Thaiföld látványosságairól...


Helyzetéből adódóan Thaiföld már korán a középpontja lett számos kulturális hatásnak.

Thaiföldön az építészetben elsősorban téglát valamint stukkódíszítést használnak. A szobrászat igen kiemelkedő művészeti ág Thaiföldön. Az itteni szobrászok többnyire bronzzal dolgoznak. Thaiföld egyik legnagyobb látványossága közé tartozik a nagy királyi palota,mely európai-thaiföldi stílusban épült 1882-ben. Az ország központi része a Burma határolta nyugati hegyvidékes területtől keletre, egészen az északkeleti síkságig terjed. Thaiföld központi vidéke rendkívül gazdag történelmi látványosságokban. Ilyen közülük a Kanchanaburi, Bang Pa-In és Pathom, de mindezek közül a legfontosabb Bangkok, megy Thaiföld fővárosa és kapuja is egyben. További turista látnivaló a Bangkokban található királyi palota és templom. 

thai

Szintén Thaiföldön belül Bangkokban található a turisták mekkája. A mindössze 200 méteres utca számos étteremmel és kirakattal várja az idelátogatókat. Nagyon fontos megnézni még a szexbárok negyedét, ahol különleges műsorokkal kápráztatják el a turistákat. Thaiföld híres a küzdősportokról is. Innen származik az igen kemény és durva thai box is. A vásárlós kedvűeket számos üzlet és áruház várja Thaiföldön. Gyakran ajánlanak fel z egyes áruházak a termékeikre különleges árengedményeket ezzel is csábítva a kíváncsiakat. Thaiföldön mindenki vidám és jómodorú. Az ide látogatókat nagy szeretettel várják. Csodás hotelek és szállodák nyitnak lehetőségeket az itt tartózkodók számára. Mindenki biztos lehet benne ,hogy megtalálja a számára megfelelő szállást árban és kényelemben is. Az éghajlat igen kellemes és a közlekedés is nagyon rendezett. A legtöbben taxikkal közlekednek, hiszen meglehetősen olcsóak.

Tehát Thaiföld egy igazi turista paradicsom, mely mesés tengerparttal és homokos stranddal várja a pihenni vágyókat. Pálmafák ezrei nyújtanak hűvöst a strandolóknak, valamint remek lehetőségek vannak szörfözésre és hajókázásokra is.


Köszönöm, hogy elolvasta a cikkemet! Ajánlja másoknak is!


thaiföld