Cogman (Movie 5, deluxe):


A Bay filmekben mindenképpen kell humoros robot karakter is, a 2. film óta terheli Bay az agyunkat ezekkel. Kétségkívül az 5. filmben Cogman (is) ezt a feladatot látja el, és ennek jegyében meglehetõsen sok szöveget is kapott a karakter, aki ezúttal elborult angolságával próbál nevettetni. Robot módban alacsonyabb, mint egy ember, állítólag az eredeti koncepció szerint fejlester lett volna, ám a filmbe ilyen végül nem került. Alt módban így nem is látjuk.

Figuraként az alt mód egy Aston Martin, mi más ugye angol = Aston Martin. Ahogy egy filmes figurához illik a sportkocsi nagyon élethûre sikerült, ráadásul festett helyett átlátszó mûanyag lámpákat kapott. A mûanyagszûrkeség viszont ismét tort ül, pedig de jól nézne ki ezüstben. A hátsó lámpákat is lefestették, illetve a dísztárcsákra jutott ezüst festék. A fejmester beültethetõ az autóba, ehhez a tetõt kell leemelnünk. A fejmester foglalata egyébként kompetibilis a Titnas Return figurákkal, így van a dologban fantázia.

Az átalakítása olyan, mint általában a filmes autóké. A vékony mûanyag miatt aggódsz, de aztán minden a helyére kerül.

Az alt mód ronda mûanyagszûrkéjével éles ellentétet mutat a robot mód festése. Remek kidolgozott felületei vannak, melyeket általában sötét antikolással, vagy arany festéssel emeltek ki. Érdekes, hogy ha az átalakításhoz felnyitjuk a mellkast, alatta is egy szép "óramû" felületet kapunk, ami egyébként nem is látszik (14. kép). A robot stabil és jól pózolható, a fejmester funkció pedig szuperül használható. Egy kardot kapunk hozzá fegyverként. Egyedül az ábrázatával vagyok bajban, olyan mint egy riadt bagoly, de a filmes érában láttunk már cifra fejeket eddig is. Továbbra is fenntartom: jó, hogy a Hasbro kevesebb, de sokkal jobb filmes figurát dobott piacra.

Alt mód: 9/10
Alt mód festése: 6/10
Átalakítás nehézsége: 5/10
Átalakítás ötletessége: 5/10
Robot mód: 9/10
Robot mód festése: 8/10

Box art: :

Méretarány:

Mini-Cogman:

Headmaster funkció:

Belsõ mellkas:

Méretarány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Movie 5- The Last Knight bemutatók:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Vissza