AKTUÁLIS HÍREK, ESEMÉNYEK, KÉRÉSEK

 

 

· Július végén került hozzánk egy vidra kölyök. A Tiszán találták a HNP dolgozói egy leszakadt partfal mellett, a vízben visítozva. Felnevelésre és visszavadításra került hozzánk. Jelenleg Bodri a kedvenc. A Munka sikeres volt, 2015.02.21.-én, a visszavadítás zárásaként szabadon lett engedve, egy ideális vidra élőhelyen! A teljes folyamat látható a bodri.atw.hu honlapon.

· Mosómedvéinket a Nyíregyházi Állatparkban helyeztük el. Két, már ott élő maci mellé kerültek.

 

· A Nagyecsedi Helytörténeti gyűjteményben, Pákász kiállítás kialakításában segédkeztünk.

 

 

· Részt vettünk az MME Rákosi vipera programjának keretében megtartott Rákosi vipera napon, a Nyíregyházi Állatkertben, mint szervezők és lebonyolítók. A munkakapcsolat jónak látszik és szeretnénk jövőre a programot térségünkbe is elhozni

 

 

 

· Egy parazita légyfaj támadta meg a Menhely vízi teknőseit, ezért most az állatok karanténban vannak. Rovarászokkal és biológusokkal együtt próbáljuk megoldani a problémát.  A bűnös valószínűleg a Lucilia bufonivora, varangypusztító légy. Megpróbáljuk a lárvákat kinevelni,mivel ez egy kétéltűekre specializálódott faj, így érdekes a jelenség.

 

 

 

· Feltettünk egy weblapot,”Kétéltűek és hüllők a Szatmár-Beregben és az Ecsedi-lápon” címmel. http://beregherp.atw.hu és a Youtube-n egy filmet, Magyaroszág kétéltűi hüllői címmel.

 

 

· Az Ecsedi-láp kiállítás kapott és szépen összeállított dokumentum csomagot, a lápon utolsóként lőtt „nádifarkasról”. (arany sakál) ugyan itt van kiállítva, szomorú mementóként az utolsó láp daru is.

 

 

· Szükségünk van terráriumra, akváriumra, ketrecekre,az új jövevényeinknek,  illetve ketrec alapanyagokra, hálókra.

 

 

 

 

 

 

 

Szövegdoboz:      Szervezetünk     Elérhetőség   Természetvédelem  Vadállatmenhely  Vidékfejlesztés      Oktatás       Honlapjaink       Hírek       Galériák 
Lekerekített téglalap: tv