Optimus Prime (Prime- RID, voyager, commander):


Mindját két Prime Optimus Prime figura bemutatója következik. Mindkettõ pozitív csalódás. Mind a robot mód, mind az alt mód visszaadja a rajzfilm stílusát.

Commander: Az alt mód jól néz ki, egytül talán az nem tetszik, hogy az oldalán a vállak csuklóit nem takarja semmi, így megtörik a burkolat. A két áttetszõ puska a tetejére pattintható, de szerintem ront a képen.

Az átalakítása egyszerû és logikus.

Robot módban egy rendkívül stabil, jól pózolható és a méretéhez képest kellõen kidolgozott figurát kapunk. Ahogy commander Bulkhead esetében, Optimusnál is vannak áttetszõ részek, melyek sokat dobnak a figura kinézetén, ez a megoldás egyébként a további commandereknél is megjelenik. A két puska kézbe adható (akár kombinálva is), vagy a hátára pattintható. Külön jó pont, hogy a korábbi cyberverse fegyverek is kompatibilisek, movie Prime pengéivel pl nagyon jól néz ki (képek alább).

Voyager: Annyira belemelegedtünk a RID verzió szidásába a First Editionnal történõ összehasonlítás közben, hogy kis híján nem is szereztem be a RID verziót, pedig nagyon kellemes csalódást okozott. Az alt mód kinézetében (összehasonlítás itt)nem volt akkora különbség, talán az FE valamivel sportosabb, cserébe a RID robosztusabb. A robot módnál (itt) már jobban billenhet a mérleg a FE felé, de pont ekkor ért kellemes csalódás. Nagyon jól néz ki és sokat dob a RID figurán a mellkasra kerülõ szélvédõ összetett mintázata, valamint az, hogy nem azt a semmilyen színû mûanyagszürkét használta a Hasbro, mint a FE-nél, hanem egy sötétebb árnyalatot. A Takara FE verzióján ezt már orvosolták, viszont az nem igazán szerezhetõ be 100 USD alatt, míg a RID 30 USD körül van.

Fegyverként a RID verzió egy rugós, és világítós puskát kapott, ami összecsukott állapotban semmire sem jó, kinyitva viszont nem rögzíthetõ. Jó lenne, ha a Hasbro leszakadna errõl a MechTech baromságról. Ezt a Seibertronon úgy oldják meg, hogy "befõttesgumival" rögzítik nyitott állapotban, én nem fogok ezzel szerencsétlenkedni. Egy kép ereéig sikerült a másik kezével kitámasztanom.Van még mellette egy kard, ami viszont egyszínû, mûanyagszürke. Kamion módban a járgány hátuljára rögzíthetõk.

Az átalakítása közepesen bonyolult és elég eredeti. Külön öröm, hogy számos Prime figuránál tapasztaltam olyan megoldásokat, melyeket korábban sehol.

A robot mód kimondottan jól néz ki. Remek a pózolhatósága és a stabilítása is. Talán a karjai picit vékonyak, de az áttetszõ rész ott is dob a képen. A világító szem effekt remekül mûködik, sõt még a szemek felülete is kidolgozott.

Mindkét figura kellemes csalódást okozott, ajánlom õket beszerzésre.

Voyager:

Alt mód: 7/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 6/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód: 7/10
Robot mód festése: 6/10

Commander:

Alt mód: 5/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 3/10
Átalakítás ötletessége: 6/10
Robot mód: 6/10
Robot mód festése: 9/10

 

 

2012.06.30.:

Box art (voyager):

Commander:

Movie 3 commanderrel::

Méretarány:

Jól kombinálható:

Movie 3 commanderrel:

A csapat:

Voyager:

Voy. + comm.:

Voyager Optimusok:

Méretarány:

Fegyver:

Voyager Optimusok:

Mérterány:

Seibertron galéria- voyager

Seibertron galéria- commander

Vissza