TISZTI KLUB         Tata
 

HM HONVÉD KULTURÁLIS SZOLGÁLTATÓ KHT. TATAI INTÉZMÉNYE

Magunkról

Aktuális

Kapcsolat

MH 25. KLAPKA GYÖRGY KÖNNYŰ LÖVÉSZ DANDÁR

MH 11. HUNYADI MÁTYÁS HARCKOCSI ZÁSZLÓALJ

 

 

 

Éremgyűjtő klub

Ulti klub

 

 

 

 

 

Üdvözljük az Intézmény Portálján!!

Intézményünk várja Önt a hagyományos művelődési házak kínálta művelődési, szabadidős- és szórakoztató lehetőségeken túl, az eMagyarország internetes hálózat pontjaival, az "Éld meg az életed" országos egészségmegőrző rendezvénysorozat programjaival, színes, színvonalas vándorkiállításokkal számtalan terembérleti és rendezvényszervezési lehetőségekkel.

 

 

 

 

Tatai nyugállományúak klubja

A klub 1970-ben 35 fővel alakult, s kezdettől jó szellemű bajtársi közösséget alkotott. Kétévente rendezik meg a katonanemzedékek találkozóját, s a klub gondozásában megjelent Tata katonái című könyv, amely a katonaváros történetét mutatja be 1867-től napjainkig. A klub  célja a térségben lakó honvédséghez kötődő állampolgárok összefogása, a Magyar Honvédséghez való érzelmi kötődés erősítése. Pártoktól, politikai tevékenységtől független módon kívánják biztosítani a szervezett közösségi életet, a katonai hagyományok ápolását, az ifjúság honvédelmi nevelését.
A nyugállományúak klubjánál fontos a bajtársi szellem továbbvitele az egészségileg megrokkant, szociális helyzetében támogatásra szoruló társak megsegítése és a kegyeleti munkában való részvételt.
A HM Helyőrségi Klub által nyújtott lehetőségeket kihasználva tervezik és szervezik a nyugállományúak klubjának éves programjait. A helyőrségi klub és a nyugállományúak klubja között megkötött együttműködési megállapodás biztosítékot jelent mindkét fél számára a nyugodt, tervezhető, rendkívül széles skálán folyó szervezeti tevékenység jó hatásfokú megvalósítására. A klub éves programjában előadások, tájékoztatók, ünnepi műsorok, találkozók, kiállítások, báli rendezvények, születésnapi köszöntők, országos és régiós szintű rendezvények vannak, melyek biztosítják az ország különböző helyőrségeiben működő nyugdíjas klubokkal való folyamatos bajtársi kapcsolattartást.
A 2004-ben alakult junior tagozat átlagéletkoránál és szakmai felkészültségénél fogva meg tudja valósítani a pályára irányítás és toborzás hatékony feladatait. Tatán a ma már 250 főt tömörítő honvédségi nyugdíjasklub (elnök: Sárközi József, titkár: Zentai László) 2005. január 27-én ünnepelte megalakulásának 35. évfordulóját. A városi önkormányzat zászlót adományozott a nyugdíjasklubnak, melyre hat szervezet kötött szalagot. A nyugdíjasklub vár soraiba mindenkit, aki tevőlegesen részt kíván venni a közösségi célok elérésében, megvalósításában.

 

Nagy nap volt január 19.-e a magyar művelődés és kultúra életében, hiszen  Magyar Kultúra Napját ünnepeltük . Igaz 22.-én van a napja, azonban a lehetőségek miatt pénteken kerítettünk sort a programsorozat lebonyolítására. 184 évvel ezelőtt ezen a napon fejezte be Kölcsey Ferenc a Himnusz megírását. Ennek emlékére 1989 óta ezt a napot ünnepeljük a Magyar Kultúra Napjaként. Szeretnénk felkelteni a figyelmet, a kultúránk értékeire, hagyományainkra, gyökereinkre. Szeretnénk, ha legalább a szórakoztató jellegű programokra kimozdulnának honfitársaink. Hiszen az is a kultúránk része! Ilyenkor nagy hangsúlyt kapnak a különböző kulturális rendezvények események.

A Honvédelmi Minisztérium felkérte a Honvéd Kulturális Egyesületet a honvédséghez kötődő településeken és intézményekben az esemény megszervezésére. A civil társadalommal egyre szorosabbá váló együttműködés részeként találták meg az egyesületünket és kérték fel, a tatai Tiszti Klubban a gyakorlati szervezésre és a lebonyolításra. Ezt a feladatot örömmel vállaltuk és az anyagi lehetőségek szerint a következő programok valósultak meg:

A Magyar Kultúra Napja alkalmából, az Art Shop Művészetet Támogató Egyesület által szervezett programok:
Január 19. (péntek) Tatai Helyőrségi Klub (Ady Endre u. 12-14.)

10.00 Tatai Eszperantó Egyesület bemutatkozása
„Múlt - Jelen - Jövő” - gyermekrajz kiállítás a fogadó-térben
14.00 Irodalmi kávéház az emeleti előtérben.
Beszélgetés az irodalomról, művészetről Petrozsényi Eszter színművésszel, Priboszky Mátyás íróval és Jász Attila költővel. Moderátor: Sárközi József
16.00 „Zene az kell” címmel musical és rockopera válogatás a Roxínház (Kaposvár) előadásában a színházteremben.
17.00 Bányász Képzőművész Kör festménykiállításának megnyitója a kiállító teremben. Megnyitotta: Rochlitz György.

A programok népszerűek voltak, minden eseményre sokan eljöttek. Az irodalmi kávéház remekül sikerült, akik ott voltak mind megegyeztek abban, hogy maradandó élményben volt részük, az irodalom XIII. századtól a XX.-ig való áttekintésével és az azt követő beszélgetéssel. A Kaposfüredi ROXINHÁZ előadása lendületes elsöprő dinamikával, énekes táncos előadás volt, ahol a legnépszerübb musicalekből és rockoperákból láthattunk válogatást. Sajnos erre az előadásra jöhettek volna többen is, de akik ott voltak azoknak megérte a fáradtságot.

Az anyagi támogatást a Honvéd Kulturális Egyesületnek köszönhetjük!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eszperantó képzőművészeti klub

1990 óta működik a HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht. tatai helyőrségi klubjában az eszperantista klub.

A közösség tagjai - tatai, tatabányai lakosok, tisztfeleségek - Ködmönné Janka Erzsébet vezetésével az eszperantó nyelv elsajátításával, gyakorlásával és népszerűsítésével foglalkoznak. Emellett az alkotóművészet iránt tehetséget érző eszperantisták a kör Sulyok Teréz által vezetett képzőművészcsoportjában is tevékenykednek.

 

WARHAMMER KLUB

A Warhammer Fantasy Battle (WHFB)egy terepasztalon tologatós stratégiai játék. Kinézetre az ólómkatonákhoz hasonlítanak, de valójában sokkal igényesebb, érdekesebb, izgalmasabb időtöltés, mint az ólómkatonák állítgatása/tologatása.A Games Workshop először 1983-ban jelentette meg, azóta hat kiadást megélt, nemsokára pedig a hetediket is. A WHFB nagy népszerűségének titka nagyrészt egy hangulatos, igen részletes, nem elnagyolt fantasyvilág megteremtése.
Amit a figurákról tudni kell,az az,hogy műanyagból,illetve cinkből készülnek,általában darabokban(neked kell összeragasztani),de mindig festetlenül veheted meg őket.Szóval aki neki lát egy WHFB sereget gyűjteni,annak jó ha már van egy kis makettezős szakértelem.

 

 

 

 

 
34-587178     70-3392091