Vehicon (Prime- RID, deluxe):


A Hasbro PrimeVehicon karakterébõl is készített First Edition figurát, ám az végül nem került kiadásra. Itt viszont fordul a trend: bár a FE sokkal nagyobb és robosztusabb, a robot módban nagyon komoly hátizsákja van, amit a RID verzión remekül sikerült elkerülni. Mondjuk az FE-sem rossz, de mivel a Hasbro végül nem adta ki, csak 70 dollár + posta áron lehet hozzájutni, annyit pedig nem ér. Összehasonlításként: alt mód; robot mód... magyarázza meg valaki, hogy a Seibertron egy fekete figurát miért fekete háttér elõtt fotóz?

A Prime rajzfilmben Vehicon-ok egész serege jelenti a haderõt Megatron mellett. Leginkább ágyútöltelékként kell elképzelni õket, ehhez igazodik a kissé viccesre sikerült bio is a doboz hátulján. Szeretik a veszélyt, na.

Az alt mód egy sportosra sikerült halottaskocsi, bár ránézve nekem eszembe jut a Batman is. Ha létezne, azért elfogadnék egy ilyet. Sajnos azonban elég pici lett, a tendencia folytatódik. Mint a Danette, aminek 10 éve nem emelkedett az ára, csak közben fele akkora lett. A puska az autó oldalára pattintható.

Az átalakítása nagyon ötletes, kedvelem a Prime vonalat, mert már több olyan megoldással találkoztam, melyekkel más figura szériák esetében eddig nem. Itt például a figura teteje a szélvédõtõl kezdve egészen a spoilerig a figura alsó lábszárát alkotja, mégsem zavaró (kép alább).

A robot mód remekül sikerült. A karakterhez sokkal jobban illik ez a vékony testalkat, mint a FE széles vállú verziója. Remekül pózolható, és nagyon stabil, hála a hosszú lábfejnek. A kicsi alt-mód ellenére a robot mód szerencsére nem túl alacsony. A feje is jól néz ki, bár más sci-fi sorozatokban láttunk már hasonlót. A mellkas is jól sikerült azzal, hogy egy áttetszõ lap mögött látható az összetett ezüst felület és az insignia. Remek figura.

Alt mód: 9/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 10/10
Robot mód: 9/10
Robot mód festése: 10/10

2012.06.02.:

Box art:

Sportos hullaszállító:

Legion-nel:

Méretarány:

Deluxe-size..:.

Ötletes:

Legion-nel:

Hasonlóság:

Méretarány:

Seibertron galéria

Vissza