Tartalomjegyzék
Szerző Üzenet
<  Kertváros  ~  A Szentháromság temploma
1 / 20 oldal
Ugrás az oldalra: 1, 2, 3 ... 18, 19, 20  Következő
Vitruvius
HozzászólásElküldve: 2005-10-27, 11:46:38  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

A belvárostól nem messze, egy kicsinyke park közepén áll egy gótikus templom. Hatalmas, égbe szökő ablakaival, harangtornyával, rózsaablakával mintha csak a Mennyek kapuja lenne, ahol megpihenhet végre a fáradt utazó. S valóban, így is van, odabent menedékre lelhet bárki, s elmélkedhet az oszolopok árnyékában, avagy az oltár előtt. A templom belsejében hosszú padsorok nyúlnak előre, bőséges helyet szolgáltatva mindenkienk a magányhoz. A templom oldalához egy középkori kolostor kapcsolódik, ahol kis számú szerzetesközösség él. Általában ők tartják az istentiszteleteket a templomba, és ők is tartanak rendet. Fekete csuhájuk, műveltségük és szilárd jellemük tiszteletet parancsoló, amit csak kevesen nem adnak meg nekik...A kolostorba tilos a bejárás, a közösség zárt. A templom viszont éjjel-nappal nyitva áll minden és mindenki előtt..
Vissza az elejére
Remus Alamer atya
HozzászólásElküldve: 2005-10-27, 18:54:09  Hozzászólás, az előzmény idézésével
IV Vadász

Tartózkodási hely: Topolya, Szentháromság temploma: Rejtett lakosztály

*Belép egy csapzott ember, akinek seb van a homlokán és fogja a hasát. Nem, nem azért mert nevet, hanem mert hasbarúgták. Nem is olyan régen. Egy fiatalabb pap észreveszi.*
-Uram nem kell esetleg segítség? *Kérdezi kedvesen.*
-Nem... gyónni jöttem.
-De uram most nincs... *Kezdi, de Pap félbeszakítja.*
-Két év többlete van bennem, és áldást kell kérnem valakire.
-Jól van uram... hívom az atyát. *Mondja és elmegy. Nem sokkal később Pap már a gyóntatófülkében ül, és elkezdi.*
-Atyám, vétkeztem...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Remus Alamer atya
HozzászólásElküldve: 2005-10-27, 20:53:49  Hozzászólás, az előzmény idézésével
IV Vadász

*A gyóntatás közben kiderül, hogy ugyanannak a rendnek a kitaszítottai, ezért egy idő után Pap gyóntatja az atyát. A gyóntatás után a következő kéréssel fordulnak a papok Paphoz:*
-Ó, kérem atyám, maradjon velünk. Maga a hősunk, hisz maga volt a kiválasztott, mégis magát is kitaszították!
-Szívesen maradnék, de új életet kezdtem...
-Uram, itt nem akadályoznánk semmiben. Legyen ön a vallásalapítónk, az új vallásunkon éjt-nappalá téve dolgozunk a kolostorban...
-És vannak itt iratok a gyerekkoromról?
-Vannak, de én is tudom fejből.
-És mi volt a nevem?
-Remus Alamer uram.
-Jól van, testvéreim, munkához kell látnunk.
-Köszönöm főpap úr!
*Mondja az a másodrangú pap, Patrick atya, és int segédjének, Grann tiszteletesnek, aki a fiatalabbik ügyeletes, aki megmutatja Remusnak a lakosztályát.*
-Nagyon köszönöm. Holnap munkához is látok.
*Mondja elégedetten. Megtette, amit akart, ezért nagyon boldog volt.*

mellünkben fekszik holtan

A Szentháromság, mint vallás vezetője. A Templomban semleges.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Gastrol
HozzászólásElküldve: 2005-10-27, 20:58:02  Hozzászólás, az előzmény idézésével
I Alfahím

*Gastrol a vérfarkasok vezére lép be a Szentháromság templomába. Úgy gondolja, hogy ebben a nagy zűrzavarban azért a vallást ápolni kell. Megpillantja az új főpapot, de nem szól semmit csak leül egy padra. Aztán szemét a papra mereszti és szinte némán mondja neki a szemeivel, hogy jöjjön ide. Gondolja majd észreveszi a főpap, hogy őt nézi...*

Remus Alamer atya
HozzászólásElküldve: 2005-10-27, 21:05:10  Hozzászólás, az előzmény idézésével
IV Vadász

