George Clooney

george_clooney6.jpg
george_clooney6.jpg
george_clooney7.jpg
george_clooney7.jpg
george_clooney8.jpg
george_clooney8.jpg
george_clooney9.jpg
george_clooney9.jpg
george_clooney10.jpg
george_clooney10.jpg
george_clooney1.jpg
george_clooney1.jpg
george_clooney2.jpg
george_clooney2.jpg
george_clooney3.jpg
george_clooney3.jpg
george_clooney4.jpg
george_clooney4.jpg
george_clooney5.jpg
george_clooney5.jpg

George Clooney


születésnap: 1961, május 6.  
születési hely: Lexington, Kentucky (USA)
magasság: 180 cm
súly: 82 kg
szülok: Nick és Nina Clooney
novére: Ada Clooney
háziállat: Max, egy fekete pöttyös disznó és két buldog, Lou és Bud

George Timothy Clooney 1961-ben született a gyönyöru kentucky-i kisvárosban, Lexingtonban. Szülei szigorú katolikus neveltetésben részesítették fiukat. Annyira, hogy még középiskolás korában is este kilencig kapott csak kimenot.

Az érettségi után George néhány évig az Észak-Kentucky Egyetemen tanult újságírást, próbálva apja nyomdokaiba lépni, de saját bevallása szerint sem volt igazán tehetséges. Ezért felhagyott tanulmányaival és dolgozni kezdett. Többek között férfiöltönyöket árult, illetve dolgozott raktárakban is.

Mivel kiváló baseball játékos volt, próbált bekerülni a Cincinnati Reds csapatába, de végzete nem hagyta, hogy profi játékos legyen. A sors unokatestvérét, a színész Miguel Ferrer-t küldte útjába.
Ferrer Lexingtonba látogatott egy alacsony költségvetésu lóversenyrol szóló film forgatásának apropóján. George is kapott egy aprócska szerepet a filmben, amirol késobb így mesélt: “Egy áltagon aluli film volt, olyan rossz, hogy sosem mutatták be, de engem teljesen elbuvölt a filmezés.”

Így az ifjú George 1982-ben felkerekedett és nagynénjéhez, Rosemary-hoz költözött Kaliforniában. A következo évben munkanélküliként tengette életét. Az egyetlen bevételi forrását a nagynénjétol kapott alkalmi munkák jelentették. Végül sikerült egy építkezésen elhelyezkednie, emellett pedig beiratkozott egy színi tanodába.

Az elso hivatalos munkáját egy japán reklámfilmben kapta a Panasonic számára, majd jött egy komédia sorozat 1984-ben.
De természetesen az igazi áttörést a Vészhelyzet hozta meg Clooney számára. Dr. Doug Ross szerepében hatalmas sikert aratott, mind a kritikusok, mind a közönség köreiben.

Ezt követoen a sikeres tévésorozatból már egyenes út vezetett a film világába. Szerepelt többek között az Alkonyattól pirkadatig címu Quentin Tarantino filmben, a Batman és Robinban, illetve a Peacemaker-ben Nicole Kidman partnereként.

A sármos színész magánélete kevésbé volt boldog, vagy ha az is volt, nem a hosszútávú kapcsolatok voltak a meghatározók.
1989-ben kötött házasságot a színészno Talia Balsam-mal, de röpke 3 év után el is váltak. Ezek után megfogadta, hogy soha többé nem áll az oltár elé.

A válást követoen természetesen számos kalandja akadt. Az elmúlt 10 évben olyan szépségek tuntek fel oldalán, mint Renée Zellwegger, Kelly Preston vagy az angol modell, Lisa Snowdon. Mostanában gyakran látják a 30 éves Krista Allennel, aki számos Emmanuelle filmben szerepelt


Clooney rajongótáborát természetesen javarészt hölgyek alkotják világszerte, de nem nekik köszönheti a színész, hogy most már hivatalosan is hollywoodi sztárrá vált, hanem saját kitartásának, és nem utolsósorban szerencséjének.

Forrás: http://www.mellesleg.hu/