Tracks + Wheeljack (Takara United, Hasbro Generations, deluxe):


A Hasbro a Generations sorozatban számos jellegzetes G1-es figura és jó esetben karakter újratervezését végezte el. Ennek a része volt Tracks figurája is, melyet végül a Reveal The Shield rubsign-es figuraszériában adtak ki (persze az eredeti is rubsign-es volt), sajnos elég gyenge festéssel. Majd a figurát kicsit átalakítva már a Generations sorozatban Wheeljack-ként is megjelentették. A két G1-es karakterült tehát Tracks és Wheeljack.

Az alt mód mindkét esetben egy áramvonalas sportkocsi, bár van bennük némi utcai izomautó karakter is. Tracksból a gyenge Hasbro-s festés és a rubsign miatt a valamivel drágább japán (Takara) verzió mellett döntöttem. Itt az autó nagyon szép krómozott festést kapott a nagyon mûanyag hatású kék szín helyett, de a fõ különbség a motorház tetején van. A G1-tõl eltérõen a Hasbro valamiféle nonfiguratív motívummal próbálta ábrázolni a lángnyelveket. A Takara viszont nagyon szépen megfestette az Autobot insigniát is magában foglaló lángnyelvet. Wheeljack autó módja az eredeti mold-hoz képest erõteljesebb orr-spoilereket és hátsó légterelõt kapott. Ritka eset, de véleményem szerint Wheeljack esetében a Hasbro festése tetszetõsebb, mint a Takaráé. A szárnyak autó módban is kihajthatók, bár nekem ez kicsit erõltetettnek tûnik.

A figura átalakítása elég egyszerû, munkánkat a vállaknál még egy kis mechanika is segíti.

A robot mód mindkét esetben nagyon jól hozza a G1-es karaktert. Tracks esetében nekem nem tetszik a vörös ábrázat, de hát így karakterhû. A két figura feje természetesen különbözik, illetve mások a vállakra szerelhetõ rakéták/fegyverek is. Különbség még a lábak átalakítása, a hivatalos átalakítás során a motorháztetõ Wheeljack esetében elõre kerül, Tracks-nál pedig hátra. Emellett Tracks lábát kb fél cm-rel jobban ki lehet húzni. Tudom, hogy karakteridegen, de nekem - fõleg a láng-motívumok miatt Tracks esetében is a motorháztetõs megoldás tetszik jobban (kép alább). Mindkét figura kellõképpen stabil, és nagyon jól pózolható.

Mindkét figurát nagyon ajánlom, bár sajnálatos, hogy a Hasbro a festéssel ennyit rontott Tracks megjelenésén. A mold viszont kiváló.

2011.11.07.:

Box art- Takara:

Box art- Hasbro:

Szép:

Méretarány:

Így jobb:

Alt móddal:

Wheeljack & Tracks::

Méretarány:

Seibertron galéria- Wheeljack

Seibertron galára- Tracks (Takara, United)

Seibertron galéria- Turbo Tracks (Hasbro, RTS)

Vissza