Tartalomjegyzék
Szerző Üzenet
<  Belváros  ~  Topolyai Színház és Könyvtár
1 / 4 oldal
Ugrás az oldalra: 1, 2, 3, 4  Következő
Xandria Defender
HozzászólásElküldve: 2005-8-22, 16:36:24  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

A színház
A belvárosban sétálva a könyvtár mellett egy másik épületen akad meg az arrajárók szeme.Kicsivel hátrébb helyezkedik el a könyvtár épületétől,s valamivel magasabbra nyújtózik a teteje is.Egy hatalmas,ódon,talán rusztikusnak tűnő épülettömb fogadja a kíváncsi tekinteteket.Az újonnan felújitott könyvtár mellett réginek tűnhet,ámbár ezen is végeztek újításokat,így tűnik fel a nézelődőknek,hiszen előtte csak egy őskori,romos épület maradványai voltak láthatóak,amivel senki nem törődött.A falak felújítva,kőszipke díszités fut rajtuk végig,és helyenként kisebb-nagyobb párkányzatok emelkednek ki belőle.A bejárat egy kétszárnyas ajtó,mely fölött fokozatosan befelé mélyülő félkörívek vannak(bélletes kapu hatású),s az ajtót két oldalán két kidolgozott álarcos szobor látható.Innen már sejthető,hogy mi is ez az épület.A színház több szintes,s kívülről a magasabb ablakok mentén sajátos mintázatok,faragások,és falba"beépített"kis szobrok fokozzák a rusztikus hatást.
Belépve csak tovább fokozódik a hangulat,ugyanis egy csarnokszerű ,tág,világos terembe érkeznek meg a belépők.A csarnokot helyenként vastag,tömött oszlopok tartják,melyek színe megegyezik a padlózatot borító márvánnyal.A nagy csarnokból két folyosó vezet el,s az egyik fölé díszes betűkel ez van írva:"Nagyszínpad",míg a másikon ez olvasható:"Játékszín".A Játékszín egy viszonylag kis félkör alakú színpad,s úgy nagyjából 50-60 férőhelyes,itt általában a filozófiai darabokat,monodrámákat szokták tartani.
A Nagyszínpad ellenben sokkalta nagyobb.Középen egy forgószínpad,viszonylag hatalmas térrel,a színpad előtt egy kis "pincerésszel",ez a zenekari árok,melynek csukható a teteje,s egy bíborvörös,bársonyfüggönnyel,ami takarja.Középen a kényelmes,puha széksorokkal,megközelítőleg 20-25 sor,s minden egyes sorban ugyancsak 25,30 szék.Szemben találhatóak a páholyok,itt elhúzható függönyök vannak,ha esetleg valakinek hasonló privátkérése lenne,és a páholyfülkék egymástól elkülönítettek.Kétoldald vannak az erkélyek,s még innen is kiválóan rálátni a színpadi eseményekre.
Természetesen mindkét színpadnál az oda vezető folyosókon találhatóak meg a ruhatárak,ahová bárki beadhatja a kabátját,illetve értékeit.Ugyancsak ezeken a folyosókon vannak az illemhelyek,és persze külön-külön egy-egy büfé,minden"ízlésre"berendezkedve.
Ez az,amit a vendég láthat,ellenben a színfalak mögött pár kacskaringós folyosón áthaladva vannak az öltözők a színészek részére,sminkszoba,színházi ruhatár,valamint nem messze a kelléktár,a díszletek raktára,s minden egyéb raktárhelység.Innen nézve az épületet,egy teljes útvesztő,így csak azok jákálhatnak,akik itt dolgoznak,illetve ismerik a helyet,ugyanis nagyon könnyű itt eltévedni,s persze ott vannak még az alagsorok,a pincerész,mely ugyancsak egy kisebb"labirintus"A színháznak van egy hátulsó része,mely le van zárva,ide néhány személyen kívűl tilos a bemenet.Általában az épület nem színpadi részén is csak az ittdolgozok tartózkodhatnak,ámbár előfordul olykor,hogy valakit,valakiket bevisznek a színfalak mögötti részhez is.
A színház nagytermében gyakran rendeznek fogadásokat,díjkiosztókat,ünnepségeket,gálaesteket,tehát olykor nemcsak színdarabot tekinthetnek meg az érdeklődők.A színház és a Könyvtár együtt alkotja Topolya Kultúrházát,ellenben külön-külön futnak működésileg,de mégis kapcsolatuk van egymással.A színházról csak annyit lehet tudni,hogy a könyvtárral együtt kezdték meg a felújítását,ellenben arról a személyről,aki megvette,nem tudni semmit.Különféle szóbeszédek lengik körbe,mind a jelenlegi tulajt,mind a színház korábbi történetét.Az itt dolgozók közül is csak kevesen tudják a színház valódi,rémísztő és egyben gyönyörű történetét.
//Tyara von Mortalis//

