Humoros receptek 5.

 

Ételek vízi táborozóknak

 


Lekváros, hagymás búvárpalacsinta
(2-4-6-8 személy részére)
Hozzávalók:
20-60 dkg liszt
2-10 tojás
0,5-4 liter tej
2 dl-3 liter szódavíz
csipetnyi - marék só
kevés - sok cukor
1dl-2 liter olaj
A palacsintatésztát ugyanúgy készítjük el, mint általában máskor. A fortély itt az ízesítés elkészítésében van. Keverjünk össze 1 kg poshadt tehéntúrót 1 kg agyonaszalódott, felpezsdült sárgabarack ízzel, majd ha ez kész, akkor tegyünk hozzá óvatosan 1/4 kg apróra vágott fokhagymát, majd keverjük össze a töltelékünket alaposan 3-4 dl motorolajjal. Ha megvan, akkor rövid ideig állni hagyjuk, majd megkenhetjük vele a palacsintatésztánkat. Hogy mi ebben a búvár palacsinta? Ha megkóstolják, megtudják!
(Aki nem szeretné megkóstolni, annak eláruljuk, hogy attól búvárpalacsinta, hogy elfogyasztás után lemegy, körülnéz, majd visszajön.)

Feleségek számára


Kedves Asszonyok, Feleségek!
Elnézést kérünk az alábbi recept, illetve menüsor kései megjelentetéséért, de csak most kaptuk meg egyik hűséges olvasónktól. Hogy miről van szó? Kiderül az elnevezésből:
Minden szír-szar a labdarúgó vb idejére
Hozzávalók:
száraz kenyér
maradék főzelék
bagzott krumpli
kissé szagos pörkölt
penészes saláta
és még ami maradék található a hűtőben
A tálalásról:
Lehetőleg - a felsorolt ételek közül bármit - akkor kell a kedves férj elé tálalni természetesen a szobában, meccsnézés közben, amikor a pályán a legnagyobb nyomás nehezedik a kedvenc csapatra. Ilyenkor a kedves férj le sem veszi a szemét a képernyőről, az ujjaival matat az elé rakott tálcán. A száraz kenyérre rákenhetjük a maradék főzeléket, vagy a bagzott krumplira ráönthetjük a kissé szagos pörköltöt, meg ilyenek. Egy a lényeg: mindig legyen a tálcán egy üveg jó hideg sör.
Meglátják! A meccs végeztével - ha nyer a kedvenc csapat - a férj még meg is jegyzi, hogy rég evett már ilyen finomat.
Látják, így kell ezt csinálni, csak el ne felejtsék a négy év múlva sorra kerülő labdarúgó világbajnokságig!


Hájas tészta Szilágyiné módra
(4-15 személy részére)

 


Hozzávalók:
1 - 8 kg rétesliszt
3 - 45 friss tojás
1 - 30 dkg élesztő
csipetnyi - 40 dkg só
1 dl - 2 liter víz
miegymás

A tészta elkészítésének módja semmiben nem tér el bármelyik más tésztáétól. A lisztet, tojást, sót, vizet, élesztőt kellő módon összegyúrjuk, majd megfelelő ideig kelni hagyjuk. Ha magától nem kelne, tegyünk mellé jó erős hangú ébresztőórát. Az arányokra figyeljünk oda, mert 1 kg liszthez nem kell annyi tojás, meg élesztő, meg tudja a franc, hogy mi, mint a 8 kg-hoz. Tehát, ha a tészta alaposan megkelt, akkor óvatosan, vékony rétegben helyezzük be a sütőbe, és az egészet finomra süssük meg. Ha ez is kész, akkor hívjuk be Szilágyinét, fektessük fel az asztalra, és a testét vastagon rakjuk meg tésztával. Mivel Szilágyiné egy hájas disznó, ezért ezzel a művelettel el is készítettük a hájas tésztát Szilágyiné módra. Akinek van hozzá gusztusa, az kóstolja meg.
Jó étvágyat hozzá!


