Eltévedt növények


Az akvarista.hu fórumain egyre gyakrabban tesznek fel olyan képeket a fórum társak - beazonosítást kérve - mellyeken nem vízinövény látható.

Hogyan kerülhetjük el, hogy ilyen növényt vásároljunk?

Minden piros, lila színű levéllel, a levelein fehér vagy rózsaszín erezettel rendelkező növény iránt legyünk bizalmatlanok.
Jellemzően ezek a növények nagy víz illetve pára igényűek, jól bírják a tartós vízbe merítést. Ne tévesszen meg minket, ha víz alatt levelet is hoznak. Pár hónap alatt azonban tönkre mennek, ha már megvásároltuk őket, akkor nyugodtan vegyük ki a vízből és tegyük cserépbe.

Meddig bírják ezek a növények a vízbemerítést?

A listán lévő növények közül vegyük például az Ophiopogon japonicus 'Kyoto Dwarf'-ot, a Tropica kínálatában is szerepel, mocsári növény. Már kétszer is szerencsém volt hozzá, egyszer gyanutlanul az IKEA-ban vettem meg egy műanyag pohárban, másodszor ajándékba kaptam. Nagyon lassan nőttek a levelei, a gyökere semmit. Kb 3/4 év után teljesen kirothadt.

Összeállítottam egy listát a leggyakrabban árusított szárazföldi növényekről. Néhány növényhez teszek fel linket, a többihez az Interneten pillanatok alatt lehet fényképet találni a Google segítségével.

>vissza a főoldalra<