Protoform Optimus Prime (movie 4, Takara- Advanced, deluxe):


A Takara a Movie Advanced szériában számos korábbi figura átfestésével is elõrukkolt, közöttük az elsõ filmes öntvényt is elõásták még 2006-ból. A Protoform Optimus figurát még az elsõ film megjelenése elõtti évben adták ki Protoform Starscream-mel együtt, nyilván azért ebben az alakban, mert a filmrõl még nem volt miden információ publikus. Nos, most ezt az Optimus figurát festették át a fémszínû eredetirõl G1-es színekre... elég érdekes eredményt elérve ezzel. Mondjuk nekem tetszik.

Az alt mód Optimus földet érõ- módját ábrázolja, ahol ugye az áramvonalas alak lenne a nyerõ, innen a csepp-forma, mely azonban helyenként stilizált kamionra is hasonlít, tulajdonképpen ötletes. A kamion eleje mintha stilizált arc lenne. A piros szín érdekesen hat rajta, fõleg a szürkékkel együtt. Szerencsére egy sötétebb szürke árnyalatot használtak, bár a dobozon látható ezüst jobb lett volna. A felületek viszont remekül kidolgozottak. Érdekes, hogy míg Starscream esetében egy igen rideg és törékeny hatású mûanyagot használtak a tervezõk, addig Optimus anyaga szinte gumiszerû.

Az átalakítása egyszerû, nem csoda, hiszen nem valós alt móddal rendelkezik.

A robot mód egész jó, egyedül a derekán két oldalra kilógó panelek furák kicsit, ezek hátrahajtva nagyon kilógnak, oldalra állítva pedig olyanok mint egy ballonkabát. A stabilitás és a pózolhatóság rendben van. A feje nekem elég fura. Összességében ismét egy érdekes figurát kaptunk a Takarától. Jöhet még.

Alt mód: 7/10
Alt mód festése: 7/10
Átalakítás nehézsége: 3/10
Átalakítás ötletessége: 6/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 7/10

Box art:

Op & Starscream:

Deluxe OP méretarány:

Starscream & OP:

Deluxe OP méretarány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Vissza