MODELLEZÕ TAGJAINK

 

 

Korábbi (archív) fotó a modellezõk egy csoportjáról.
Álló sor: Füleki András, Szabó György, Beregszászi Béla, Fehér Lehel, Szilágyi Gábor, Mócza György, Lengyel Zsolt és Liszt Dániel
Ülõ sor: Bálint Ákos, Csapó András és Aigner László

 

Lengyel Zsolt, 2014 november óta a TGV 2000 Vasútmodellezõ Klub vezetõje

 

 

 
 


 

Csapó András vagyok.

1993-ban két munkatársammal, barátommal, Szilágyi Gábor forgalmistával és Vígh Imre mozdonyvezetõvel létrehoztuk a Kecskeméti "TGV2000" vasútmodellezõ klubot.

Feladatomnak tartom a magam és modellezõ társaim részérõl a mindenkori vasúti jármûpark, a gördülõanyag, valamint a terepasztalok mûszaki állapotának folyamatos karbantartását, üzemkész hibátlan szinten tartását.

Kigondolom, megtervezem és kivitelezem a bemutatásra kerülõ asztalok egyedi vonalvezetését, a vasútforgalmi technológia üzemszerû mûködését, bemutatva kicsiben a nagyvasúton létezõ elemek változatosságát, szinte állandóan mozgó látványt varázsolva a kiállítások résztvevõi számára.

 

 
 

 

Füleki András vagyok. 1984-óta foglalkozom vasútmodellezéssel.

Számomra ez nem csak a vasútra, de a körülötte lévõ környezetre is kiterjed: pl. épületek, közúti jármûvek, terepkiképzések. A modellezés nem más mint valós világunkból kiragadott részlet kicsinyített mása, ami lehet valós vagy képzeletbeli városrész modellje is.

Jómagam a speciális áruszállítással kapcsolatos dolgokkal foglalkozom, amit hétköznapi emberek nagyon ritkán láthatnak. Nekem nagyon fontos az összhang, hogy a látvány lenyûgözze, elvarázsolja a látogató közönséget. Leírhatatlan az az öröm, mikor látom a kedves szülõkön is az elragadó látvány hatását, ha csak röpke idõre is, de visszautaznak saját képzeletbeli világukba, amibõl gyermeke(i)k mit sem vesznek észre. Egyedül a kiállított asztal kezelõjének tûnik fel. Ez a szép a modellezésben...

 

 
 

       

 
 

       

 
 

       

 
 

       

 
 

       

 
 

       

 
 

       

 
 

       

 
 

       

 
 

       

 
 

       


 

Fejlesztés alatt