A duplacsatornás kipufogótorok fontosságáról vitatkoznék veled Imre,vagyis próbállak érvekkel meggyőzni!
Nézd át a táblázatot amit csatoltam és látható hogy a 2-es henger kipufogása esetén a szelepösszenyitás révén a 4-es szív be belőle,így kevesebb friss levegő jut a hengerbe.Tovább nézve az 1-es kipufog amiből a 2-es szív,aztán a 3-as kipufog amiből az 1-es szív, és következik a 4-es kipufogása amiből aztán a 3-as a legtökéletesebben megtudja szívni magát mert a füst iránya a torokban a 4-estől az 1-es irányába ki a szabadba.
Szoval a tanulság hogy a tervezett toroknál vegyük pl. a 2-3 hengert amik egy ágba vannak kötve, ha megint vetünk a táblázatra egy pillantást és nézzük a 2-es henger kipufogását akkor látható hogy a 3-asban sűrítás van,vagyis mind a két szelep zárva. És ugyanigy az 1-es 4-es hengernál is meglehet nézni!
A szelepösszenyitásről már tettem fel egy diagrammot május 25.-én. azt megnézve és példának véve a 4-es hengert amikor az a kipufogási ütemet kezdi az AHP-előtt akkor a mellette lévő 3-es hengerben kezdődik a szívás a FHP-előtt 16fokkal ahol még további 7,5fokos fordulatig nyitva van a kipufogó szelep is a folyamatosan nyitva lévő 4-es henger kipufogó szelepe mellett!!
Szóval a szívó L60-as IFA motorján nemvéletlen alkalmazták a duplatorkot!
Remélem érthető voltam!