A könyvtár
A színházhoz hasonlatos épület, hiszen egy időben építették mindkettőt. Igaz a felújítás következtében ez a kissé előrébb álló épület modernebbnek fest. Ám ez csak látszat. A lépcsősoron felhaladva, beelépve a kapun, hirtelen olyan ézrése támad azembernek, mintha visszafordult volna az idő. Az épület eddigi modernnek mondható, minimal berendezését elveszette, helyébe a fal díszeihez, festményeihez illő antik bútorzat került. Az előtérben jobbról a ruhatár található, ahol két idős néni (Ilma és Gracee) váltogatja egymást, és helyezi el a fogasokon a táskákat és kabátokat céduláért cserébe. Balra egy érett színű (majdnem fekete), lakkozott pult látható, ami mögött "Bogras" Billy Williams vagy új segédje a pápaszemes, piszkafa (ahogy a kisiskolások nevezik) Gizelle David végzi könyvtárosi teendőit. A bejárattal szemben egy tekintélyes méretű, kőből faragott lépcsősoron keresztül lehet az épület szellemébe hatolni, emeletenként csoportosítva a kategoriákat és lehetőségeket.
Az első szinten jobbra található a szépirodalmi, törtnelmi könyvgyüjtemény, ha úgy tetszik a "humán" terület. Balra a lépcső melett az égetett siena szín ajtó mögött pedig egy nagyobb (50 fős) előadóterem látható, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelve, mint egy ellenétként az ódivatú hangulatra.
A másodikon szintén balra, három kisebb "tíz asztalos" olvasóterem található, mellette a levéltár-raktár, jobbra pedig a reál tudományok iránt érdeklődők találnak szellemi táplálékot.
Az átalakítások következtében, kisebb helyhiány lépett fel (még úgy is, hogy az egyetem és a kollégium az állomány egy jelentősebb részét átvállalta*), hiszen eddig egy épülettel (a színházéval) többe helyezhették el a könyveket. Így szükség szerűen az eddgi kis polcok helyett, szinte a teljes belmagasságot (majdnem négy métert) elfoglaló, lakkozott meggyfapolcokat helyeztek a falakhoz, és kialakítottak egy szűk galériát, ami valahogy még intimebb zugokat teremtett a helységekben. Igaz, kissé szűkösre sikerültek a sorok, három átlag alkatú ember épp eltud menni egymás melett a polcok között. Ám összességében a könyvtár frissült arculattal (függetlenedve az egyetemtől), és megnyerőbb légkörrel nyitja meg újból kapuit a mai napon...

//*A kollégiumba került az összes olyan könyv, amiben esetleg vámpír, farkas, vagy vadász titokat említenek, az összes ilyen könyv, ami nem szórakozató jellegű eltűnt a polcokról (egytől-egyig). De továbbra is maradtak például a klasszikus horror, fanasy könyvek, amiknek szinte semmi köze a valósághoz.//

A könyvtár nyitvatartása:
hétköznaponként 10:00-22:00
szombatonként 10:00-18:00
vasárnaponként 10:00-16:00
ünnepnapokon, munkaszüneti napokon zárva
Vissza az elejére
Xandria Defender
HozzászólásElküldve: 2005-8-23, 20:10:16  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

*A könyvtár polcainak sokasága közt egy fiatal nő keresgél. Gondalataiba méllyedve, elvarázsolva kutat a régebbi könyvek között, mikor hirtelen az órájára pillant.*
-Jajj, a francba el fogok késni!
*Öszeszedi a könyveket majd a kölcsönzőpulthoz veszi útját*
-Szia Billy! Ezek lesznek...
-Szia Xan, tudod hogy ezeket nem viheted ki... *Mondja a könyvtáro mikor megnézte a könyveket*
-Jajjmár! Én vagyok a legkedvesebb kölcsönződ! Tudod jól, hogy nem rongálom a könyveket, amúgy is itt lakom a kollégiumban, ha valaki keresné őket csak átszólsz... *Majd bájosan megrezegette szempilláit*
-Kérlek! *És mosolygott*
-Ezért a nyakamat veszik... *Egy papírra felírta a könyvek sorszámát és adatait* -Kérlek ezt írd alá!
*Xandria teljesen felvillanyozódott majd vidáman kirántotta a fiú kezéből a tollat, és vígan aláírta a papírt*
-Köszönöm Billy! *Egy puszit nyomott a könyvtáros arcára* -Viszont mostmár sietnem kell! Szia, jó éjszakát!
*Azzal sarkonfordult és szapora léptekkel a kijárat felé iramodott, Billy csak utána szólni tudott*
-Siess haza, tudod a vámpírok, és a vérfarkasok...
Vissza az elejére
Gabriel Kanis Axum
HozzászólásElküldve: 2005-8-23, 22:29:54  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

