Mi az a 24?

 
<<vissza
Ismertetõk

A Twenty Four, avagy "24" c. akciódráma-thriller sorozat 2001-ben indult. A sorozat magját a terrorelhárítás alkotja. Sokan az egyedisége miatt TV-s történelemként emlegetik. Más sorozatoknál az epizódokban az események több napon belül játszódnak és az epizódok végével le is zárulnak. A "24"-nél ez nem így van. A sorozat egy teljes évada pontosan egy napon belül játszódik és egy-egy óra egy-egy epizód alatt forog le, röviden fogalmazva: "24"órában elbeszélve. A cselekmények valós idõben játszódnak. Ahogy nálunk a valóságban múlnak a percek, ugyanúgy múlnak a flmben is, még ha lennének is közben reklámok a TV-ben. Így nem lehetséges, hogy az egyik szereplõ az egyik pillanatban beszáll a kocsiba, majd a másikban megérkezik a helyszínre. Ebben az esetben ez 20 vagy 30 percet is igénybe vehet. Addig más cselekményt mutatnak be a több szálon futó sorozatban, hiszen nemcsak egy-két szereplõrõl szól a történet. Emellett még az is jó, hogy nincsenek gyengébb részek, vagy unalomba fulladó percek. Ez nem olyan, hogy az ember az epizódok nézése mellett újságot olvas, vagy kávét iszik, hanem azonnal a székhez köti és a tekintete a TV-be fúródik. A szériában számos akciójelenet található, ami megszégyenítheti a B kategóriás akciófilmeket. Ami a végét illeti, minden rész elvarratlanul fejezõdik be, általában a legizgalmasabb jelenetnél, így a következõt, ha türelmetlenül is, de ki kell várni, hogy megtudjuk, hogyan is oldódik meg a helyzet, mit fognak tenni, stb.
A sorozat fõszereplõje, Kiefer Sutherland (Donald Sutherland fia) Jack Bauer szövetségi ügynököt alakítja. Jack Bauer egy különc és önfejû különleges titkosügynök, aki a CTU-nál (Counter Terrorist Unit - Terrorelhárító egység) dolgozik ... és kezdetét veszi az élete leghosszabb napja...

Ha tudsz követni egy több szálon futó, egy teljes órás, valós idõben játszó, megkapó sorozatot, ragadj távirányítót! Vigyázz, mert egyhamar nem fogsz felülni székedbõl! Helyezkedj el kényelmesen, készíts oda magad mellé pattogatott kukoricát, vagy valamilyen más rágcsát, hogy az epizód története mellett tudj valami máson is rágódni, és egy üdítõt, hogy ki ne száradj az izgalomtól! Osztott képernyõk, digitális órák, izgalmas jelenetek, drámai és bizarr történetek ... biztos, hogy felkészültél?

 
24 világa
A "24" széria jelenleg 6 évaddal bõvelkedik Amerikában és jelenleg folynak az elõkészületek a 7. évad forgatására. A tervek szerint még lesz egy 8. évad is, valamint a sorozat utáni eseményekrõl készíteni fognak egy mozifilmet is (habár nehéz lesz megoldani, hogy a további történetet egy órába sûrítsék)! Nálunk jelenleg a COOL-on vetítik a 3. évad-ot. DVD-n pedig eddig 5 évad került hozzánk, sajnos szinkron nélkül, de a hamisíthatatlan eredeti hang kárpótol ezért.
Ráadásul még még 4 könyv is kapható nálunk errõl a különös, ám annál inkább megnyerõ sorozatról. 2006-ban pedig PS2 konzolon kiadták a film játékváltozatát, melyben az eredeti szereplõk a külsejüket és a hangjukat is kölcsönözték.
 
Különlegességek
A sorozat egyik legnagyobb, zseniális újítása az osztott képernyõ, amely a páhuzamosan futó cselekményeket mutatja be több szereplõ szemszögébõl - figyelj oda mindre!
 
A másik pedig az idõnként felbukkanó digitális óra (balra), hogy tudd mennyi az idõ a filmben, és a rész végén visszaszámláló óra (jobbra), hogy tudd, hány óránál folytatódik a következõ rész.