Vendégkönyvek tesztelése

Mostanában tele van az internet ingyenes vendégkönyv-ajánlatokkal. Elég nehéz eligazodni közöttük. Aki nem profi a témában, és csak egy egyszerű vendégkönyvet szeretne a lapjára kitenni, nem biztos, hogy megtalálja a számára megfelelőt. Aki pedig profi, az ír magának egyet, és nem keresgél a reklámmal zsúfolt ajánlatok között.

Ezt a lapot azoknak készítettem, akik nem guruk a webprogramozásban, és semmi mást nem akarnak, csak egy tetszetős, könnyen használható vendégkönyvet az oldalukra kitenni. Eddig ezeket találtam, de szívesen kibővítem, ha kapok tippet arra, hogy mit érdemes még tesztelni. Észrevételeidet beszúrhatod a táblázatok alatti vendégkönyvembe. Folyamatosan fejlesztem az oldalt, érdemes sűrűn látogatni.

Ha esetleg elkészített vendégkönyv php kódjával rendelkezel, és szívesen megosztod másokkal, kérlek add meg az elérhetését. Írj véleményt arról, milyen vendégkönyvet ajánlanál nekünk, és miért.

Ha a vendégkönyvedet nem külön lapra akarod kitenni, hanem beágyazni az oldaladra, frame-et kell használnod. Nem bonyolult, egy egyszerű kódot kell csak beszúrnod a link helyett. Én is ezt tettem ezen az oldalon. Így néz ki a kód: <iframe width=80% height=800 frameborder=0 marginwidth=0 marginheight=0 vspace=0 hspace=0 src=http://www.evi2010.123Guestbook.com/> Az src utáni hivatkozást írd át arra a címre, ahol a vendégkönyved található.

Ingyenes online vendégkönyvek
Ezek a vendégkönyvek mind ingyenesek, és rendelkeznek azokkal a tulajdonságokkal, amelyek ma már a követelményekhez tartoznak, mint például admin felület, IP cím tiltása, biztonsági kód bekérése, üzenetek kezelése, színek beállítása.
Vendégkönyv neve Saját véleményem Reklámok
123Guestbook honlapja: 123guestbook.com

Demó vendégkönyv: evi2010.123guestbook.com

Elég sok beállítási lehetőség, a message boxban formázási lehetőségek, a képek és url-ek beszúrása felhasználóbarát (nem kellenek bb kódok) A szokásos google reklámok színét be lehet állítani úgy, hogy ne legyen zavaró, de néhány bejegyzés után a legfelső bejegyzés és a message box között időnként megjelenik egy üzenet- szélességű reklám doboz, ami meglehetősen zavaró.
Smart guestbook honlapja: smartgb.com

Demó vendégkönyv: SmartGbTesztVendégkönyv

Szinte minden beállítás lehetősége megvan. A háttérképet csak a saját listájukból lehet kiválasztani (többszáz sablon). Szerkeszthető a vendégkönyv fejléce (képek, színek, háttér stb) Az üzenetbe képeket nem enged bb kóddal sem beszúrni (legalábbis nekem nem sikerült) Szolíd google reklámok, színei beállíthatók. Különböző helyeken jelennek meg.
Vendégkönyv.com honlapja: vendegkonyv.com

Demó vendégkönyv: Vendégkönyv.com teszt

Kis együgyű, színeket meg lehet benne változtatni. Semmi extra. BB kódokat nem ismeri, biztonsági kód nekem mindig 1+3, azaz 4. A beállításoknál kissé bugos, a színeket nehéz eltalálni, mert nem mutatja csak a kódját annak, amit már kiválasztottál. Fehér alapon fekete betűkkel a google reklámok, a meglepetés reklámokat még nem tapasztaltam ki.
Webszavazó Vendégkönyv honlapja: webszavazo/vendegkonyv.com

Demó vendégkönyv: ezt nem készítettem el.

 

Ez nagyon hasonlít a vendegkonyv.com-ra, szinte ugyanaz. Valószínű ugyanaz a cég csinálta. Ha jól emlékszem, itt még kevesebb beállítási lehetőség van, mint a vendegkonyv.com-nál Valószínűleg ugyanolyan, mint a vendegkonyv.com-nál.
vkbázis, Sasha honlapja: http://vkbazis.hu

Demó vendégkönyv: http://www.vkbazis.hu/vk.php?azon=sasha

 

Egy magyar programozó fejlesztése. Bb kódokat ismeri. Sasha ígérete szerint folyamatosan fejlődik és egyre profibbá alakul. Érdekessége, hogy wap felületen is működik. Van egy nagyító funkciója, mobilnál hasznos lehet.Látványos felület. Sasha elérhető az oldalon, és úgy láttam elég szorgalmasan válaszol a kérdésekre is. Reklámok azok vannak, de hogy milyenek, és mennyire zavaróak, azt nem tudom.

 

Ingyenes vendégkönyvek, de szolgáltató frame-en belül nem működik

Szintén ingyenes, de ha olyan szolgáltatót használsz a weblapodhoz, amelyik kereten belül jeleníti meg az oldaladat, ezek a vendégkönyvek nem találnak rád és hibásan működnek (vagy inkább sehogy sem)

Vendégkönyv neve Vélemény
Guestbooks4 free: http://www.guestbooks4free.com/

 

Népszerű, mert elég sok beállítási lehetősége van, bb kódokat ismeri, képeket meg tud jelentetni. Reklámokat be lehet zárni és ki lehet nyitni (alapbeállításnak lehet bezárt)
Angora Guestbook honlapja: aguestbook.sourceforget.net

Demó vendégkönyv: AngoraDemoGuestbook

Nyílt forráskódú, php alapú vendégkönyv. Látványos megjelenés, sokrétű beállítási funkciók. (nálam a telepítés nem sikerült, valószínűleg a szolgáltatói frame miatt)

 

Egy magyar cég webes megoldása. Nem csak elkészíti a megálmodott weblapodat fórummal, vendégkönyvvel, webáruházzal és mindennel, amit csak akarsz, de olyan tartalomszerkesztőt is ad hozzá, amivel a teljesen kezdők is elboldogulnak, mégis szinte mindent beállíthatsz az oldaladon. Nagy előnye a mindenben profi tartalomszerkesztő, a részletes súgó, és az, hogy telefonon bármikor el tudod érni őket. Reklámmentes. Az egyetlen hátránya, hogy fizetni kell érte. Honlap: Blantek.hu