*Mikor belépett a könyvtárba, látta, hogy itt megtalálja azt amire szüksége van. Hirtelen végigfutott az agyán
~ mi is kell a lányoknak...~
*Majd odamnet a könyvtároshoz, aki kedvesen megszólította.
- Szép jó napot uram. Segíthetek valamiben?
- Hát nem tudom. Itt lehet könyvet kivenni, ha az ember nem az egyetemhez tartozik? *Érdeklődött*
- Lehet, de akkor meg kell vásárolni a napi, heti, havi, vagy éves bérletet.
-És mennyibe kerül az éves?
- 40 000. Kicsit sok, de megéri. Hiszen a könyveknek van a legnagyobb ereje a világon * és látszott a szemén, hogy komolyan is gondolja. A Vámpír végiggondolta, és volt valami benne, amit a vén fazon mondott.
- Hát... Remélem csekket is elfogadnak *És mosolygott. Mihelyt megírta a könyvtáros már vette is a papírt, és tette kasszába*
~ nem hiszem, hogy túl nagy lenne a forgalom, vagy túl sokan járnának könyvtárba a diákokon kívül, úgyhogy biztos örül nekem ~
*Gondolta*
-Neve? *Érdeklődött a könyvtáros*
-Gabriel K. Axum
-Kora?
-31 év
-Lakhelye?
-Topolya. Most.
-Hát... Akkor végeztünk is. A könyvek a rendelkezésére állnak
~ Mi kell a nőnek ~ *Tette föl ismét a nagy kérdést...
-És még tudná nekem mondani, hogy hol találom a romantikus könyveket, amiket az egyetemen vesznek? *Kérdezte komisz mosollyal *
- Hát hogyne. A hetedik sornál lesznek.
Nagyon köszönöm *válaszolt illedelmesen*
*Lassan odasétált és már a polcok elején látta, hogy van olyan ami neki kell...
Észrevett egy lányt, aki az Európai irodalom könyveitt nézegette. Mikor odament, meglátta az egyik kedvenc íróját, és némi nézelődés után (pusztán hogy a lány mellett álljon) kivette a Byron kötetet, és mikor elment a lánymellett rápillantott, és belenézett a szemébe. A lány szintén nézte a férfit, de mikor a vámpír a szemébe pillantott elkapta a fejét*
- Segíthetek? *Kérdezte a vérivó
-Hát nem is tudom. * Látszott, hogy zavarban van* - A Bowman könyveit keresem, de nem találom.
* Gabriel Elmosolyodott, és és kihasználta azt amit a vámpírok hatalmas előnyként kaptak, a Hipnózist.*
- Bowman nincs. Nincs. *Méllyen a lány szemébe nézett* - Csak mi vagyunk. Mi ketten. * Megfogta a kezét és elvezette az egyik olvasószobába. A lnáy gyönyörű volt. Hosszú fekete haja volt, és formás teste. A rövid szoknya és fekete top kiemelte azt, amire egy nőnek büszkének kell lenni. Mikor beértek a szobába körülpillntott, és nyugtázta agában, hogy nincs kamera. Az ablakok előtt el volt húzva a függöny, az ajtó kulcsra lett zárva...
Odahajolt a lányhoz, és megcsókolta a homlokát.
-Ne félj. Nem lesz semmi baj. Majd én vigyázok rád. Csak csukd be a szemed.-
*Megcsókolta és lassan elkezdte felhúzni a szoknyáját, majd megmarkolta a combját, és felrakta az asztalra. ráhajolt a nyakára és beleharapott. Érezte ahogy az ütőerébel átfolyik a friss vér a szájába... Élvezte, ahogy a lány lába között fekszik, és azt iszza, ami az életet jelenti számára. De ez sem tart örökké. Hiszen abba kell hagyni mielőtt megáll a szív.
Mikor végzett megtörölte a száját, és megnézte, hogy nem-e lett véres a fehér öltöny de nem. Erre mindig ügyelt, hisz szerette a világos ruhákat.
Csepegtett egy kis nyálat a sebre és elindult kifelé az ajtón. Lassan elsétált a recepcióhoz, és odafordult a könyvtároshoz.*
-Nagyon köszönöm. És ha megtenne nekem valamit... Jár ide egy Xandria nevű lány. Mondja meg neki, hogy Gabriel üdvözli-
*Majd lassan kisétált a könyvtárból
Vissza az elejére
Buster Hellrider
HozzászólásElküldve: 2005-8-23, 23:36:54  Hozzászólás, az előzmény idézésével
III Inkvizítor

