Cyclonus (WFC Kingdom, voyager):

Elindult a WFC utolsó figura felvonása a Kingdom. Itt azért bõven lesz figura, amit nem szerzek be, ám úgy tûnik, hogy lesznek igazi kiválóságok is. Ilyen például Cyclonus. A Studio Series '86-ban érkeznek a 86-os egész estés rajzfilm karakterei, furcsa, hogy az alapvetõen ide köthetõ Cyclonus-t kiszervezték inkább a Kingdom-ba. Talán azért, hogy Hot Roddal és Scourge-al nagyjából egy idõben jelenhessen meg? Ki tudja. A lényeg, hogy jelenleg nem nehéz beszerezni.
A doboz érdekes. Sokkal kevésbé lehet belátni, nincs mûanyag bubble, a hátsó kartonra van rögzítve a figura. Viszont széthajtogatva mindkét mód egy képen látható.
Az alt mód egy futurisztikus rendkívül áramvonalas ûrhajó / repülõ. Persze az áramvonalasság az ûrben egészen mindegy, viszont a figura nagyon jól sikerült. Rendkívül kecses, nincs nagy "hasa", jópofa az egymásból kihajtogatható elemekbõl álló hosszú orr rész. A fegyver a szintén karakter hû pilótafülke fölé tehetõ, és akár a fegyver csövénél, akár hátul a négy hajtómûnél használhatjuk a WFC gumi "blast effect"-eket. Tökéletes az alt mód. Ha a legjobb Valentin napi mikroszkópunkkal nézzük, akkor talán annyi gond van, hogy a cockpit elõtti panelek nem illeszkednek tökéletesen, de ez nem különösebben zavaró.
Az átalakítás okos, és egyszerû. Nagyon tetszik.
A robot mód is kiválóan sikerült. Akár a formavilág, akár a festés, pózolhatóság, minden remek. Az elsõ fotókon ijesztõ volt a szögletes áll, élõben nem vészes, és kiválóan mûködik a light piping (világító szem effekt), ami az utóbbi idõben sajnos kicsit kiment a divatból. Kiváló figura, minden gyûjteményben ott a helye, én szerintem duplázom is majd.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 9/10
Átalakítás nehézsége: 5/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Box art:

Méretarány:

Light piping:

Scourge-okkal:

Cyclonus-ok:

Vissza