TFCC Shattered Glass Drift (TFCC 2012 exclusive, deluxe):


A Transformers Collector's Club (TFCC) - legyen szó BotCon-ról, vagy rendes éves incentive figuráról - elõszeretettel ad ki figurákat a Shattered Glass volnalból, ahol bizony az Autobotok a negatív szereplõk. Itt is ez történt, hiszen az egyik 2012 évi incentive Shattered Glass Drift lett.

Magát a figurát már bemutattam itt és itt, így most inkább a festésrõl és a "prezentációról" érdemes beszélni.

A figura nagyjából úgy van csomagolva, mint egy Swarovski ékszer, az ember tényleg úgy érzi, hogy egy különleges gyûjtõi darabot vett kézbe. Kívül kemény papír, rajta az elább látható borító képpel, belül méretre szabott fekete habszivacs bélés a figurának és a fegyvereknek. Nem semmi. Fegyverek terén nem csak Drift három kardját kapjuk meg hozzá, hanem Blurr két kis pisztolyát is.

Az alt mód festése egyszerûen zseniális. Volt egy sokkal gyengébb eredeti koncepció. Ha úgy adják ki, valószínûleg nem veszem meg. Átütõ vörös festés, némi feketével, az elején írásjel, jelentése: (your fate is) decided, az oldalán pedig zseniálisan megoldott Japán zászlóra hajazó motívum, mely így egyszerre jelképez tradíciót és a festés formája miatt dinamizmust. Még a kerekek is két színû festést kaptak.

A robot mód festése is rendben van, bár talán egy picit gyengébb, mint amit autó módban látunk. Jó lett volna még néhány részlet más színre festve, hogy megtörje a piros színt, fõleg az alsó lábszárakon. A szemek fehér festést kaptak. Így ugyan nincs lightpiping, de teljesen megváltozott az arc karakterisztikája, olyan, mint a Gyûrûk Urában a csata után a Holt lápban a víz alatt ragadt elven szellemek.

Bár sajnos ezeknek a TFCC figuráknak az ára igen magas, nem bántam meg, hogy beszerezem. A 2013-as TFCC exclusive-ok közül úgy sem tetszik egyik sem, talán csak Scourge.

Alt mód: 8/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 5/10
Átalakítás ötletessége: 5/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 10/10

2012.09.16.:

Box art:

3 festés:

Méretarány:

Alt móddal:

Evil & Heroic Autobot:

Transformers Collector's Club Black & Red:

Méretarány:

Seibertron galéria

Vissza