*Belépve a könyvtárba megtudja billy-től,hogy egy vámpír járt erre.
-Ez meg hogy lehetséges,hogy beengednek egy vámpírt a főhadiszállásunkra,azonnal fel kellett volna szeletelni apró darabokra aztán kidobni,hogy ne rontsa a hangulatot.-
*fogait csikorgatva elveszi a könyvét és visszavonul a hálóba*

Xandria Defender
HozzászólásElküldve: 2005-8-23, 23:50:47  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

// az egyetemi könyvtár még nem a főhadiszállásunk, mindenki nyugodtan használhatja, holnap majd csinálok egy egyetem topicot (egyetem-kollégium vagy ilyesmi) //
Vissza az elejére
Buster Hellrider
HozzászólásElküldve: 2005-8-24, 10:30:42  Hozzászólás, az előzmény idézésével
III Inkvizítor

*későn ébred és figyelembe veszi Xan bejegyzését*
-ez esetben sehol sem lehetek biztos nyugalomba,ahol csak vadászok tanyáznak,segaj,majd óvastos leszek,míg nem lesz aktív főhadiszállásunk.-
~ez esetben el kell tekintenem attól,hogy felkeressem a vámpírt,hiszen törvényesen cselekedett....egyelőre~
*kilép az egyetemajtón és elkeveredik Topolya utcáin*

Xandria Defender
HozzászólásElküldve: 2005-8-24, 17:19:33  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

-Szia Billy! *Köszönt kissé túl hangosan is miközben belépett az ajtón, mert régi barátja rögtön csendre intette*
-Halkabban Xanria, még felébreszted a molypilléket! *tette a könyvtáros szája elé mutatóujját*
-Jó, bocsánat, csak épp jókedvem van, ilyenkor meg mindig szétszórt leszek... *Suttogott a lány miközben odaért a pulthoz, ahol a könyvtáros állt*
-Ezeket visszahoztam... *mosolygott és lerakott a férfi elé három bőrkötésű, igen régi könyvet*
-Máris?! *Szólt Billy miközben a könyveket bámulta meglepetten* -Akkor még hány könyv is van nálad, ami...
-Ami nemlehetne? *kuncogott halkan Xandria* -Még egy... Azt is visszahoztam volna, de elaludtam fölötte, így nem végeztem vele... *Körülnézett* -Történt valami különös erre felé? *Összehúzta szépen ívelt szemöldökeit kicsit gyanakvóan*
-Nem, nem... Tudtommal nem... *Majd a tegnap írt papíron kihúzta a három visszahozott könyvet* -Báááár...
*A lány hirtelen szúros szemekkel nézett barátjára*
-Nem kell rosszra gondolnod... Csak volt itt egy furcsa férfi... És üzenetet hagyott neked...
-Nekem?! *Szólt meglepve* -Ki volt az és mit üzent?
-Csak üdvözöl...
-Ki volt az? *Kérdezte Xandria gyanakvó feszültséggel hangjában*
-Tegnap iratkozott be a könyvtárba, eddig még soha sem láttam... Furcsa alak... Köztünk szólva... *Majd közelebb hajolt a lányhoz* -Szerintem egy olyan vámpír lehetett... Tudod...
-Vámpír?! Mutasd azt az ívet! *szólt izgatottan*
-Jójó várj... *Majd az iratok között kezdett turkálni* -Nem emlékszem pontosan a nevére, de az ívét még nem raktam a helyére... Mindjárt megtalálom *ELővett egy A/4es méretű papírt a halomból* -Tessék ez az!
-Gabriel K. Axum... *a nevet olvasván, megdöbbent, kissé el is sápadt* -Te jó ég! ... Most mennem kell Billy, majd holnap...
*Sietősen elhagyta a könyvtárat, mintha menekülne onnan... Útja az utcára vezetett*
Vissza az elejére
Xandria Defender
HozzászólásElküldve: 2005-8-25, 20:46:15  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

