Airachnid (Prime RID, deluxe):


Hála a Prime sorozatnak az Animated után ismét van domina a TF univerzumban. Blackarachniát Airachnid követi a fekete lakk/bõrfotelben, de a kivitelezés sajnos meg sem közelíti az elõdöt.

Az alt mód ezúttal nem pók, hanem helikopter. Nem néz ki rosszul, igaz szerintem három lapáttal bíró rotor nem létezik és hiányzik a hátsó rotor is. Egy nagyon helyes kis dombornyomott insignia kapott helyet a gép orrán (illetve a robot mód mellkasán is van egy). A két kézifegyver rögzíthetõ a gép oldalára, így kicsit talán rovarszerûbb hatást kelt.

Az átalakítása nagyon egyszerû, bár egyes csuklói (pl: vállak) elég nehezen jártak.

A robot mód hangulatos, ha álló pózba rögzíti az ember... és ezzel vége is. Az összeérõ panelek miatt a pózolhatósága nulla. Nyilván Blackarachnia borulékonyságából tanulva még egy támasztási pont került a láb hátuljára, de így is elég labilis, ez sem segíti a pózolhatóságot. A feje jópofa, a light piping mûködik, a festés viszont csapnivaló. Érdekes, hogy a doboz hátulján sokkal jobb festéssel szerepel, vajon a Hasbro vizsgálja, hogy mennyit lehet lespórolni az illusztrációhoz képest úgy, hogy jogilag ne legyen átverésnek tekinthetõ a hanyag festés? Amúgy pedig itt is látszik, hogy pár év alatt mennyit csökkent a deluxe méret (alább kép Blackarachniával), miközben az ár az ellenkezõ irányba mozgott. A figura hangulatossága tehát nem rossz, de a pózolhatóság hiánya és a hanyag festés miatt mégis igen gyengének ítélem.

Alt mód: 6/10
Alt mód festése: 4/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 3/10
Robot mód: 7/10
Robot mód festése: 3/10

2012.08.21.:

Box art:

Mini insignia:

Helikopter méretarány:

Prime méretarány:

2. kép: mini insignia:

Animated / Prime "csajok" méretarány:

Cselszövevényes méretarány:

Seibertron galéria

Vissza