Breakdown (TFCC 2013 exclusive, deluxe):


Érdekes dolog, ha egy hamisítvány elõbb megjelenik, mint az eredeti. A CHMS kínai hamisítványokat gyártó cég a 2010-es Redux Botcon szettben kiadott G2 Breakdown figura alapján kiadta a G1-es festésû verziót is (a Botcon verzió fejével), majd évekkel késõbb a TransFormers Collectors Club 2013-as szériájában hivatalosan is megjelent a festés. A figurához egy jólpárszó újrafestett Classics öntvényt használtak, melyet még 2008-ban adtak ki a Henkei (Takara) és a Classics (Hasbro) figuraszériában. Volt már Sideswipe, Sunstreaker, Red Alert, illetve limitált kiadásokban Breakdown és Double Punch (Punch / Counterpunch) is (kép itt). Nálam fura mód most látható elõször bemutató errõl a moldról... de bízom benne, hogy nem utoljára.

Az alt mód egy sportkocsi, meglehetõsen áramvonalas kivitelben, nem csoda, hiszen Sideswipe-nak készült. Mûködik a dolog, hiszen már az 1986-os G1-es Breakdown alt-módja is Lamborghini Countach volt, bár a robot mód teljesen máshogy nézett ki, mint Sideswipe esetében. Az új verzió teljesen jól hozza a színsémát, bár érdekes, hogy nem igazán fehér, inkább vajszínû, mintha megsárgult volna. Az elsõ lámpákat egy mûanyaglappal fedték le, ami azonban nem követi sajnos teljesen a motorháztetõ ívét. Nagyon jó viszont a kocsi hátuljának részletes kidolgozása és festése.

Az átalakítása közepesen nehéz. Az eredeti öntvény kétféle átalakítást is kiszolgál, mivel Sideswipe és a többi verzió esetében az autó orra, míg Sunstreaker esetében a teteje kerül a mellkasra. Emiatt a két állás miatt a vállak átalakítása kissé körülményes.

A robot mód jón néz ki. Jól pózolható és viszonylag stabil. A sakkbábú szerû fej, jól hozza a G1-es feelinget. Összességében jó kis figura bár sajnos az öntvénybõl jelenleg nem igazán van egy jó áron beszerezhetõ verzió sem.

Alt mód: 8/10
Alt mód festése: 7/10
Átalakítás nehézsége: 6/10
Átalakítás ötletessége: 5/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 8/10

Card:

Breakdown és Red Alert:

Méretarány:

Alt móddal:

Méretarány:

Seibertron galéria

Vissza