*A könyvtár ma este szokatlanul üres... Soha sem volt az a tömött hely, Topolya polgárai nem a könyvtárba járásról híresek, de ez a mai nyugalom mégis furcsán érintette Xandriát, ahogy tegnapi, piszkos ruhájában letörten bebandukolt Billyhez.*
-Szia Billy, miújság? Mi ez a pangás?
*Fogta össze újból haját a jólismert lófarokba*
-Szia Xan... Te merre jártál? Mintha tegnap is ugyan ebben láttalak volna...
*Csodálkozott a könyvtáros miközben elővette a mai újságot a pult alól*
-Gondolom nem olvatad az újságokat...
-Nem nem olvastam, elég hosszú napom volt tegnap... *Szólt kedvetlenül, mégis kicsit borongósan* -Miért mit kellene tudnom?
-Tessék odaadom olvasd el, jah és Busteer is küldött neked egy üzenetet...
*Azzal átadta a folyóiratot és a levelet Xandriának, aki eztán útját szobája felé vette*
Vissza az elejére
Gabriel Kanis Axum
HozzászólásElküldve: 2005-8-25, 21:01:16  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

-Szép jóestét könyvtáros.
* köszönt a férfira a vámpír.
-Rég láttam már. Hogy van?
*Érdeklődik, majd kezet nyújt felé.
-Üdvözlöm mr. Axum. Semmi érdeks, kissé fáradt vagyok, és próbálok egy kicsit pihenni. Mint látja, nincs ma nagy tolongás. Bár ez itt mindennapos. *Majd mosolyt enged Gabriel felé.
-Csak gondoltam benézek, és megnézem, hogy hogy van és hozok magának valami finomat.
*És átnyújt neki egy doboz Bon-bont.
-Köszönöm. Ezt mire véljem? *Érdeklődik
-Csak puszta kedvesség. És nincs itt túl sok barátom, sem ismerősöm. Gondoltam épp itt az idelye szerezni párat. * És mosolyog.
-Nagyon köszönöm.
*Megfordul, hogy elrakja, de a mire visszafordul, már nincs ott senki, már csak az ajtót látja becsukódni...
Vissza az elejére
Xandria Defender
HozzászólásElküldve: 2005-8-30, 23:00:43  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

*Felindultan toppan be a könyvtár kollégium felöli bejáratán, arcáról eltökéltség és indulat olvasható. Biccent egyet barátjának, majd szélsebesen eltűnik a könyvek ezreit tartó polcok között. Valahol a régi, antik könyvek osztályán kóborol, figyelmesen olvassa a címeket és a szerzől neveit.*
~Kétszer olvastam... négyszer olvastam... olvastam...~
*Kétségbeesetten kutat, eddig még általa nem olvasott tudományokat, de legtöbbjét nem csak egyszer áttanulmányozta, van olyan amit majdnem kívülről tud. Lassan eluralkodik rajta a kétségbeesés, szemeire könnyfátyol hull, és siklik le fehér arcán, keze is megremegnek, majd négykézlábra borul, s némán zokogni kezd.*
Vissza az elejére
Buster Hellrider
HozzászólásElküldve: 2005-8-31, 10:15:42  Hozzászólás, az előzmény idézésével
III Inkvizítor

*Betoppan az ajtón és észre veszi a lányt*
-Szia Billy!,mi történik itt?-
*Beszédét ezután Xanhoz intézi*
-Szia,mi baj?Valami történt,mi a gondod?Megbántott valaki?
Grrr,tudom már,ha a könytárba menekülsz,akkor biztosan legendás lények után kutatsz és ezek után acsak a vámpírokra tudok gondolni.
Na mesélj,mit tett veled az átkozott? Be kell vallanom,hogy egy ideig utánnatok osontam,de a ligetnél lekoptam.el sem tudtam képzelni mit akarhatsz egy vámpírtól.-
*Észre veszi a sebet is,amit még ő okozott a lány kezén*
-Gyógyul a sebed?Látom már nem vészes.-
*Felsegíti társát és egy székre ülteti.*
-Billy,hol találok a legközelebb vizet?,hozzunk neki,nagyon sápadt-
-Te lány,pihenésre lenne szükséged!,elkisérjelek a szobádig?Aludnod kéne

Xandria Defender
HozzászólásElküldve: 2005-8-31, 14:04:04  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

