhelyezhetõ a mellkasában az erre kialakított tárolórekeszben, utalva a '80-as évek egész estés rajzfilmjére. Ehhez kapcsolódóan kapunk hozzá két speciális öklöt és egy kétségbeesett arcot is, hogy akár el is játszhassuk a film ominózus jelenetét, amikor a Matrix nem nyílik (21-es kép). És persze ismét eljátszhatjuk Optimus halálát is. A Seibertron megtette, én már túl vagyok rajta (kép az MP-10 bemutatómból). Mindkét arc jó, bár nekem lehet hogy jobban tetszenének kicsit nagyobb, "napszemüvegesebb" optikával. Az arcok a robot / kamion belsõ részében is tárolhatók. Van egy rejtett "trollface" feje is, melyet akkor láthatunk, ha egyik arcot sem tesszük fel.

Összegészében a Takara nagyot alkotott, aki teheti szerezze be, kötelezõ darab.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 6/10
Átalakítás ötletessége: 8/10
Robot mód: 9/10
Robot mód festése: 10/10

Card:

Doboz és tartalma:

Coin:

Optimusokkal:

Trailerrel:

MP autókkal:

Deluxe autókkal:

Ultra Magnus méretarány:

Átlalkulás:

Trollface:

Matrix tartó:

Pénz:

Alt móddal:

Optimus-szal:

Ultra Magnus méretarány (katt):

MP méretarány (katt):

Seibertron galéria

Vissza