Humoros receptek 3.

 

Főzés a szabadban

 

Halászlé részeg módra
Hozzávalók:
1 db 8-10 literes bogrács
kb.: 8-10 liter víz
1 kg apró hal alap-lének
1 kg nagyobb hal, nem alap-lének
2 fej emberes hagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
2 kanál zsír
fűszerek
1-2 kg kenyér
és a legfontosabb: 8-10 liter minőségi bor (Kocsis Irma, Durbincs sógor stb.)
A főzéshez előkészített bográcsot öntsük fel hideg vízzel, majd lassú tüzet rakjunk alá, hogy oda ne kozmáljon. Eközben mi sem tétlenkedjünk, hanem kezdjünk hozzá a bor lassú, de annál élvezetesebb kóstolgatásához. Vigyázat! Egyszerre legfeljebb 1-2 litert fogyasszunk, különben egykönnyen a fejünkbe száll. Ha a víz már forrásban van, akkor vegyünk vissza a lángból, és óvatosan kóstoljuk meg a maradék borocskát. Ha a víz túlságosan forrna, akkor egyszerűen vegyük le, és hagyjuk hűlni egy kicsit. Amikorra a bor elfogyott, akkor már úgy sem fogunk emlékezni, hogy mit akartunk főzni, ezért a langyos vízben nyugodtan megmoshatják a lábukat, az apróhalat odadobálhatják a kutyának, a kenyeret pedig kenjék meg zsírral, egyenek hozzá hagymát, paprikát, meg paradicsomot. És mi legyen a nagyobb hal sorsa? A kocsmában adják el, vagy cseréljék el vegyes pálinkára.
Jó étvágyat a szabadtéri étkezéshez!

Könnyű, diétás ételek
 

Pirított napraforgó
Hozzávalók:
1 kg pirítatlan napraforgó
Elkészítési mód:
A pirítatlan napraforgót tegyük be egy tepsibe, majd gyenge lángon, alacsony hőmérsékleten pirítsuk meg. Ha ez kész, akkor kész is a pirított napraforgó. Igaz, milyen egyszerű volt?

Szárított tökmag
Hozzávalók:
1 kg szárítatlan, úgymond nyers tökmag
Elkészítési mód:
A szárítatlan, úgymond nyers tökmagot vagy tegyük ki a napra, vagy az előző módszerhez hasonlóan tegyük be egy tepsibe, majd nagyon rövid ideig a sütőbe. Ha kész, akkor kész is a szárított tökmag.

Pörkölt, sózott földimogyoró
Hozzávalók:
1 kg pörköletlen, sótlan földimogyoró
Elkészítési mód:
Sajnos ebben nem tudok segíteni, mert még soha az életben nem csináltam ilyet, de az biztos, hogyha kész, akkor jól meg kell sózni.
Sok sikert, jó nassolást - ha lesz mihez! 

Tyúkházi Újhúsleves Újasszony Módra
 

Hozzávalók:
1 db szárnyas (betét)
1 db új tyúk, vagy régi csirke
1 db mocskos nagy fazék
5-12 leveskocka (csak tyúkházi újhúsleves kocka jó)
2 emberes sárgarépa
2 asszonyos petrezselyem
fűszerek kis- és nagytételben ízlés szerint
hagyma, miegymás, egyebek stb.

Elkészítés módja:
A mocskos nagy fazékba tegyünk vizet, majd addig melegítsük, amíg az meg nem süti az ujjunkat. Ekkor a lábánál fogva helyezzük bele 4-22 másodpercig a tyúkot, majd fordítsuk meg, hogy ne szálljon a vér a fejébe. Ha nagyon rugdalózna, a bátrabbak elvághatják a művelet előtt a torkát. Mármint a tyúknak. Ha nem akar a toll lejönni rendesen, akkor sincs baj, mert a végén úgyis le kell szűrni a levest. Azért a koppóvizet öntsük ki, és a fazekunkba tiszta vízbe rakjuk bele a tyúkot úgy, ahogy. Nem kell felbontani, mert úgy hamar szétfő, ha minden igaz. A zöldséget folyamatosan tegyük a vízbe. Ha a főzés előtt a tyúkot alaposan megetetjük tengerivel, akkor még a zöldség köretre sem kell, hogy gondunk legyen. Az ízesítést bízzuk nyugodtan a leveskockákra. Azért arra vigyázzunk, hogy a leveskockák ne igyák fel az összes levet. Ha kész, akkor a levet szűrjük le, a húst helyezzük egy nagyobb tálra, és óvatosan tárjuk fel a hasüreget. A csirkebélben megfőtt tengerit nem is muszáj kinyomkodni, azzal bíbelődjön az, aki akar. Mi van még? Ja, a szárnyas betét abban az esetben kell csak, ha a gazdasszonynak időközben baja lenne. Ezt lehetőleg ne főzzük bele a levesbe, mert utána a használat során lehet, szúrna!
Jó étvágyat kívánunk!

    

Toplapok.hu - a statisztika