Honlap
Neuenfeld
Fejlesztes
Jarmuveink
Ujdonsagok

TT Modell Hobby Site

Tisztelt Látogató!

Köszönjük, hogy fölkereste weblapunkat, amit a vasútmodellezés kedvelői részére hoztuk létre. A következő oldalakon a terepasztal építéssel kapcsolatos élményeinket és tapasztalatainkat igyekszünk megosztani a téma iránt érdeklődőkkel képekben, kevés szöveggel.
Bemutatjuk a jelenlegi TT-s 1:120 méretarányú  terepasztalunk építésének, fejlesztésének folyamatát, amit kisfiammal együtt készítünk immár harmadik éve. Sok örömünket leljük benne, de sajnos csak nagyon kevés időnk jut rá.

Az oldalon való nézelődéshez  jó szórakozást kívánunk!

Terepasztalunk alaprajza:


A rendelkezésünkre álló kis felületet igyekeztünk a lehető legjobban kihasználni.

A kezdeti lépések:


A pálya kialakítása megtörtént. A sínek alá parafa lapot tettünk, amit Palma fa-ragasztóval rögzítettünk. A sínek lefogatása egyszerű gombostűvel és nagyon vékony csavarokkal történt. Az emelkedő készen kapható szivacsból lett megépítve. Ma már másképpen csinálnám (pl. purhabbal), ugyanis elég bonyolult az ívek kialakítása és nem is túl olcsó megoldás.

A fejlesztés folytatása:


Neuenfeld állomás a gazdasági épület felől fényképezve. A kontraszt viszonylag jól látható annak ellenére, hogy a jobboldali kép sem a végső állapotot mutatja.

Szt. Jozef állomás - a kezdet és a (majdnem) végső állapot:


A baloldali képen látható épületek még nem voltak rögzítve, így később a jobboldalon található állomás, posta, illetve városháza került a helyükre.