Szerző: bogaras » 2008. december 31., szerda 15:59
Sziasztok!
Sanyi igen néha szoktam használni.Tökéletes arra,hogy egy óra melegítés elteltével kb 35-40 fokra melegítse a vizet,s ezáltal könnyen induljon a gép.Az én motoromon nincs már rajta a hidegindító,de nem is kell szerintem,hisz csak állandóan elromlik a mágnesszelepje.Egyéb iránt amint látható a képeken én téli időszakban nem is használom.Ilyenkor alá van bakolva a gép s a pót is,hisz közel fél évet nem mozgok vele.Utolsó használat mikor október vége felé kimegyek az erdőbe fáért.
A csörlőm eredetileg gaz66-é volt.Ezt építettem össze a hidromotoros meg hajtással.A kötelet kézzel is s a hidraulikával is le lehet hajtani.Nagyon erős szerkezet mert szerelvényben bír húzni.Az első képen jól látszódik,hogy meddig is ért a sár ahonnan ki kellett magam menteni.Rakottan még valahogy sikerült magam be küzdeni magam a cirka 120 méter hosszú dagonyán,de kifelé biza kellet a csörlő használata,mert az első pár méter elteltével elfogyott az erő.Ügyes megoldást találtál ki a kompresszor szívócsövére gratula.De áruljátok már el végre miért nem szívhatna turbós légtorokból?Hamarabb tudna levegőt termelni is szerintem egy picivel,na persze a kicsi gumi helyett kellene valami más ami bírja a nyomást,mikor nem szív a kompresszor.Vagy nem ilyen egyszerű a megoldás?Nézegettem a motor mellett a helyet hová fel kerülne a turbó.S azt kell,hogy mondjam nagyon kicsi a hely.Sanyi néztem a képen,hogy te is alakítottál a fülkén egy kicsit,de nincs egy kicsit így is közel a kipufugó hozzá?Nem melegíti fel nagyon?Én arra gondoltam,hogy nem közvetlen a torokra,hanem a bubu után raknám fel.Ez álltal sokkal lentebb kerülne a turbó,ahol már talán van elég hely.Vagy csak a turbó után lehet berakni a bubut?
Imre a körmök tulajdonképp 30-as szögvas össze hegesztve,s kerékméretre meghajlítva.Amit a következőnél másképp kellene csinálni az az,hogy a kerék melletti rész rövidebb legyen.Így nem feszítene akkorát rajta a kerék mikor rá a terhelés,illetve elegendő lenne ha a talajba menő rész csak fele akkora lenne.Egy keréken 3 körömöt használok,a szelepek össsze vannak forgatva,s itt nem használok.Félelmetesen nagyot tudnak fogni.Tengelyig érő sárban tudtam vele haladni üresen is,de difizárat azt kellett használni,ja a pótkocsit is húztam.De ez már méhész vándorlási kaland.Azt szeretném még kérdezni,hogy neked mióta a turbód van mennyi hengerfejtömítést kellet cserélni,mennyivel több így a fogyasztásod,illetve műszakin kötözködnek-e vele.A hengerfejtömítést azért kérdem mert a méheket éjjel kell szállítani,s ha beütne a gebasz,egy esetleges javítás soká tartana,elhúzódna reggelbe,s addigra a méheknek már baja is lehetne.Na de ne fessük az ördögöt a falra.
Hát ez jó hosszúra sikerült.
Mindenkinek SIKEREKBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!!!!!!
Bogaras