*Nagyon rosszul érzi magát, próbál uralkodni magán, de könnyei csak potyognak, kétégbesetten pillant fel az elé toppanó Busterre*
-Szia...
*Motyogja... Gyűlöli, ha gyengének látják, ezért igyekszik önuralmat parancsolni magára, ajkába harap. Megfogja Buster segítő jobbját, és együtt leülnek egy közeli kanapéra, melyet az olvasóknak helyeztek oda még jó pár évvel ezelőtt*
-Köszönöm...
*Sóhajt egy nagyot, és igyekszik felszárítani könnyeit, bár belül még nagy harcokat vív önmagával. Mennyivel könnyebb lenne utat engedni, az önsajnálatnak, az önvádnak, de nem teheti meg, példát kell mutatnia, még akkor is ha önbizalma romokban hever*
-Kérlek... nem akarok a történtekről beszélni...
*Bánatosan néz karjára, ahol egy már alig látható heg emlékezteti a multkori, Busterrel való edzésére*
-Már alig látszik, nem volt vészes seb...
*Majd elfordítja arcát, mikor újból eszébe jut a multkori vámpírtalálkozója. Ökölbe szorítja a kezét, és Busterre tekint eltökélten*
-Pihenésre? Nem... Így is túl gyenge vagyok... Többet kell hajtanom, gyakorolnom... Akivel a múltkor láttál vámpír erősebb nálunk, s ezt nem tudtam helyesen felmérni, akkor este... Tervem egy kis játék volt a vámpírral, mielőtt leszámolok vele... De megbuktam...
*Összeszorul szíve az erős gyűlölettől és a haragtól, amit önmaga iránt érez...*
Vissza az elejére
Buster Hellrider
HozzászólásElküldve: 2005-8-31, 16:43:37  Hozzászólás, az előzmény idézésével
III Inkvizítor

*figyelmesen hallgatja a lányt,merészen néz szemében és bíztatásul baráti vállveregetésben részesíti a lányt*
-Xan,nem annyira vészes ez,mind ahogy ezt bediktálod magadnak,hiszen semmi sem történt,örvendj ennek.Beismerem egy kicsit megszeppentem a látványon,de nem gondoltam,hogy rossz dolog sülhet ki belőle,ezért elcammogtam.Igen,valóban szükségünk van egy kis edzésre,abból szerintem sosem elég,mármind egy vadásznak.*
~Tudod én azt nem értem,hogy mitől érzed erősebbnek azt a vámpírt nálunk,attól mert többen vannak,nem biztos,hogy erősebbek,egyedüli ellenfelet csak a vezér jelenthet neked,a többi nem számít,nem igazán képzettek.Amúgy is,tudjuk,hogy vadászból mindig kevesebb van,mind prédából....szoval nincs okod a csüggedésre Xan!~
*mosolyt varázsol az arcára,hátha ettől a lány egy kis önbizalmat nyer*
-Tudod mit,szerintem ki kéne mozdulni egy kicsit.Most dolgom van,de egy kicsit később ellátogathatnánk valami szórakozóhelyre de ha kedved van,akkor edzzhetünk is.tudod....az a bajod,hogy neked már nem igazán van amit megtanulnod,vagy mégis? Erősnek kell lennünk,hogy hatékonyn felvehessük a harcot a nyavalyások ellen.
*megtoldja egy újabb kihívó mosollyal és sietősen eltávozik.futtában még hátrakiáltja*
-Talán este a kocsmában öszefuthatnánk,vagy majd bent még talizunk az éületben és megbeszéljük,hogy hova megyünk,most mennem kell!-

Xandria Defender
HozzászólásElküldve: 2005-9-1, 17:59:02  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

*Buster szavai jol esnek a magába zuhant lánynak, kissé könnyebben érzi magát, de a gondok még mindig erősen próbára teszik idegeit.*
-Nagyon köszönöm Buster, hogy megprobáltál lelket önteni belém, eléggé össze vagyok zuhanva, de egy kis idő és kutya bajom sem lesz...
*Sóhajt*
-...Legalább is remélem... Hogy honnan éreztem erősebbnek a vámpírt?
*Kicsit meglepődik, de folytatja*
-Minden vadász képes felmérni a vele szemben álló erejét, egy úgymond egy adottságunk, bár elég kevesen hallgatnak erre az ösztönükre sajnos... A legbénítóbb az a tudat volt, hogy teljesen elfeledkeztem a fegyverkezésről, ami minden vadász örök kötelessége... Ezt még a legfiatalabb beavatottak is tudják... Nem tudom magamnak megbocsáltani...
*Újból elhallgat pár szóval a fejében újból összeszidja magát, butaságáért...*
-Nem tudom mi lehetett velem... Lehet igazad van, kis lazítás jólesne... Majd még beszélünk róla!
*Kis mosolyt ereszt arcára*
-De több edzésre lesz szükségünk, Topolyát lassan ellepik a kárhozottak, és ilyen lagymatag edzéstervekkel, kevés esélyünk van ellenük...
*Majd elbúcsuznak Busterrel, eztán Xandria is elvonul a könyvtárból, szobájába egy kis csendespihenőre*
Vissza az elejére
Shar Loiseleux
HozzászólásElküldve: 2005-9-16, 9:50:24  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