*Észreveszi a padnál ülő :nem embert: és odamegy hozzá.*
-Nem kell félned gyermekem az úr házában mindannyian egyenlőek vagyunk. *Mondja a papi rizsát, majd leül mellé és ezt kérdezi:*
-Tudod új vallást alapítunk és, mivel látom, nem vagy ember, de ezt a többieknek nem modnom, szóval segítenél-e esetleg ebben?
*Kérdi meggyőző technikáját alkalmazva.*
-Egyébként mi célból jöttél, gyermekem?
*Kérdezi, már hangosabban.*

Vissza az elejére
Gastrol
HozzászólásElküldve: 2005-10-27, 21:15:27  Hozzászólás, az előzmény idézésével
I Alfahím

*Néz a papra miközben a beszédét mondja és pislant egyet kettőt. Smile
Aztán megszólal:*
-Tudom, hogy vallást akartok itt csinálni... És jó ötletnek tartom, ezért jöttem ide... megnézem, hogy halad. És persze segítek neked, illetve nektek ebben.
*Közben enyhén meghajol. Ő nagy harcművész és ilyen a modora. Hajongászik és tisztelettudóan harcol, viszont elég undok és gonosz tud lenni.*
-Esetleg tudnál nekem mesélni arról a vallásról egy kicsit bővebben?
-És miben tudnák segíteni azon kívül, hogy elmondom a többi farkasnak?
*Kérdez miközben egyfolytában a papra néz.*
-Ja... Gastrol Xudan vagyok atyám. *Kap észbe és mégegyszer meghajol.*

Remus Alamer atya
HozzászólásElküldve: 2005-10-27, 21:26:37  Hozzászólás, az előzmény idézésével
IV Vadász

*Figyelmesen hallgatja Gastrolt.*
-A vallás isteni vonatkozását egy háromszögben lehetne elképzelni. A sarkok lennének a farkasok, a vámpírok és a vadászok istenei. Középen pedig a halandók Egy Istene... Nagyjából ennyi. A lényeg az lenne, hogy valmijen kevés egység és szabályt vetnénk a szélsőségeknek, hogy a halandók megmaradjanak, mert ha ők kihalnak, a többiek is. A többi meg a szokásos rizsa a halandók átverésére. A legfőbb erő lenne a Szentháromság. A te segítséged a farkasok isteneiben lenne. Amit tudsz ilyen téren, arra szükségünk lenne. És megkellene bezsélnünk, ezt megteszem a többi vezérrel is, hogy kiket avassunk be. Én a másodrangúnak, Patrick atyának és segédjének, Grann tisztelesnek mondanám el. Bennük mindenekfelett megbízom. *Mondja.*

Vissza az elejére
Gastrol
HozzászólásElküldve: 2005-10-27, 21:32:11  Hozzászólás, az előzmény idézésével
I Alfahím

*Végighallgatja az atyát és amikor befejezi, meszólal.*
-Persze segítek atyám. A farkasok istenével találkoztam már. Amikor még nagyon, nagyon régen megharapott a farkasisten fia. Akkor a látomásaimban találkoztam vele és csak annyit mondott, hogy nagy felelőség hárul rám, meg hogy használjam fel az ő tapasztalatát és emlékeit az örökös életem során. De nem valami sokat tudok róla egyébként...
-És elnézés... de hogy hívnak?
-Ja és bocs a tegezésért, de képtelen vagyok magázni a másikat. Ha csak nem egy szép lányról van szó... *kacsint.*

Remus Alamer atya
HozzászólásElküldve: 2005-10-27, 21:40:44  Hozzászólás, az előzmény idézésével
IV Vadász

*Kicsit elpirul.*
-Értem, fiam. Nem baj, ha tegezel, hiszen te is vallásalapító vagy... A nevem Remus Alamer szolgálatodra. Értem. Az lenne a kérésem, jegyezd le nekem nevét, és feladatát, főbb cselekedeteit. És légyszíves kutakodj körbe a könyvtárakban ebben a témában, mert kell az istennek segítőisten. *Elgondolkozik. Majd odasúg Gasnak.*
-Tudod eléggé zavar a papi duma, nem mehetnénk fel a lakrészembe beszélni? Kicsit könnyedebb lenne a hangulat. *Mondja.*

Vissza az elejére
Gastrol
HozzászólásElküldve: 2005-10-27, 21:45:40  Hozzászólás, az előzmény idézésével
I Alfahím

