NYCC Taxi Bumblebee + Raf Esquivel (Prime- First Edition, deluxe):


Ismét egy figura, melyet a First Edition verziót követõen a Hasbronak sikerült az újratervezéssel jól elrontani, így érdemes volt inkább a az eredeti verziót beszerezni. Ráadásul a szokásos festésen kívül a New York ComicCon alkalmából kiadásra került egy New York-i "sárgataxi" újrafestés is, mely Bumblebee esetében igen ötletes, de kézenfekvõ is. A New York-i témájú fesztivál- exkluzív díszdoboz emellett tartalmaz egy First Edition Arcee G1 újrafestést és két kis figurát (Raf + Jack a rajzfilm sorozatból).

így tehát értelemszerûen a First Edition verziót választottam a sokkal gyengébb összement RID verzióval szemben és abból sem a túl citromsárga festésû és áttetszõ üveges bolti verziót, hanem az ötletes NYC taxi festést. Az alt mód nagyon jól néz ki, rendkívül arányos, sportos és rajzfilm-hû. A festés ötletes és nagyon tetszik a nagyobb, jobban illeszkedõ Autobot insignia. Szerencsére a hátsó lámpákra is jutott festék (a RID-nél sajnos nem).

Az átalakítása nem túl bonyolult, kicsit emlékeztet a filmes deluxe-okra, bár a vállaknál például teljesen eltér azoktól.

A robot mód is nagyon tetszetõs, remekül pózolható, és jó kiállású (összehasonlítás RID-del). A mellkast a kocsi orra adja, de a filmes verziókhoz képest sokat dob rajta az áttetszõ lámpatest. Itt is jól mutat a nagyobb fekete insignia, mely a kocsi elejérõl kerül ide. Az arc festése is jobb ebben a világos színben, mint a szóló kiadás sötétebb festésével. Furcsa módon a mellkas nem teljesen "kötött" csak a vállaknál van rögzítése, ezért nem is látni az interneten két egyforma képet róla. Ez hozzájárul a pózolhatóságról, de én alapvetõen szimmetria párti vagyok.

Raf figurája nem a pózolhatóság mintapéldánya, egy kis talpon áll, és csak a feje mozgatható. Viszont méretéhez képest egész jól kidolgozott és egy NY Autobot pólóban feszít.

2012.03.26.:

Box art:

Seibertron galéria

Vissza