Stinger (Movie- Studio Series, deluxe):


Vicces, hogy a Hasbro akkor állt neki újra kiadni filmes karaktereket, amikor kiderült, hogy az öt epizódot megért Bayformers film univerzumot leállítják. Ám ettõl még a figurák érkeznek, új öntvényekkel, szóval érkezik az újdonság a leköszönõ univerzumból. Nézzük elõször Stingert, aki eddig nem kapott önálló figurát, ami mondjuk illeszkdik a filmbeli mondatainak mennyiségéhez.

Nézzük elõször Stingert, aki eddig nem kapott önálló figurát, ami mondjuk illeszekdik a filmbeli mondatainak mennyiségéhez. A karakternek így eddig eléggé mostoha sors jutott osztályrészül. Mindenféle figura huszadik piros átfestéseként jött csak ki. Készült Prime legion Knock Out-ból, ROTF legion Sideways-bõl, sõt a Takara kiadta deluxe Bumblebee figurájából is, persze így Camaro alt móddal. Pedig eredetileg az alt módja egy nagyon szép és ritka sportkocsi, Pagani Huayra. Most végre ezt is megkapjuk. Az alt mód remekül sikerült, tökéletesen hozza a sportkocsi elég érdekes formavilágát és arányait. A piros- fekete szín nagyon jól áll neki. Az elején egy Decepticon insignia kapott helyet, bár a filmben ugye egy emberek által kreált Transformer. A fegyverül szolgáló dobócsillagokat az aljára tehetjük, ám ilyenkor a négybõl kettõ kilóg oldalt.

Az átalakítása elég komplikált. Ugye megvan a filmesen vékony mûanyag, a feszülõs kapcsolódási pontok és ezt tetézi még a két kiálló visszapillantó tükör. Egyébként ötletes az átalakítás, de megvan benne a kihívás. Mondjuk legalább nem potyog róla semmi, nem úgy alakul át, mint a filmben, hogy Lego-kockákra esik, majd összeáll.

A robot mód nagyon jól néz ki. Kellõen kaotikus, ahogy a filmben is. Nagyon ötletes és eddig nem látott megoldás, ahogy a kerekek átlósan a mellkasba "épülnek". Az autó hátsó része a bal kézre kerül, így pajzsot is képezhetünk belõle. A festés is ok, még esetleg a fej részleteit emelhették volna ki némi festékkel. A shurikenek a háton lévõ konzolra kerülhetnek, vagy a karokra is pattinthatjuk õket. A pózolhatóság és a stabilitás is jó. Pozitív csalódás ez a figura és hiánypótló is. Aztán kibontottam Bumblebee-t is, ami már a dobozban is darabokra volt esve... de errõl majd késõbb.

Külön érdekesség, hogy a doboz insert része kemény kartonból van és széthajtogatva display-ként használható a figurához.

Alt mód: 9/10
Alt mód festése: 7/10
Átalakítás nehézsége: 8/10
Átalakítás ötletessége: 8/10
Robot mód: 7/10
Robot mód festése: 8/10

Box art:

Méretarány:

Méretarány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Vissza