Darkness Megatron + Hades + Gora 2 + Dark Matter Calibur: Gabu + Baru + Dai (Prime Arms Micron, voyager):


A következõ bemutató során már-már a síron túli misztikum világában érezhetjük magunkat. Darkness Megatron, Hades, Dark Calibur.

Az Arms Micron szériában a Takara kiadta az igen csak egyszínûre sikerült Prime voyager Megatron figura átfestését, illetve átkrómozását. És nagyon jól tette. Az eredeti verzióról készült bemutatót itt találjátok. A doboz is saját stílust kapott, jóval sötétebb és valamivel nagyobb, mint a többi AM voyageré.

Darkness Megatron + Gora 2:

Már az amúgy túl sok értelemmel nem bíró alt módon is rengeteget dob a szürkéhez képest sötétebb és krómozott festés. A robot mód pedig egyenesen zseniálisan néz ki. Nagyon fotogén a króm festéssel. Ahogy az AM széria többi figuráját, Megatront is mi magunk matricázhatjuk fel. Én ezt csak részben tettem meg. Csupán két insigniát ragasztottam rá, a lábaira és a kezeire való rusztikus dekorációt viszont lehagytam. Lehet, hogy fokozná a temetõi hangulatot, de szerintem felesleges agyondekorálni a Decepticon-ok vezérét. Robot módban zseniális a króm festés, a lila light-piping pedig egyenesen démoni, fõleg Hades szárnyaival és a karokon, mellkason lévõ áttetszõ lila felületekkel kombinálva. Az eredeti AM Megatronhoz készített verzióhoz képest Gora némi átalakításon esett át, így lett a neve Gora kettõ. Az eredeti alakja egy gorilla, fegyverként pedig Megatron tekintélyes kar-ágyúját testesíti meg. Neki jól állnak a lila matricák.

Hades:

A különleges extra a szettben azonban Hades, minden Arms Micron-ok ura. Eleve akkora, hogy nem egy, hanem két mûanyaglapra került. Denevér alakban a szárnyfesztávja pedig nagyobb, mint egy deluxe repülõé (kép alább). Az áttetszõ lila szín remekül illik ehhez a szetthez, így nem is ragasztottam fel a szárnyakra való matricákat, szerintem nem okos dolog egy clear figurát összematricázni. Az eredeti alakja tehát egy hatalmas denevér, de megtestesítheti Darkness Megatron szárnyait, vagy éppen haláli kaszáját is. A szárnyakon végig Arms Micron kapcsolódási pontok vannak, a figura pedig meglehetõsen jól pózolható három helyen mozgatható szárnyakkal, lábakkal, fejjel. A Micronoknak van egy energon kristálya, ennek formája és színe határozza meg az erõsségüket és azt, hogy miben erõsek. Hades három kristályt is birtokol, így tehát erõsíti hordozójának támadását, erõsségét és sebességét is, ráadásul mindezt az áttetszõ színbõl következõ "rock titan" kategóriában, szóval jó a barátjának lenni. Várhatóan kiadásra kerül arany színben is, viszont ezt japánban nyereményként lehet megnyerni, tehát valószínûleg elég durva ára lesz.

Dark Matter Calibur:

Dark Matter Calibur a mindent vivõ Decepticon kard, így Megatron kezébe termett, be is szereztem neki. Három részbõl áll, Gabu, Baru és Dai egyaránt állattá alakulnak, amikor nem a kard részei. A krokodil adja a markolatot, a sólyom a kard középsõ részét, a rák (bár szerintem inkább hasonlít rájára) pedig a hegyét. Együtt õk is mindhárom formájú kristállyal rendelkeznek, a narancs szín pedig az "electro" kasztot jelöli. A pengén található formák (pl Baru és Gabu feje) kicsit Conan-os hangulatot is kölcsönöznek a pallosnak, melynek hossza egy megtermett deluxe figura magassága. A komponensek egyesével is megfoghatók, így pl Gabu-ból és Dai-ból remek pajzs is lehet, miközben a penge önmagában is megfogható kardként. Arról szólnak a pletykák, hogy kiadásra kerül majd egy Darkest Megatron nevû verzió is az Arms Micron szériában, melyhez eleve a Caliburt adják majd (nem tudom milyen színben).

Darkness Megatron:

Alt mód: 5/10
Alt mód festése: 9/10
Átalakítás nehézsége: 3/10
Átalakítás ötletessége: 4/10
Robot mód: 9/10
Robot mód festése: 10/10

2012.11.17.:

Sötét dobozban:

Hades + Gora 2 2D:

Dark Calibur (Gabu + Baru + Dai) 2D:

Árnyként követi:

Darkness and "greyness":

Méretarány:

Hades mindent visz (3 energon kristály):

A sötét Calibur és darabjai:

Kardos:

Kaszás:

Pajzsos:

Alt móddal:

"Greyness" and darkness:

Dark Megatrons:

Méretarány "of the damned":

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Vissza