-Persze atyám majd feljegyzem neked a dolgokat és elhozom.
*Aztán figyel tovább.*
-Igen felmehetünk persze. Szerintem is könnyebb lenne ott beszélni... és legalább akkor mélyebben belebonyolódhatnánk a témába. *Kacsint.*

Remus Alamer atya
HozzászólásElküldve: 2005-10-27, 21:50:08  Hozzászólás, az előzmény idézésével
IV Vadász

-Akkor kövess, fiam. *Mondja. Sok lépcsőn, oszlopsoron túl, meghúz egy fákját és kinyílik egy rejtekajtó. Bemegy, megvárja míg Gas is belép és ezt mondja:*
-Bocsáss meg, Gastrol, de el kell raknom holnapra... nagyon korán kell kelnem majd és át kell szoknom... szóval ha megbocsájtasz...
*Mondja és kinyitja a rejtekajtót.*
-Remélem idetalálsz. Ha nem, hívass engem.
*Mondja sajnálattal az arcán.*

Vissza az elejére
Gastrol
HozzászólásElküldve: 2005-10-27, 21:55:09  Hozzászólás, az előzmény idézésével
I Alfahím

*Gastrol megértően végighallgatja. Aztután helyeslően bólint, jóéjszakát kíván, majd távozik.*
*A lépcsőkön lefelé haladva még elgondolkozik egy kicsit és próbálja felidézni a látomásait a farkas istenről.*
*AQmikor leér a templom fő részébe, köszön a bentlévőknek és azt is elhagyja.*

Remus Alamer atya
HozzászólásElküldve: 2005-10-28, 20:27:43  Hozzászólás, az előzmény idézésével
IV Vadász

*Ma korán reggel ébredt, részt vett a szerzetesek reggeli tornájában, aztán belépett a kolostorba. Régi emlékek illata csapta meg, ahogy belépett az ősi épületbe. Felrémlett benne ifjúkora, annak minden viszonttagsága. Emberei levezették a kolostor alsóbb szintejire, ami tulajdonképpen egy katakomba volt. Odavezették egy emberhez, akit informátornak hívtak. Az kezébe nyomott egy mobiltelefont, és azt mondta, tartsa mindig magánál. Emellett Remus rendeltetett vele a Rend számára egy komplett konditerem felszerelését, és egy harcoktatót. Nem gondolta, hogy szükség lenne rájuk, de sosem lehet biztos benne.*
~Megaztán a szerzeteseknek csak meg kell védeniük magukat a tolvajoktól...~
*Gondolja. Miután végzett napi írásos, és oktató jellegű dolgaival, kiment a parkba kertészkedni.*
~Ez mindig is megnyugatott...~
*Gondolja. És vár. Nem tudja mikor, de valamikor biztos hívást kap. És akkor beindul másodlagos üzemmódja, az ördögűző.*

Vissza az elejére
Nathan Hawkins
HozzászólásElküldve: 2005-10-28, 20:48:00  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

Nathan besétált a templom nyitott kertkapuján, és elámult.Ilyen szép,gondozott kertet még nem látott.Valahogy nyugalmat sugárzott.Belépett a templomba.
Vissza az elejére
Remus Alamer atya
HozzászólásElküldve: 2005-10-28, 20:54:07  Hozzászólás, az előzmény idézésével
IV Vadász

*Észrevesi Nathant. Otthagyja a felszerelését és a felbehagyott kertészkedést és felé siet.*
-Nathan! Szia, hogy vagy?
*Kérdezi az örömtől repesve. Rég nem látott ismerős arcot.*
-Mi történt veled azóta? Hogy megy a tűzoltás?
*Kérdezi, majd suttogóra fogja.*
-Te egy vámpírvadász vagy, jól látom?
*Teszi hozzá bizalmasan.*

Vissza az elejére
Nathan Hawkins
HozzászólásElküldve: 2005-10-28, 20:56:12  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

Nathan megörül barátjának:
-pap,te itt?hogyhogy?
-Jól megy köszönöm-
Ekkor valami furcsa érzés hasít belé, és hirtelen megvilágosodik:-Te is az vagy-mondja papnak elképedve.
Vissza az elejére
Remus Alamer atya
HozzászólásElküldve: 2005-10-28, 21:04:46  Hozzászólás, az előzmény idézésével
IV Vadász

