Tartalomjegyzék
Szerző Üzenet
<  Novellák, dalok és más szerzemények  ~  Vadászok Krónikája //csak vadászok írhatnak bele//
1 / 1 oldal
Teresa Kleist
HozzászólásElküldve: 2006-1-9, 22:32:50  Hozzászólás, az előzmény idézésével
I Vadászok vezetője

Ide írják azokat a legendákat, amelyeket vadászaink hallottak, s az utókornak okulásul szánnak.

Legutóbb Teresa Kleist szerkesztette (2006-5-28, 13:42:57), összesen 1 alkalommal

Dzsamila Afati
HozzászólásElküldve: 2006-2-20, 13:59:02  Hozzászólás, az előzmény idézésével
II Árnyvadász

Topolyai Arnold feljegyzéseiból:
-részletek-

Egy borús reggel érkezett be a hajónk Topolyába. Akkoriban, az 1800 évek végén, ez a város egy poros, szürke alig lakott helység volt. Édesapám arany lelés reményében, fogta a pereputtyát, és hajóra szálltunk. Több hetes utazás után érkeztünk meg, és én bármit megadtam volna azért, hogy ne maradjunk itt, és hazatérjünk...de nem így lett és most már ezt nem is bánom.
A hegyek lábánál építettünk fel egy kisebb viskót, nem messze a Topolya nevezetű folyótól. Még csak 12 éves voltam, de már akkor segítenem kellett. Majd megszakadtam az egésznapos favágástól, kőcipeléstől, építkezéstől. Az eredménye viszont meglett, télre, egy egész pofás vityilló ékelődött az égigérő fák tövébe. Iskolába nem jártam, mindent édesanyámtól kellett megtanulnom. Fontosabb volt ugyanis, hogy az otthon munkában segítsek. Sokáig nem találtunk semmit...a hírhedt aranynek semmi jelen nem volt, és a család már az éhezés szélén állt.
Egyik nap, végre megérett a fáradságos munka gyümölcse, aranyat találtunk. Apám igyekezett titokban tartani, hogy itt találta, persze ez nem sikerült. Addig a pár hónapig amíg senkinek nem szóltunk és csak gyűjtöttunk amit lehetett nem volt gond, de mint minden ennek is híre ment.
A következő tavasszal, számos hajó érkezett, és aranyláztól égő emberek árasztották el a város, aminek ekkor még neve sem volt. Ez is, az érkező emberek tömegeivel megváltozott. Topolyának kezdték emlegetni, és hamarosan mindenki tudta a környéken, hogy ez a név, a folyónak ezen a szakaszán lévő települést jelzi.
Évek teltek el a belviszályokkal, és a békés, elzárt, szürke település egyszerre lett hírhedt város. Nem volt ritka innentől, a gyilkosság, a rettegés, a verseny...Egy két év alatt mindenféle legenda, mese terjedt el közel s távol. Egy része tényleg csak mítosz, az újabb jövevények elrettentését szolgálta, viszont a másik rész...felborzoltuk a természetet, és magunkra haragítottuk erőit. Az éjszaka is ellenünk fordult, vérszomjas fenevadak kezdtek ádáz leszámolásba, aki a hegyekbe merészkedett, azokat pedig, rémísztő teremtmények támadták meg. Hamarosan a harc helyébe félelem vegyült és sokan távoztak a városból.

folyt. köv.

Hozzászólások megtekintése:   
Időzóna: (GMT +1 óra)

Következő téma megtekintése
Előző téma megtekintése
1 / 1 oldal
Tartalomjegyzék  ~  Novellák, dalok és más szerzemények

Zárt fórum: ide nem küldhetsz témát, választ, nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.   Zárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban