fejlec

Elérhetőség


Vásárosdombói Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola

7362 Vásárosdombó
Szabadság tér 16.

Tel.: 72/553-013
Fax: 72/453-304

E-mail: vdombo.iskola@gmail.com

Afrika volt a témája az idei évben  Maratoni Mindentudó vetélkedőnknek. Év elején összeállítottuk a programot, mely köré felépítettük az éves munkát. Hétről-hétre összegyűltünk, és a témának megfelelően kézműveskedtünk, anyagot gyűjtöttünk. Év végén a tehetségnapra összeállt egy sokszínű vetélkedő, erre az időpontra felkerültek a  falakra a gyerekek készítette dekorációk is, afrikai díszbe öltözött az iskola. A képeket, díszeket mind a diákok készítették az év során. Megtervezték a témát jelképező logót, melyet meg is festettek óriás méretben. Lepedőkre festve készültek el Afrika jellegzetes állatai és növényei. Afrikai növények, fák domborműveit készítették el hőre keményedő gyurmából. Afrikai viseletet varrtak, ékszert készítettek, melyet magukra is öltöttek. Drámajátékot mutattak be, énekeltek.
A nap színfoltja a Dél- Afrikai Nagykövetség képviselőinek bemutatkozása volt.
Mivel a tehetséggondozó programsorozat témájául -  mely köré az egész éves projekt épült -, "Afrikát" választottuk, ezért látogattuk meg a Balatonederics határában található Afrika Múzeumot. A múzeumban afrikai trófeákat és egy érdekes néprajzi kiállítást tekinthettünk meg, a körülötte elterülő több hektáros területen pedig mini szafari parkban ismerkedhettek a gyerekek az állatokkal. Ezt a kirándulást összekötöttük a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark megtekintésével Veszprémben, mely Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező vidéki állatkertje. A gyerekeknek óriási élményt jelentett. Projektünkben kiemelkedő szerepet kapott a képzőművészet, zene, tánc, dramatizálás, ehhez kapcsolódóan elvittük tehetséges tanulóinkat egy színvonalas színházi előadásra a Pécsi Nemzeti Színházba. A Meseautót néztük meg, ami szintén nagyon tetszett mindenkinek.
A projektet a Nemzeti Tehetség Program pályázat keretében nyert pályázati támogatásból valamint támogatói szervezetek felajánlásaiból valósítottuk meg.