Navigáció
Főoldal
Magunkról
Kollektíva
Galéria
Letöltések
Linkek
Támogatók
Elérhetőségek
Keresés
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 1
Legújabb tag: Mazur Balazs
Magunkról
   A Vas Megyei Sportigazgatóság 20 éve áll a megye sportmozgalmának szolgálatában. Két évtizede segíti a megye sportértékeit, ernyőszervezetként a 36 szakszövetséget tömörítő Vas Megyei Sportági Szakszövetségek Tanácsával együttműködve őrzi és fejleszti a megye sportéletét. Évente 789 sportrendezvényt, közülük több, mint 30 kiemelt rendezvényt Szombathely Megye Jogú Várossal az országos szakszövetségekkel és a PannonSport Kft-vel közösen rendez.
   Vas Megye Tanácsa 1989 október 6-án önálló intézményként hozta létre, majd 1990 októberében a megalakuló Vas Megyei Önkormányzat megerősítette a Vas Megyei Sportigazgatóságot. 1992 január 1-től 1996 december 31-ig az OTSH területi intézményeként működött. 1997-től újra Vas Megye Önkormányzatának önálló területi sportszervezeti intézménye. A közgyűlési és bizottsági jegyzőkönyvek alapján az intézmény munkáját minden esetben kiválónak minősítették.   A Vas Megyei Sportigazgatóság épületében rendszeresen, a hét során és a szövetségi napokon, a szövetségeinkben és a sportegyesületekben tevékenykedő félezer elkötelezett sportbarát szervezi megyénkben a sportot. Egy ilyen méretű társadalmi hálózat koordinálása, feltételrendszerének, gazdálkodásának, adminisztrációjának, infrastruktúrájának működtetése a sportfeladatok jellégénél az érintett szervezetek rendjénél fogva társadalmi munkában nem végezhető. A megyei sportigazgatóság ezeknek a sportszervezeteknek a szolgáló, szolgáltató intézménye. Infrastruktúrája, munkarendje, munkastílusa a szakszövetségek és egyéb sportszervezetek által igényelt szolgáltatások alapján működik. Amíg a területi sportirányítás többszöri szervezeti változásai országos szinten több megyében komoly értékvesztést, szakmai problémákat okoztak, addig a mindenkori Vas Megyei Közgyűlés a megye sportszervezési munkáját előnyösen minősítő döntése következtében, az önálló területi sportvezetési intézmény, a Vas Megyei Sportigazgatóság működtetése mellett döntött. Ezt legutóbb a megye sportkoncepciójának megvalósulásának megvitatásakor, és 2004-ben a sportigazgatóság munkájának értékelésekor nyilvánította ki. Az NSH és elődjeinek vezetői és munkatársai államtitkárai több vas megyei fórumon, dunántúli sportigazgatói értekezleten minősítették úgy a Vas Megyei Sportigazgatóságot, hogy az egyik leghatékonyabb megyei sportszervezési intézmény az országban. Kijelentették, hogy arra törekszenek, ahol nem ilyen önálló intézményként létezik a sportvezetés, tíz megyében a megyei hivatali szervezeten belül oldják meg a megyei sportirányítást, lehetőleg a megyei sportigazgatóságokhoz hasonló szervezet alakuljon. A GYISM majd jogutódja az NSH a megyei sportszervezetekre épít, a régiós megoldás túl nagynak, a kistérségi sportszervezés túl kicsinek tűnik a szakmai kapcsolattartásra.   A Vas Megyei Sportigazgatóság 1995-ben tovább demokratizálta a megye sportirányítását, létrehozva a Vas Megyei Sportági Szakszövetségek Tanácsát, a szövetségek szövetségét. Ennek az elnöksége hét fő, választott szövetségi képviselőből áll. Elnöke Prof. Dr. Gadányi Károly a Vas megyei Labdarúgó szövetség elnöke, a tanács titkára pedig a mindenkori megyei sportigazgató, aki előkészíti az elnökség üléseit és a közgyűlést, majd negyedévenként beszámol a végzett munkáról.
   A Vas Megyei Sportigazgatóság tevékenységének stratégiai alappillére a megyei sportági szakszövetségek munkájának, feltételrendszerének segítése.
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Még nem küldtek üzenetet
City page theme style by Frosty Orginal theme by Si-Fuion