*a könyvtárba belépve a megszokott csend és nyugalom veszi körül, szíve azonban még most is dübörögve ver a mellkasában. egyik kezét zsebre teszi, és megszorítja az apró kis nyakláncot, ami a zsebben rejtőzik. A könyvtár épületében nem kell sokáig keresgélnie egyik igen kedvelt és hasznos olvasmánya után. Geothe Faustját már vagy ezerszer olvasta, de újra és újra képes elővenni. Ma már semmi percig tart elolvasnia. Közben más könyveket is maga mellé halmoz egy asztalra, hogy munkáját is folytathassa. a könyvek meglehetősen öregek és sokat használtak, van amelyiknek már a cím is alig látszik az elején. van azonban egy könyv a kupacban, amelyik árulkodik az érdeklődési köréről. a címe: A Pellagra, avagy a vámpír hit.
a Faustot is hamar félreteszi, hogy ezt a könyvet olvashassa. felnyitja az első oldalon, és immár nyugodtabban olvasni kezdi. egészen belemrül a könyvbe, kizárja magából a külvilágot.*
Vissza az elejére
Shar Loiseleux
HozzászólásElküldve: 2005-9-16, 10:46:15  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

*feleszmél, először azt sem tudja hol van, és mit keres itt, majd végre rájön, miért is jött, és mit tart a kezében.*
~ezek szerint elaludtam...~
*ásít egyet, majd becsukja a könyvet és a helyére teszi. kinyújtózkodik, körbepillant, majd nagy levegőt vesz és búcsút intve a könyvtárosnak, elhagyja a nyugalom és tudomány otthonát.*
Vissza az elejére
Shar Loiseleux
HozzászólásElküldve: 2005-9-22, 16:44:11  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

*ismét belép kedvenc, nyugodtságot és tudást árasztó épületébe, de ezúttal nem időzik sokáig. Lediktál a könyvtárosnak jónéhány címet, mire ő egyhíjján az összeset elérakja az asztalra.*
-A Pellagra hol van?*kérdi meglepődve a könyvtárostól.*
-Azt legutóbb Ön kölcsönözte ki...
*furcsa gondolatok kelnek életre a fejében, majd csak ráhagyja a könyvtárosra a hitét és a könyveket megköszönve táskájába pakol és távozik.*
Vissza az elejére
Honover
HozzászólásElküldve: 2005-9-25, 15:10:56  Hozzászólás, az előzmény idézésével
II Ősi Lycon

-Idebenn milyen meleg van.Na jöjjenek a könyvek!

az az enyém.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Andrea
HozzászólásElküldve: 2005-9-25, 15:27:59  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

*Andrea elővett a polcról egy könyvet és olvasni kezdte.Rengeteg könyv várt még rájuk.
-Nagyon sok könyv van itt.nemtudom,hogy megtaláljuk e.
Vissza az elejére
Honover
HozzászólásElküldve: 2005-9-25, 15:37:36  Hozzászólás, az előzmény idézésével
II Ősi Lycon

-Várj egy kicsit!
A levegőbe szimatolt méj [mély] levegőt vett.
Odalépett egy polchoz és leemelt egy vastag, kopott könyvet.
-Erről a könyvről csak úgy árad a vámpírszag.
Kinyitotta a könyvet. Kis idő múlva rátalált arra, amit keresett.
-Nézd és a lány elé rakta a könyvet .
-Azt írja ezt a keresztet maga Arkangyal viselte a pokoli seregek elleni háborúban.
Egy Papnak ajándékozta hogy az felvehesse a harcot a földön élő démonokkal.
-Valamire mégiscsak jó lehet.
Mosojgott [mosolygott] a lányra.

az az enyém.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Andrea
HozzászólásElküldve: 2005-9-25, 15:40:05  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

*Andrea elgondolkodott és elolvasta teljesen a cikket.
-Ez fura, akkor a pappnak [papnak] több, mint kétszáz éve meg kellett volna hallnia [halnia]. Arkangyal hogy kerűlhetett [kerülhetett] hozzám?Miért adta a pap nekem? *kérdezte magától.*
Vissza az elejére
Honover
HozzászólásElküldve: 2005-9-25, 15:43:21  Hozzászólás, az előzmény idézésével
II Ősi Lycon

-Már a gondolatba is belefájdul a fejem, hogy megpróbálom megérteni.
*Ránézett a lányra és elmosojodott [mosolyodott].*

az az enyém.
Vissza az elejére
Andrea
HozzászólásElküldve: 2005-9-25, 15:45:51  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

-Hát ez nekem is rejtély. Na nembaj. Egy meleg tea meghozza a kedvünket remélem.
*És a keresztett kezdte nézegetni.*
~Mijen [milyen] fura kereszt...~
Vissza az elejére
Honover
HozzászólásElküldve: 2005-9-25, 15:49:00  Hozzászólás, az előzmény idézésével
II Ősi Lycon

