Receptek
|
Update1 Hamburger Hozzávalók:
A darált húst összedolgozzuk az apróra vágott lilahagymával, sózzuk, borsozzuk, majd a masszából húspogácsákat formálunk, állni hagyjuk. A salátához lereszeljük a káposztát, finoman megsózzuk, rövid időre pihentetjük. Később kinyomkodjuk, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, az apróra vágott hagymát és ananászt majd az egészbe belekeverjük a majonézt. A hamburgerhúst rostlapon vagy serpenyőben pár csepp olajon kisütjük, rögtön utána megpirítjuk a kettévágott zsemlék belső felét is. Összeállítjuk a hamburgert: a zsömlékbe a hús mellé salátát, szeletekre vágott paradicsomot és uborkát, illetve hagymakarikákat teszünk, kechuppal, mustárral, majonézzel ízesítjük. Tálaláskor egy adag káposztasalátával kínáljuk. Almatorta update módra! Hozzávalók:
A puha vajat a cukorral, vaníliával, csipet sóval és a citrommal addig keverjük, amíg egyenletes masszát kapunk. A tojásokat, egyenként fél percig habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, átszitáljuk majd a tejjel felváltva adagonként a középső fokozaton belekeverjük a masszába. A masszát egy kivajazott kilisztezett vagy sütőpapírral kibélelt 26 cm-es tortaformába öntjük, tetejét elsimítjuk. Az almát negyedekre vágjuk hosszában többször bevágjuk, majd koszorú formában a tésztára tesszük és sütőbe rakjuk. Kb.160-180 fokos előmelegített vagy 2-3 fokozaton (gáz sütőnél) előmelegített sütőben 40-50percig sütjük, majd a tetejét update 1 sárgabarack lekvárral átkenjük, amikor kihűlt lehet szeletelni. Zsuzsi kedvenc brokkolis csirkéje! Hozzávalók:
Elkészítés: A brokkolit nagyobb rózsákra szétszedjük, sós vízben roppanósan puhára főzzük, majd leszűrjük, és lecsöpögtetjük. A húst kis kockákra vágjuk, és kevés olajban, egy nagyobb serpenyőben fehéredésig sütjük, közben ételízesítővel és apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. A megpuhult brokkolit a hússal együtt kivajazott tűzálló edénybe rakjuk. A tejfölt sóval, ételízesítővel fűszerezzük, a húsos brokkolira öntjük, és megszórjuk reszelt sajttal. Körülbelül negyed órára forró sütőbe toljuk, hogy a teteje szépen megpiruljon. TIPP: A brokkoli rózsák hosszabb szárait se dobjuk el, mert finomak, csak kissé nehezebben puhulnak meg. Ezért főzés előtt hosszabban vágjuk be mindegyiket. Bundás zsemle sült reggel Réka konyhájában! Hozzávalók:
A hamburger zsemlét 3 felé vágjuk, majd jól megáztatjuk a tojásban, amibe én 1 evőkanál tejfölt is szoktam keverni, ettől "krémesebb" lesz a tojás. Ezt követően bő, forró olajban kisütjük a tojásban megáztatott zsemle szeleteket. Elfogyasztásakor a tetejére tejfölt is tehetünk, hasonlóan, mint a lángosná!:-) Update 1 Tiramisu Hozzávalók:
Elkészítés: Először sütünk egy piskótát: A tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét habosra verjük. Hozzáadjuk kanalanként a 4 ek. cukrot, és kemény habbá verjük. A habhoz hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a lisztet beleöntjük (esetleg egyszerre beleszitáljuk) és lapáttal, vagy kanállal beleforgatjuk. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A sütőben 180 °C-on aranybarnára sütjük. Kivesszük, a piskótalapról lehúzzuk a sütőpapírt, és hűlni hagyjuk. A krém: Közben elkészítjük a krémet. A habtejszínt, a vajkrémet és 3 ek. Update cukrot habverővel összeverjük, kevés folyékony édesítőt is teszünk hozzá. Ez a massza besűrűsödik. Majd lefőzünk 3 adag hígabb kávét. Ezt folyékony édesítővel beízesítjük, valamint rumot is teszünk bele. Hagyjuk hűlni. Kávéból annyi kell, amennyivel meg tudjuk locsolni a piskótánkat. (amennyit felvesz a piskóta) S végül elkészítjük a süteményt! Ha kihűlt a tésztánk, óvatosan kettévágjuk. Az egyik részét egy közepes méretű mély tálba rakjuk. Ezt a tésztát átitatjuk/meglocsoljuk a közben kihűlt kávé felével. Erre tesszük rá a krém felét, amit az előbb elkészítettünk. Majd ismét jön egy piskótaréteg, átitatjuk a maradék kávéval, majd ráhalmozzuk a maradék krémet. A végén átszitált cukormentes kakaóport szórok a tetejére. Hűtőbe teszem. Norbis bolognai Szilvi módra Hozzávalók:
Elkészítés: Az egy fej vöröshagymát összevágom apróra, majd üvegesre megpirítom. A darált húst ráöntöm és szépen megsütöm, majd a fűszerekkel ízesítem. Hozzáöntöm a 0,25 dl vizet, majd a bologani alapszószt. Összerogyasztom és öntök rá paradicsom szószt is, én Ketchup-t adtam hozzá. (norbi1) Ezt főzöm még kb. öt percig, ahogy elkészült, jöhet a tészta is! Reszelt sajttal tálalom. Percek alatt kész és nagyon finom. Sajtos golyó Hozzávalók:
