Bulldog (Toy World, "voyager"):


Az 5. Transformers filmben (TLK) van egy jelenet, ahol Anthony Hopkins kastélyának udvarán áll egy elsõ világháborús tank, mely egyszer csak elkezd lövöldözni és mozgolódni. Kiderül, hogy egy öreg szenilis transformerrõl van szó, átalakulni, illetve robotként viszont nem látjuk a filmben. Hivatalos Hasbro figura sajnos nem jelent meg belõle, ezt a 3rd party cég Toy World pótolta, nem is akárhogy. Nekem eddig az idei év talán legjobb és leghangulatosabb figurája kerekedett belõle.

Az alt mód tehát egy brit, elsõ világháborús "Mark I" tank. Ez volt a világ elsõ harckocsija. Gyakorlatilag tökéletesen sikerült visszaadni a figura esetében a kinézetét. Külön kiemelném az antikolt festést, mely a legjobb "kézmûvesek" munkájához mérhetõ, rohadt jól néz ki. Adnak hozzá egy darab mûanyag "macskaköves utat" is, melyen kiállíthatjuk. Az alt móüd mérete nagyjából egy vaskosabb deluxe-al egyezik meg, bár a tömege nagyobb annál.

Az átalakítása 3rd party-hoz képest nem bonyolult, bár az ágyúcsövekre azért elégéé vigyáztam közben.

A robot móddal a Toy World nagyot alkotott. Valami elképesztõen jó karaktert adtak neki a veterán 1. világháborús katona kinézetével. A monoklis arc még egyfajta arisztokrata kinézetet is kölcsönöz neki. A láb formája és az, hogy a lánctalp igen karakteressé teszi jól visszaadja az akkori bõ szárú katona nadrág és a csizma karakteres jellegét. Persze, ha úgy nézzük, kissé Wall-e-s is tõle, de így sem karakter idegen. A pózolhatósága és a stabilitása kiváló és a festés is zseniális. Számos kiegészítõt kapunk hozzá. Cserélgethetjük a bajszos-monoklis és a gázmaszkos fejet, mindegyikre tehetõ katona sapka, vagy a rohambili, illetve van még egy arc elé tehetõ felhajtható gázmaszk is. A robot mód nagyjából voyager méret. Talán egyetlen gyenge pont, hogy valamiféle korhû kézifegyvert adhattak volna hozzá (mondjuk egy szuronyos puska jól mutatna nála).

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 7/10
Átalakítás ötletessége: 6/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Box art:

Méretarány:

Kiegészítõk:

Veterán trotty méretarány:

Tank méretarány:

Vissza