-Tudod kiderült, hogy az itteniek és én ugyannak a rendnek a száműzöttei, aminek én... és megtudtam a gyerekkori nevem. Remus Alamer... *Mondja, szemei kicsit elidőznek a távolban.*
-Igen én is, de más értelemben. A templomban mindenki egyenlő. Nem bánthatnak itt. Menedék. *És visszaemlékezik fiatalkorában olvasott könyvekre, például a Notre-Dam- i toronyőrre.*
-És én sem bánthatok senkit, hiába vámpír, vagy farkas. És, mi célból jöttél?
*Kérdezi.*

Vissza az elejére
Nathan Hawkins
HozzászólásElküldve: 2005-10-28, 21:07:54  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

-Csak sétálgattam, és belső megérzés alapján jöttem a város ezen részére...Remus.Úgy éreztem, szó szerint, mintha egy belső hang mondaná, mikor merre menjek.-
-sétálunk egyet?-kérdezte Nathan.
-Amúgy mit csinálsz itt?Mia feladatod?-nézett rá barátja megviselt arcára.
Vissza az elejére
Remus Alamer atya
HozzászólásElküldve: 2005-10-28, 21:41:26  Hozzászólás, az előzmény idézésével
IV Vadász

-Háát, feladatom nincs. *Mondja mosolyogva.*
-Csak én vagyok a tiszteletbeli... főpap. *Nagyot nevet.*
-És hol sétáljunk? A belső hanggal kapcsolatban lehet, hogy tényleg igazad van. *Teszi hozzá sejtelmesen.*

Vissza az elejére
Nathan Hawkins
HozzászólásElküldve: 2005-10-28, 21:44:42  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

Nathan elképed:-Főpaplettél?Hogyan?
Vissza az elejére
Remus Alamer atya
HozzászólásElküldve: 2005-10-29, 12:43:34  Hozzászólás, az előzmény idézésével
IV Vadász

-Ez számomra is furcsa. Engem válsztottak példakápüknek. És mikor "visszatértem" úgy gondolták, ez a legkevesebb.
*Mondja, kis meggyőződéssel.*
-Tudod, itt újrélhetem az életem, ami eddig nem igazán volt... És te hogy vagy?

Vissza az elejére
Nathan Hawkins
HozzászólásElküldve: 2005-10-29, 19:53:03  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

-Jól, de kéne egy kis segítség.Te úgy is elég jól ismered a könyveket.Segítenél nekem kutatni a könyvtárban, ami az egyeten van?-néz papra kicsit szomorkásan Nathan.
Vissza az elejére
Remus Alamer atya
HozzászólásElküldve: 2005-10-29, 20:01:01  Hozzászólás, az előzmény idézésével
IV Vadász

*Kicsit furcsállja a kérdést, de aztán belemegy.*
-Persze! Úgy is ki kellene mozdulnom. Kezdem rflexből használni a papi szövegeket, hú. *Mondja nevetve, majd elgondolkozik.*
-Egy kis pillanatot kérekszépen, gyerme... nalátod már megint. *Mondja tréfálkozva, próbálja felvidítani Nathant. Nem sokkal később visszaté egész mámilyen ruhában. Fejét egy cilinder díszíti. Alatta egy hosszú, ősz paróka. És egy napszemüveg is van rajta.*
-Na, mi a véleményed? A testvéreim nem vennék jó szemmel, ha látnának elmenni. Megaztán, ha megint bajba kerülünk, nem lehetek benne a hírekben. Légyszíves amíg az álruha van rajtam, hívj Musa-nak.
*Mondja.*

Vissza az elejére
Nathan Hawkins
HozzászólásElküldve: 2005-10-29, 20:10:38  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

Nathan elképedve bámul pap/Remus/Musa-ra,majd nagyot fújva megszólal:-Legyen Musa,de kérlek ne várd hogy egyből megszokjam-modja mosolyogva, majd felveszi RayBen napszemüvegét, rágyújt egy cigire, és bekapcsolja a vadiúj mobilját.
~elég durva az új külsője, de hát ha ő így akar kinézni....~gondolkodik töprengve Nathan.
Kék farmerjával, túracipőjével, fekete kötött garbójával nem igazán tűnik ki a tömegből.Átlagos testalkat, de izmos;rövid barna haj, körszakáll, zöld szemek.Egyedül ami kirívó lehetne rajta az a kabátja, melyen ott virít Topolya város tűzoltóságának címere, hátán egy hatalmas felírattal : TŰZOLTÓSÁG.Bármelyik járókelő furcsálkodva fogja nézni ezt a párt az utcán.
~elég durván nézhetünk ki egymás mellett~mosolyodik el Nathan.
-Akkor, induljunk Musa-mondja vidáman.
Vissza az elejére
Remus Alamer atya
HozzászólásElküldve: 2005-10-29, 20:16:40  Hozzászólás, az előzmény idézésével
IV Vadász

