Slag / Slug (Power of the Primes, deluxe):


Ismét egy új széria elsõ figurájához érkeztünk. A Power of the Primes (POTP) lényege, hogy a Titans Return headmaster-ei helyett különbözõ erõket jelképezõ kis minifigurákat kaphatunk és integrálhatunk a nagyokba. Méretre ezek kompatibilisek a korábbi Headmasterekkel is. Még nem döntöttem el, hogy mennyire gyûjtöm majd a szériát, ám a Dinobotokat biztosan beszerzem, amik megjelentek eddig, már meg is vannak. Emellett a deluxe és a voyager figurák kombinálódnak is, akár a Combiner Wars figurák, azokkal kompatibilis módon. Következzel elõször Slag... akit a Hasbro mostanában kitartóan Slug-oz.

Az alt mód egy Triceratops. Sajnos az arányait valahogy nem sikerült jól eltalálni, még a G1 verzió alt módja is jobban nézett ki 30 évvel ezelõtt.. Nem nagyon lehet olyan pózba állítani, amiben igazán jól mutatna. Egyszerûen egy Tricaratops nem ilyen, ez inkább valami gyík. A nyakpáncélja túl közel van a testéhez, ezen mondjuk segíthetünk, ha a kombinálódáshoz használt módon kipattintjuk a nyakánál a rögzítõt. A szarvai is elég furán állnak és persze lekerekítettek, viszont a nyak pajzs részletes felülete dicséretes. A száját - mely egyben a robot mód mellkasa, és a combiner rögzítõt rejti el- nyithatjuk, de abban sincs sok köszönet. A festés viszont rendben van, és az áttetszõ-arany felületek is jól mutatnak. A G1-hez képest a mellsõ vállakról viszont lemaradt az áttetszõ rész. A hozzá kapott combiner öklöt és a puskát többféleképpen rögzíthetjük.

Az átalakítása egyszerû és a maga módján ötletes.

A robot mód rendben van, benne van a hangulat. Persze nehéz megítélni, mert számos 3rd party verzió fordult meg a kezemben, melyekhez nyilván nem ér fel, de árban sem az a kategória (pl 14-es kép). Stabil és remekül pózolható. Egyedül némi boka artikuláció jött volna még jól, mert elég vaskos a lábfeje (ahogy kell) és így terpeszben feltûnõen a talp épén áll. Az öklöt, melybe egy ilyen Prime Master képesség-manót is integrálhatunk a mellkasra tehetjük, vagy a kézen, pajzsként rögzíthetjük. A minõsége nem rossz, jobb, mint az utóbbi TR hullámok esetén, bár egyelõre Slag mellett van egy Swoop-om, aminek lötyög a dino feje, és van egy Grimlockom, amire rossz kézfejet rögzítettek (valószínûleg cserélnem kell), szóval errõl ennyit, suck- Hasbro.

Nos, nagyon jó újra hivatalos Dinobotokat kézben tartani, így nem bántam meg, hogy beszereztem.

Alt mód: 6/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 5/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 8/10

Box art: :

Fegyverrel a háton:

Dino Riders:

G Creations, POTP, Movie 4 SDCC:

Hasfejû:

GigaPower, POTP, Fans Toys:

Méreatrány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Vissza