Optimus Prime (movie 2, leader):


A következõkben vizsgáljunk meg egy Optimus Prime figurát. A leadert. Elõször is a figura hatalmas (igaz mit várnánk egy leaderõl). A Peterbilt kamion közel 30 cm hosszú és robot módban is kb ilyen magas. Mindemellett több mint fél kilót nyom, szóval van benne anyag. A festése nagyon szép, ez fõleg kamion módban látszik. Kivétel talán az orrán lévõ insignia, melyet mûanyagból szépen kidolgoztak, majd rányomtak egy adag vörös festéket és kész. A kiálló részeket javarészt gumiból csinálták, ami rossz, mert ha nem állítjuk be akkor girbegurba, viszont jó, mert nem törik le és gyermekek számára biztonságosabb is. Kicsit furcsa a színtelen szélvédõ mögött a fogaskerekek látványa. A kamion méretarányos a deluxe és voyager járgányokkal és a robot máretarány is nagyjából stimmel.

Az átalakítása nem a legkönnyebb. Ha õszinte akarok lenni, káromkodás garantált. Különösen a fejét nehéz a pilótafülke alá besüllyeszteni. Van trükkje, nem az amúgy elég elnagyolt átalakítási utasítás alapján és abban a sorrendben kell haladni. A figura nagyszerû hangokat produkál, kamion motorhangot, az átalakítás során "átalakulás" hangot, robotmódban pedig mondogatja, hogy "optimuszprájm". Az átalakítás során, amikor a fejével vesszõdtem folyton mondogatta, már majdnem letéptem az arcát.

A robot mód is igen jól sikerült (ebben található a dobozban). Véleményem szerint sokkal jobb, mint az elsõ filmes, sõt az emellett elég nyominak tûnik. Rendkívül hasonlít a filmbéli önmagára. Nagyon tetszik, hogy ezt nem festegetéssel és alkatrészduplázással oldották meg, mint pl a voyagernél, hanem tényleg a szélvédõ üvegek kerülnek elõre, stb. A hovatartozását egy kis diszkrét insignia jelöli a mellkas bal oldalán az egyik napvédõ peremen. Jól pózolható, bár a méretei és a súlya kicsit nehézkessé teszi. Sok mozgatható csuklóval rendelkezik, de a panelek könnyen összeakadnak, ez is korlát a pózolásnál. A kezeibõl gombnyomásra arclevételhez ideális úgynevezett "energia kardok" jönnek elõ mûanyagból. Hakérdés van, tegyétek fel a fórumon. Lássuk a képeket.

2009.11.20.:

Levegyem az arcodat, he???

Seibertron galéria

Vissza