-Induljunk. *Mondja.*
-Tudom, rémisztő a külsőm, de így hasonlítok legkevésbé magamra. Az egyetemi könyvtárat mondtad? Ott már jártam múlt héten. Igazán rendes fickó a könyvtáros...
*Teszi hozzá, és mutat Nathannak, hogy menjen előre. Eközben megigazítja fekete kabátját, ami pont olyan, mint Neo-é. Alatta szokásos öltönye van, az amerikai stílusú papi jelöléssel.*

Vissza az elejére
Nathan Hawkins
HozzászólásElküldve: 2005-10-29, 20:20:52  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

-Jártál már ott?Mit kerestél ha szabad érdeklődnöm?-kérdezi, miközben sétálva elindulnak az egyetemi könyvtár felé.Majd hirtelen a homlokához kap:
-Majd elfelejtettem, be kell utána ugranom a koliba is.Elkísérsz?
-Amúgy szerinted hányan vannak még 'rajtunk kívül?-a kérdés közben lehalkítja a hangját, és sejtelmese csengésűvé válik, mikor a rajtunk kívül részhez ér.
Vissza az elejére
Remus Alamer atya
HozzászólásElküldve: 2005-10-29, 20:36:07  Hozzászólás, az előzmény idézésével
IV Vadász

-Hát tudod, a régi rendem elküldött, hogy saját erőmből eljussak ide. Elvakítottak az ígéreteik, ezért megcsináltam. Két évig tartott, éshát gondoltam elmegyek a könyvtárba frissíteni emlékeim...
*Mondja.*
-A kollégiumba? Jó, de miért? *Kérdezi.*
-Ahogy hallottam, nem lehetünk sokan, talán 4-5-en rajtunk kívül...
*Mondja.*
-Tudod, kellene valamit csinálni... az, hogy újra pap lettem, felpörget és feszültté tesz... Remélem, találunk valami érdekeset. *Mondja kicsit izgatottan, de ez alig észrevehető.*

Vissza az elejére
Ketrin Hausme
HozzászólásElküldve: 2005-10-30, 19:47:06  Hozzászólás, az előzmény idézésével
IV Vadász

*Amint elszabadúlt a ligetből megnézte a templomot is.Hiába.Hazaérve a Topolyai városba sokminden megváltozott.Egy baráttal sem talállkozott.És más is feltűnt neki.Teljesen egyedűl lett.Pedig egy kis bonyodalmat intézett el.Leűlt egy padba és imátkozni akart de nemtudott.Valami nyomta a szivét.

Ketrin Hausme
HozzászólásElküldve: 2005-10-30, 19:53:18  Hozzászólás, az előzmény idézésével
IV Vadász

*Imátkozás utánn mekönyebűlve állt fl és indúlt kifelé.Megváltozott.Nyugodtabb és szótlanabb is lett.Vékonyabb és sápadtabb is.Kilépve az utcára megfújta a jéghideg szél.Szemeivel az eget kémlelte és elindúlt valamit inni.

Remus Alamer atya
HozzászólásElküldve: 2005-10-30, 20:36:33  Hozzászólás, az előzmény idézésével
IV Vadász

*Rohan a parkig, majd lelassít, és lopakodva teszi meg az utat a templom felé. Mikor beér, fellopakodik a szobályáig, ott leveszi álöltözékét, és lemegy a kolostorba. Odalent elmesélik neki, hogy az új harcoktatójukat nem helyezik el sehova Remus engedélye nélkül.*
-Szerintem vagytok elég megvilágosodottak, testvéreim, hogy ebben a kérdésben döntést tudjanak hozni.
*Mondta nekik, és elindult vissza. Felvette álöltözetét, és kilopakodott. Elindult arra felé, ahol Gassal beszélgetett.*

Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Időzóna: (GMT +1 óra)

Következő téma megtekintése
Előző téma megtekintése
1 / 20 oldal
Ugrás az oldalra: 1, 2, 3 ... 18, 19, 20  Következő
Tartalomjegyzék  ~  Kertváros

Zárt fórum: ide nem küldhetsz témát, választ, nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.   Zárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban