Wingblade Optimus Prime (clear version, Animated, voyager):


Amit a Hasbro kihagyott, a Takara megcsinálta. Méghozzá rendkívül nívósan és ötletesen. A most bemutatandó Wingblade verzió tulajdonképpen a korábban már bemutatott Animated voyager Optimus Prime kiegészítése, méghozzá a rajzfilmsorozat végsõ történéseinek megfelelõen. Mindez a japánok által (és persze általam is) kedvelt clear verzióban. Sajnos fotókon nehéz visszaadni, hogy ezek a clear figurák milyen hihetetlenül jól néznek ki napfényben.

Az alapfigurát korábban már bemutattam. Bár itt új felépítmény is jár hozzá, természetesen az eredetihez is kapható bárd és pisztoly is megmaradt, mégpedig ezek is clear verzióban. Így a tûzoltóautó és a szárnyas kamion mód is összerakható, valamint a robot módnak is megvannak az eredeti fegyverei.

Zseniális, hogy a korábbi figura elemeinek bármiféle módosítása nélkül megtervezték ezt a jópár kegészítõt hozzá úgy, hogy azok mind a kamion módban, mind robot módban használhatók legyenek. A kamion szárnyas/ágyús felépítményéhez is minden alkatrészt felhasználunk és ezek másként kombinálva adják a robot mód extra alkatrészeit. Az utóbbi esetben a "Magnus-hammer" a kezébe is adható és a hátára is pattintható, illetve az Ultra Magnus-ra emlékeztetõ vállágyúk is a kezekre tehetõk.

A nem clear részek a Takara féle króm festést kapták, de ami a teljesen króm verzión túlzás, az itt azon a pár alkatrészen jól néz ki. Szerencsére a Takara nem felejtette le az Autobotok földi vezérérõl az insigniát, mint a Hasbro.

Hibának talán azt tudnám megemlíteni, hogy a kalapácsot a rugós kiegészítõ kézzel ennél talán stabilabban is foghatná. Emellett a mûanyagspórolás jegyében a szárnyak végén található kis turbinák egyik fele üreges, ráadásul az, ami robot módban elõrefelé állna. Én így inkább lefelé fordítottam. Ezek azonban elenyészõ problémák.

Összességében nagyon örülök, hogy megvan ez a figura, fõleg, hogy nagyon jó áron sikerült hozzájutnom.

2011.02.05.:

Szárnyak és ágyúk:

A két felépítmény:

Méretarány-kamion:

Méretarány- Wingblade mód:

Alt-móddal:

Power up:

Ágyúk a kézen:

A fõnök árnyékában:

Kalapácsosok:

Méretarány:

Seibertron galéria

Vissza