Shockwave (movie 3, voyager):


Hamarosan a mozikba kerül a harmadik élõszereplõs TF film, kezdjük hát a karakterek figuráinak bemutatását. Elõször is itt van az új "fõgonoszunk" (?) Shockwave. Az alt mód egy cybertroni tank, ahogy a második filmben Megatronnál is. Úgy látszik a tervezõk ehhez nyúlnak, ha nincs jobb ötletük. Arról eddig nincs hír, hogy a filmben ilyenné alakulna, meg hát minek is, hiszen az ágyú robot módban is ott fityeg a kezén. Az alt mód alig nagyobb mint egy deluxe és elég szedett-vedett. A mûanyag spórolás miatt ugye a robot mód egyes kevésbé látható részei üregesek, viszont pl a talp alja itt a tank oldalának egyik meghatározó része, így ez eléggé látható. A dobozon a figura kék színben van ábrázolva, viszont szerencsére a valóságban lila, méghozzá kifejezetten jó árnyalatban. Egyébként az új voyager doboz elég gyenge papírból van, nem tudom, hogy fogja bírni az árúházi idõzést. A deluxe és nagyobb figurák esetében úgynevezett Mech-Tech fegyvereket is kapunk. Ez azt jelenti, hogy egy rugós mechanika segítségével a fegyver egyes elemei mozgathatók, viszont általában sajnos nem fixálhatók kinyitott állapotban, mert a rugó visszarántja õket. Az eddig tanulmányozottak közül egyedül Shockwave kivétel az õ fegyvere egy kis pöcök segítségével kiakasztható. Az ágyú tank módban is jól mozgatható. Nagyon tetszik a harmadik filmes figekben, hogy számtalan helyre tettek olyan pontokat, ahova akár a Mech-Tech fegyverek, akár más figurák clip-pel rögzíthetõ fegyverei felpattinthatók.

Az átalakítás nem bonyolult, szerencsére a takm mód is elég stabil, számos helyen rögzített, nem úgy mint pl voyager Fallen esetén. Így az alkatrészek nem mozdulnak el.

A robot mód szenzációs. Benne van a filmes Decepticonok ronda kinézete, de valahogy másként mint az eddigiekben. A szín itt különösen jó a krómozott felületek miatt, illetve mer mûanyagszürke nem nagyon van rajta. A fej nyomokban emlékeztet G1 Shockwave-ra, de persze azért jócskán megkapta a filmes ráncfelvarrást. Bár humanoid alkat, a formája miatt mégis kimondottan "földönkívüli". A fegyver mindkét kezére felpattintható, a penge pedig tetszés szerint akár a fegyverre is, sõt a gumicsõ is beleillik a figura kezébe. Stabil és kíválóan pózolható. Bát az alt mód felejthetõ, a robot mód bõvan kárpótol, így remek figurát kapunk a pénzünkért.

2011.06.19:

A dobozon kék...:

Szabadon mozog:

Alaposan felfegyverkezve...de még férne:

Méretarány:

Fõgonosz méretarány:

Seibertron galéria

Vissza