-Engedd meg hogy meghívjalak Andrea.
-Egy tea tényleg jólesne.
Odalépett az ajtóhoz és Andreát várta.

az az enyém.
Vissza az elejére
Andrea
HozzászólásElküldve: 2005-9-25, 15:50:54  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

Dehát az előbb is te fizetted. Most énakarom!
*mondta és kinyitotta az ajtót.*
-Rendben menjünk.
*Avval kiléptek az ajtón.*
~Mijen [milyen] nagy rejtéj [rejtély] ez a kereszt...~
Vissza az elejére
Remus Alamer atya
HozzászólásElküldve: 2005-10-22, 15:05:33  Hozzászólás, az előzmény idézésével
IV Vadász

Tartózkodási hely: Topolya, Szentháromság temploma: Rejtett lakosztály

*Egy öltönyös férfi lép be az ajtón kicsit sietve, mert már alig győzi kivárni, hogy megkapja a válaszokat kérdéseire.*
-Jó napot! Egyetemen kívülieknek lehet könyvet kivenni?
-Hányan kérdezték már ezt... Lehet uram, de ahhoz bérletet kell vásárolni.
-És mennyibe kerül egy bérlet?
-Napi, heti vagy évesre gondol?
-A napira.
-Az 400 lesz.
-És ha nem viszek ki könyvet?
-Sajnálom uram, de nincs különbség.
-És ön...*megnézte mellkasára tűzött névjegyet* Mr. Williams mennyire tartja műveltnek magát?
-Háát mire gondol?
-Az elmúlt két év eseményeire.
-Hát, most úgy sincs sok dolgom*mutat körbe a könyvtáros az üres könyvtáron*úgyhogy a legfontosabbakat elmondhatom...
*Úgy egy félórával később a Pap elégedetten távozott. Mindent megtudott az elmúlt két év eseményeiről a világon és Topolyában is.*
Vissza az elejére
Nathan Hawkins
HozzászólásElküldve: 2005-10-29, 20:42:55  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

Nathan besétált pap/Musa-val a könyvtárba.~Hihetetlen, mennyi könyv van itt.Hatalmas et a terem~nézkörbe az előtérben, majd mikor érezni kezdi az ujjait újra a benti melegnek köszönhetően, leveszi kabátját és napszemüvegét és barátja felé fordul:
-Igazából a természetfölötti lényekről akarok kutakodni, meg a hozzánk hasonló emberekről.Te már jártál itt, szerinted merre kezdjük, és hogyan?-kérdezte Musatól.
Vissza az elejére
Remus Alamer atya
HozzászólásElküldve: 2005-10-29, 20:48:02  Hozzászólás, az előzmény idézésével
IV Vadász

*Leveszi kalapját, de a kezében tartja.*
-Háát... *Gondolkodik el, majd odamegy a könyvtároshoz, köszön neki és mond valamit, mire az elindul.*
-Gyere Nathan. Fejből tudja a helyet és néhány könyvet is tudna ajánlani.
*Megigazítja napszemüvegét és elindul a konyvtáros után.*

mellünkben fekszik holtan

A Szentháromság, mint vallás vezetője. A Templomban semleges.
Vissza az elejére
Nathan Hawkins
HozzászólásElküldve: 2005-10-29, 20:52:07  Hozzászólás, az előzmény idézésével
Vendég

Nathan meglepődve tapasztalja, barátja milyen jóban van a könyvtárossal.Kicsit hülyén érzi magát az öltözéke miatt, de aztán meglát pá bölcsészt az övénél sokkal kirívóbb ruhákban, ésmár nemis aggasztja magát emiatt.Sóhajt, majd elindul Musa után:
-Megyek , és köszönöm-
Vissza az elejére
Remus Alamer atya
HozzászólásElküldve: 2005-10-29, 20:57:36  Hozzászólás, az előzmény idézésével
IV Vadász

*A könyvtáros a könyvtár egyik rejtettebb zugába vezeti őket, kitesz egy asztalra néhány könyvet, és megmutatja, merre találják a többit, majd ezt mondja:*
-További jó szemezgetést. Nekem vissza kell mennem...
*Mondja és magára hagyja őket.*
-Milyen vonatkozásban keresünk?
*Kérdezi Musa, miután a könyvtáros elment.*

mellünkben fekszik holtan

A Szentháromság, mint vallás vezetője. A Templomban semleges.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Időzóna: (GMT +1 óra)

Következő téma megtekintése
Előző téma megtekintése
1 / 4 oldal
Ugrás az oldalra: 1, 2, 3, 4  Következő
Tartalomjegyzék  ~  Belváros

Zárt fórum: ide nem küldhetsz témát, választ, nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.   Zárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban