Kedves Látogató!

 

Ezen rendezvényünket hagyományjelleggel, immáron ötödik alkalommal rendezzük meg az idén Nagyszokolyon, a tolnai dombok között. Az első gazdatalálkozó, és családi nap ötlete 2008-ban merült fel néhány nagyszokolyi gazda fejében, amit azután hamarosan tett is követett, és 2008 augusztus 2-án szombat reggel a traktorok felvonulásával kezdetét vette az első találkozó, és traktor verseny, amely időpontja azóta is mindig augusztus hónap első szombatjára esik!  A fő látványosság a traktorok versenye, amit számos más program is kísér, mint például a baráti társaságok számára kiírt főzőverseny, a gyerekek pedig kipróbálhatják az arcfestést, kötélpályán mászhatnak, ajándéktárgyakat készíthetnek a szülők segítségével, az állatsimogatóban barátkozhatnak az állatokkal, de kitombolhatják magukat a szalmabálákból épített dühöngőben, és labirintusban is, és 2011 óta a felnőttekhez hasonlóan ők is versenyezhetnek traktorokkal, méghozzá pedálos játéktraktorokkal egy, a számukra külön épített mini pályán. A gyerekek is serleg, és oklevél díjazásban részesülnek. Akinek esetleg nincs saját játéktraktora, az a rendezőség által biztosított pedálos traktoron is versenyezhet.

A fő látványosság a traktorok versenye! Az első évben még csak egy féle versenyszámban mérte össze a tudását 24 induló. Az évek múlásával azonban egyre több számban, egyre többen, és egyre messzebbről érkezettek versenyeztek. Ma már három versenyszámban, pótkocsi tolatásban, traktor-szlalomban, és traktor-gyorsulásban mérkőzhetnek meg egymással a vállalkozó szellemű emberek. A résztvevő versenyzők létszáma már átlépte a negyvenet, és a környező megyéken kívül még Vas megyéből  is volt indulónk, ráadásul egy hölgy! Az időmérés fotocellás időmérőkkel történik, ami a beugrást is jelzi. A nézők számára, hogy érdekesebbé tegyük a versenyt, a szlalom, és a gyorsulási versenyeket is egyszerre két szinkronpályán rendezzük, így vizuálisan is követni lehet, hogy melyik versenyző hogyan áll éppen a futamban!

2011-ben első alkalommal, egy új látványosság is bemutatásra került, igen nagy sikerrel, mégpedig a „Traktorok tánca” , ami egy traktoros karusszel, négy traktor részvételével.

Nagy örömünkre egyre többen látogatnak el hozzánk családostul, mert itt a család minden tagja jól érezheti magát, mi pedig egyre színvonalasabb programokkal akarunk szórakoztatni minden idelátogatót!

Tehát minden év augusztusának első szombatján találkozzunk Nagyszokolyon, a Traktorverseny, Gazdatalálkozó, és Családi Napon!