Peru Kill / Lockdown (Unique Toys, "masterpiece):


Az ember egy 3rd party figura beszerzése elõtt mindig gondolkozik. Egyrészt, mert mégsem eredeti Transformers figura, másrészt az ára miatt. Amikor megláttam az elsõ képeket Peru Killrõl, azt gondoltam, hogy csak egy Lamborghini makett és egy nem átalakítható karakter figura egymás mellett, mert ezt biztosan nem lehet megcsinálni. Aztán az elsõ videó után már biztos voltam benne, hogy beszerzem. És azt kell mondanom, hogy ilyen nincs... és mégis van. :-) Ráadásul a karakter is nagyon bejött a 4. filmben, a rideg és célirányos fejvadász, nem volt kérdés a beszerzés.

A Hasbro kiadott a 4. filmben szereplõ Lockdown karakterrõl egy deluxe figurát, de az természetesen nem ebben a ligában focizik... persze az áruk sem ugyanannyi. A doboz is nagyon szép elegáns, érdekes megoldás, hogy a rajta látható autó lámpáin keresztül látunk be a dobozba. A tartalmat dupla buborék védi. A jobb alsó sarokban mókás piktogrammok mutatják a fejvadász zsákmányait (2. kép), bár értelmezni nem mindet tudom.

Az alt mód egy Lamborghini, mely méretarányban nagyjából találkozik, mind a korábbi Human Alliance, mind pedig a most is futó Masterpiece széria autóival. Az utolsó részletig gyönyörûen kidolgozott és festett jármû, olyan, mint egy high-end makett. A hatalmas és részletesen kidolgozott fegyver a kocsi tetejére rögzíthetõ.

Az átalakítása, nos nem egyszerû, viszont egy igazi mérnöki csoda. Érdemes megnézni a 9-es és a 24-es képet. Mindkettõn látható Human Alliance jazz. Míg alt módban közel egyforma méretûek, robot módban még a mellkasáig sem ér. A mellkas nem az autó valódi orr paneljébõl áll össze, ám a mozis karakternek sem igazán jelenik meg felismerhetõen a mellkasán az autó orra. Nagyon jól gazdálkodik az anyaggal, gyakorlatilag semmiféle kibble nem marad rajta. Az átalakítás során pedig minden rendben a helyére kerül, semmi nem feszül, és semmi nem túl laza.

A robot mód elképesztõen néz ki. Méretre kb olyan magas, mint az újabb kori MP és leader figurák. A kidolgozottsága és a pózolhatósága remek, ahogy a festése is olyan, amilyennek lennie kell. A feje is elképesztõen jól néz ki. Meglehetõsen humanoid alkat, ahogy a filmben is. A figurákat nem szoktam hátulról fotózni és ennek általában meg is van az oka, itt viszont azt is simán lehet (14. kép). A dereka nem forgatható, viszont a combjait tartó tengely igen, kb 30 fokban, ami ezt nagyjából pótolja is, érdekes megoldás. A hatalmas fegyvert a kezébe adhatjuk, ilyenkor egy speciális tartópöcökkel a karján is rögzítjük, vagy a fejére is szerelhetjük egy rugós mechanikával. Kapunk hozzá egy olyan világvégét okozó fémtojást, ami a filmben is van, illetve sisak szerû maszkot és kampót, mely ugye a karakter védjegye. Ezt a hátára is pattinthatjuk, ha éppen nem használja robot belezésre. Insignia nincs rajta, de ugyebár nem is kell, hiszen egyik frakcióhoz sem tartozik a filmes érában... persze a Hasbro azért Decepticonnak bélyegezte a hivatalos figurán.

Jár hozzá még egy Terminátor fémfarkas is, érdekesen néz ki, kissé olyan, mintha szövet is lenne a fém vázon. Remekül pózolható, akár két lábon is megáll, és a puska is rátehetõ. Én le vagyok nyûgözve. Ennyi.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 8/10
Átalakítás ötletessége: 10/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Box art: :

Piktogramok:

Hasbro deluxe-al:

Méretarány (HA Jazz, Peru Kill, Movie MP Bumblebee):

Elég "tömött":

Maszk és "világvége-tojás":

Arcok:

Fegyverrel:

Hasbro movie és Animated deluxe:

Csata:

Méretarány (MP-10 és Movie MP Optimus Prime):

Méretarány (HA Jazz és MP Prowl):

Cyber-wolf:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Vissza