Elkészítés: A reszelt sajtot keverd össze a felvert tojással, majd formázz belőle golyócskákat. A sajtgolyókat forgasd meg update prézliben, és forró, bő olajban süsd meg. Köretként update majonézzel készített majonézes borsó salátát javaslok. Meggyes Csokis Muffin Hozzávalók:
Elkészítés: A cukrot és a vajat összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat és habosra verjük őket. A csokit apró darabokra vágjuk és beleszórjuk. Hozzáadom a lisztet, sütőport, kakaót és a tejet. És végül a magozott meggyet. (Még különlegesebbé lehet esetleg tenni egy kis rumos meggyel) Az alapanyagokat összedolgozzuk...A muffin sütő formákat kibéleljük papír kapszlival és a tésztát azonnal a formákba töltjük. Előmelegített sütőben kb: 20- 25 percig sütjük. Éva sajtos kiflije Hozzávalók:
Töltelék:
Elkészítés: A hozzávalókból a kenyérsütőben dagasztottam a tésztát. Természetesen kézzel is lehet! Dagasztást követően kelesszük kb. a duplájára! Amikor a tészta megkelt, kinyújtjuk körré. Én kb 38-40 centis kört nyújtottam belőle. Ezt 8 részre vágtam. A margarint megolvasztottam, mindegyik cikket jó alaposan megkentem. Majd a cikkek széles végére egy-egy sajt hasábot fektettem, és feltekertem. A két végét összenyomkodtam, hogy lehetőleg ne jöjjön ki a töltelék sülés közben. Letakartam konyharuhával, meleg helyen ismét megkelesztettem. Majd megkentem mindegyiket egy egész felvert tojással, és megsütöttem! Elég nagy kiflik lesznek belőle és laktató is. Nekem másnap reggelire 1 db elég is volt, fogyasztás előtt kicsit mikróztam! Mindent összeadtam, 1 db ilyen kifli belekerül kb. 110 Ft-ba! :-) A csintalan palacsinta receptje! (Update) Hozzávalók:
Töltelék:
Elkészítés: Robotgéppel csomómentesre lehet keverni, és a végén kb. 1 evőkanál olívaolajt is bele csorgatunk a tésztába. Sütéskor érdemes még pár csepp olajat a palacsintasütőbe csepegtetni! Update1 Kenyér Hozzávalók: Szükségünk lesz egy 2,5 dl-es csészére, ezzel mérjük ki a hozzávalókat!
Elkészítés: Jól eldolgozom a lisztet, a sót és az élesztőt egymással, mert többet nem nagyon kell keverni. Hozzáadom a vizet és pár mozdulattal eloszlatom benne. Ezután 12 órát hagyom kelni - én este készítettem, ahogy az eredeti recept is írja -, hogy reggel meg tudjam sütni. Ne ijedjen meg senki, a massza eléggé folyós lesz! 12 óra múlva - már nem annyira folyósan -, kiöntöm a tálból, áthajtogatom, belisztezem, konyharuha alatt 30 percig pihentetem. A sütőt - benne egy fedeles jénai edénnyel -, 250 fokra előmelegítem. A fél óra - amíg az anyag a konyharuha alatt pihen - elteltével a tésztát az előmelegített tálba teszem és mehet be a sütőbe. Lefedve 30 percig, fedő nélkül 15-20 percig kell sütni. Tipp: Miután kivesszük a sütőből, ne hagyjuk a jénaiban, pláne ne lefedve, mert összeesik az egész kenyér a benne levő párától. Én 2 pamut/vászon konyharuhában pihentetem, amíg visszapuhul egy kicsit a héja. Update Szalagos Fánk Hozzávalók:
Elkészítés: Az alapanyagokból tésztát dagasztunk, majd egy óra kelesztés után picit nyújtófával megnyújtjuk, majd kiszaggatjuk (én pohárral szaggattam), majd forró olajban (de vigyázzunk, hogy túl forró ne legyen mert akkor a külseje elég és a belseje nyers marad!!) megsütjük. Én ma házi készítésű diabetikus baracklekvárral ettem! :) Ebből az adagból 15 db lett nekem. Update1 Puncs Bomba Torta Hozzávalók: A piskóta tekercshez:
A töltelékhez:
Elkészítés: Piskótát készítünk a szokásos módon, a tojás fehérjét habbá verjük, bele kanalaként adagoljuk a cukrot, egyesével a tojások sárgáját, majd a sütőport, sót, update lisztet adjuk hozzá utoljára. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 10-15 percig sütjük. Ha kész a piskóta megtöltjük, majd a töltelék elkészítése következik. A habtejszínt felverjük és hozzá adjuk a túrót. Ízlés szerint ízesítjük. (2-3 evőkanál update cukor, vanília aroma) A piskóta tekercseket ujjnyi vastagra vágjuk. Egy tálat kibélelünk folpackkal, belehelyezzük a piskóta szeleteket, beleöntjük a krémet és a tetejére (ami az alja lesz) teszünk még piskótát. 3-4 órára hűtőbe tesszük, tálalásnál ráhelyezünk egy tányért és óvatosan kiborítjuk. (levesszük róla a folpackot) Update Joghurtos áfonyatorta Hozzávalók:
Elkészítése: Az édesítés gyümölcsök függvénye, én szeretem a savanyú ízt és gyümölcsöt is! Joghurt összekeverjük zselatinnal és édesítővel kis lángon, hogy ne forrjon fel, szépen, csomómentesen kell elkeverni. Beletesszük a tejszínt, a gyümölcsöket, s kiöntjük a formába. Fél óra alatt kihűl és jöhet a finom nasi! Ez az alaprecept, ezt még lehet fokozni! UPDATE amerikai palacsinta Hozzávalók:
|
|