Elkésett ünnepi ételajánlatok
Ünnepi sültalma (vegetáriánusok részére)


Hozzávalók:
1 db frissen vágott csirke
3 db hámozott alma
2 dl Cubai rum
fűszerek
miegymás...
A frissen vágott csirkét alaposan tisztítsuk meg, távolítsuk el róla az esetleg rajtamaradt pihéket, majd óvatosan dörzsöljük be kívülről és belülről is egyaránt jó vastagon az általunk szeretett fűszerkeverékkel. Ha ez kész, bontsuk fel a Cubai rumot, majd illatoljuk meg, és egy pár cseppet tegyünk a nyelvünk végére. Erre azért van szükség, mert így az ízeket jobban kiérezzük. Mármint a rumét. A művelet végeztével az alaposan megtisztított csirke belsejébe szuszakoljuk bele a 3 hámozott almát, majd tegyük be a sütőbe, és süssük 150 fokon kb. 54 percig. Amikor már szép piros a csirke háta, akkor vegyük ki a sütőből és várjuk meg, míg lehűl. Ha megtörtént, akkor az almákat óvatosan távolítsuk el a csirke belsejéből, és melegen tálaljuk. A csirkét úgy, ahogy van, hajítsuk ki a kukába, mert a vegetáriánusok nem esznek húst. Ezt követően a maradék rumot egy szuszra fogyasszuk el, és közben búslakodjunk, hogy lehetünk olyan hülyék, hogy azt a jó csirkét kihajítottuk a francba...


Tavaszváró böjtölős ételek


Az emberek túlnyomó része a hosszú téli hónapokban viszonylag nagy súlyfeleslegre tesznek szert, amit aztán csak nagy nehézségek árán tudnak leadni. Mert van ám emberi hiúság is, és ahhoz, hogy a strandon vidáman feszíthessenek, szinte mindenre képesek. Ehhez a nemes törekvéshez szeretnénk mi is hozzájárulni egy meglehetősen kedvelt, de hatásos étel segítségével. Figyelem! A siker eléréséhez fontos a játékszabályok betartása!


Bacon szalonnával tűzdelt, töltött pulyka narancsos libamáj öntettel


Hozzávalók:
3-4 kg-os pulyka
15 dkg szeletelt bacon szalonna
4-5 spanyolnarancs
30-35 dkg hízott libamáj
2-3 száraz zsömle
fűszerek
miegymás
Elkészítési módja:
A szépen megtisztított pulykát szárazra töröljük, majd külső bőrfelületét bekenjük napolajjal, hogy a sütőben meg ne égjen. Ezt követően, ha a pulyka belülről üres, akkor telegyömöszöljük töltelékkel, ha nem üres, akkor ezzel különös gondok nincsenek. A lábait összekötözzük, a szárnyát bedugjuk a teste alá, és miután jól kiélveztük magunkat a szado-mazo játékokkal, 180 fokos sütőbe tesszük. A bacon szalonnát el ne felejtsék rátenni, mert akkor írhatják át a szakácskönyvet. Amíg ez sül, addig elkészítjük a mártást. Lilahagymát arany barnára pirítunk, majd felfűszerezzük és beletesszük az apróra vágott narancsdarabkákat. Kis ideig abáljuk, és ha kész, beledobáljuk a csíkokra vágott libamájat. Néhány perc szükséges csak a készre csináláshoz, különben a máj megkeményszik. Ha a sütőben a pulyka ropogósra sült, akkor vegyük ki, tegyük nagy pecsenyéstálra, öntsük rá a narancsos libamájas öntetet, és ezután jön a legfontosabb mozzanat. Ahhoz, hogy a koplalásunk teljes legyen - az egészet, úgy ahogy van, öntsük a kutyának. Ha ettől nem ad le ott helyben három kilót, akkor semmitől.
Jó diétázást!

Toplapok.hu - a statisztika