A jövő harcosa

 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék // Honlap fejlesztés
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
házigazda
Site Admin


Csatlakozott: 2007.01.05. Péntek 15:10
Hozzászólások: 27
Tartózkodási hely: Bp.

HozzászólásElküldve: Kedd. Jan. 09, 2007 5:17 pm    Hozzászólás témája: A jövő harcosa Hozzászólás az előzmény idézésével
Erről mi a véleményetek?
Az amerikai kommandósokat 2010-re már kézi radarral, izomerősítő szerkezettel és ultrahangos takaróval is felszerelik majd a Future Force Warrior című program keretében.

A jelenleg fejlesztés alatt álló szerkezetek célja, hogy az amerikai katonák még veszedelmesebb támadók legyenek - írta a Die Welt.




Robot az ember felett - Működésben az exoskeleton A számos újítás közül a beszámoló külön kiemeli az "exoskeletont", vagyis külső csontvázat, amely erősebbé és teherbíróbbá teszi a katonákat, mesterségesen megnövelve izomerejüket. Egy katona ezáltal kettő helyett is cipelheti a terhet, például egy gépfegyvert, amelyhez eddig két emberre volt szükség.

A mobiltelefon nagyságú speciális radar segítségével az utcai harcokban át lehet látni a falakon, az új kanyarlövő fegyverrel pedig úgy lehet belőni egy utcába, hogy az ember nem lép ki a sarok mögül. A gyalogsági fegyvereket speciális lézerrel akarják fölszerelni, amely tájékoztatja a saját bajtársakat, de a helikopterek és a páncélosok legénységét is arról, hol vette tűz alá a katona az ellenséget. Így szükség esetén gyorsan be lehet vetni az erősítést.

Az iraki harcok során alkalmaztak már egy "mesterséges hollót". Az 1-2 kiló súlyú repülőrobot, amelynek a szárnya egy méter fesztávolságú és amely normál- és infravörös felvételeket képes készíteni. Ezek a "hollók" kísérik a harcoló egységeket. A gyalogosok fölküldhetik a levegőbe a robotot, hogy kikémleljék az ellenséges erők állásait. A robot korszerűbb változata már digitális zoommal fölszerelt, vagyis a célokat nagy távolságból is képes földeríteni.

Az új technikát a védőeszközök korszerűsítésénél is alkalmazzák, új típusú golyóálló mellényeket vezetnek be, amelyek képesek távol tartani a testtől a lökéshullámot, és így elkerülhetőek a belső sérülések és vérzések.

A harci ruhákat új szenzorokkal is fölszerelik, amelyek mérik a katonák lélegzését és pulzusát. A mundér lökéshullámoknál vagy sérüléseknél azonnal értesíti a szanitéceket, megadva a sérült pontos helyét.

Belső vérzéseknél, amelyeket eddig nem tudtak a fronton megfelelően kezelni és elállítani, sokat segíthet egy új ultrahang-takaró, amelyet ráterítenek a sérültre, lokalizálja a belső sérülést és egy erős, célzott ultrahang sugarat bocsát ki, hogy elállítsa a belső vérzést, amellyel megmentheti a katona. (MTI)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
házigazda
Site Admin


Csatlakozott: 2007.01.05. Péntek 15:10
Hozzászólások: 27
Tartózkodási hely: Bp.

HozzászólásElküldve: Szomb. Márc. 03, 2007 2:19 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével
És tessék MAGYAR KATONÁK! Egy újabb fejlemény az amerikai katonákról, arról, hogy mennyire figyelnek oda az embereikre, és egy mondat az egyik tábornoktól, amihez hasonlót a 25 éves szolgálatom alatt még idehaza egyetlen tábornokunktól sem hallottam (pedig van belőlük néhány).
Láttam, hogy páran elolvasták a beillesztett cikkeket, de senki nem mer válaszolni. Értem, hogy miért: a DEMOKRATIKUS HADSEREG vezetése az oka. Együttérzek Veletek!

Február utolsó napján jelentették be Washingtonban, hogy az amerikai hadsereg új nyakszirtvédő kiegészítő elemet rendszeresít, melyet katonáik a sisakra csatolva használhatnak majd. Kezdetnek 430 000 darabot gyártanak belőle és küldenek Irakba. Az új kiegészítő kifejlesztésének célja a nyak fokozottabb védelme a repeszek ellen. Három év alatt ez a nyolcadik kiegészítő tartozék, melyet az amerikai katonák felszereléséhez rendszeresítenek, azért, hogy életüket ezen a módon is óvják. Idáig kaptak már többek között speciális védőszemüveget, fülvédőt, éjjellátó eszközt, tűzálló egyenruhát, golyóálló mellényt, térd- és könyökvédőt egyaránt, sőt magán a sisakon is változtattak.

És egy mondat az egyik tábornokuktól:
„A katonák védelme a hadsereg elsődleges küldetése” – mondta R. Mark Brown dandártábornok, a kifejlesztést végző intézmény parancsnoka.
Az új találmány valószínűleg nem az utolsó az egyéni védelmet szolgáló kiegészítők sorában.

Jó olvasást!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék // Honlap fejlesztés Időzóna: (GMT 0)
1 / 1 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

alexisBlue v1.2 // Theme Created By: Andrew Charron // Icons in Part By: Travis Carden
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Magyar fordítás © Andai Szilárd - Frissítette: Magyar phpBB közösség