Header image
(Prof. Walter Trosch, Fraunhofer Kutató Intézet)
line decor
line decor
 A PARÁNYI ZSENIK

3 milliárd éve létezik egy különleges életforma ezen a bolygón, a korábbi kultúrák embereinek ez kölcsönzött életenergiát. Az óceánok mélyén ellenállt a folytonosan változó környezet veszélyeinek. Földünk legősibb lakója: az alga, amely hihetetlen ellenálló képessége folytán túlélte a földtörténet során bekövetkezett valamennyi katasztrófát. Az alga minden rideg korszak dacára megőrizte biológiai értékét a fejlettebb élőlények számára. Az alga a sarkvidék zord éghajlatát éppúgy elviseli, mint az akár 85 C-os hévforrásokat. A Földünk oxigénkészletének mintegy 90 %-át ma is az alga, más néven moszat adja. Mi mindannyian azért élünk és lélegzünk, mert az alga szolgáltatja számunka az oxigént. Az alga multi tehetség és sokkal többre képes, mint a fotoszintézis. A dél- és közép-amerikai, ázsiai és óceániai osi kultúrák nagyra értékelték az alga, mikro alga képességét, életerejük fokozására, egészségük megtartására használták. Az aztékok méltán nevezték az "Istenek ajándékának."

Az alga a legtöbb vitális anyag hordozója, számos országban a táplálék fontos részét képezi már napjainkban is, pl. Japánban nem hiányozhat az étlapról.
Földünkön ma kb. 25000 algafaj él, a több méter hosszú makro algáktól a parányi mikro algákig terjed a fajtagazdagsága. A mikro algák csoportjába mintegy 3000 algafaj tartozik, az emberiség táplálkozása szempontjából kiemelkedő értéket képvisel három mikro alga: a Spirulina platensis alga, a Chlorella vulgaris és a Lithothamnium Calcareum alga.

Az algákkal kapcsolatos kutatásnak a XXI. század adott új lendületet, köszönhetően a szintetikusan elállított gyógyszerek korlátainak, az elégtelen táplálkozásra visszavezethető hiánybetegségeknek és a legmodernebb kihívásoknak: az űrhajózás dinamikus fejlődésének.

A tengerekben nagyon nagy tömegben élnek, döbbenetes változatosságot mutatnak, a mikroszkopikus méretűektől egészen a hatalmas és sokszorosan elágazó tengeri barnamoszatig, mely a vízfelszín közelében, a fényben lebegve, helyenként sűrű tömegeket alkot. Egyszerű felépítésű növények, testük nem tagolódik gyökérre, szárra, levélre. Mint a növények nagy többségében, a legtöbb algában is van klorofill, de a zöld színanyag mellett más színanyagokat is tartalmaznak, mint pl. a piros fikoeritrint vagy a kék fikociánt, amely igen jótékonyan hat a csontok állapotára.
Spirulina nélkül nem lenne élet!

Spirulina platensis - a legutóbbi évtized felfedezése

Csak mikroszkóppal látható, valódi fehérje- és vitálanyag bomba.
E nélkül az algafajta nélkül életünk aligha elképzelhető. Ennek a spirál formájú, kékeszöld algának köszönhető a Földön az élet valamennyi formája. 3,6 milliárd évvel ezelott kezdte el fotoszintézis útján termelni bolygónkon az oxigént, és ezzel megteremtette a magasabb szintű életlehetőséget. Máig fennmaradtak, és mindig megújulnak ezek a mikroorganizmusok. A Spirulina algák sejtfala nem emészthetetlen cellulózból épül fel, hanem emészthető mucopoliszacharidból álló réteg képezi külsejüket. Ezért nem terhelik meg a szervezetet, és tartós fogyasztásra is alkalmasak. A spirulina ideális étrendkiegészítő, mivel szervezetünket sok vitálanyaggal látja el.

Tápanyagok nagy koncentrációja
Amerikai táplálkozáskutatók az utóbbi három évtizedben arra jöttek rá, hogy a spirulina alga szervezetünk segítségében világbajnok. Nagyobb koncentrációban tartalmaz funkcionális tápanyagokat, melyek a természetes élelmiszerekben, növényekben és magokban fordulnak elő:

- Nagy mennyiségű fehérjét (növényi eredetu fehérjét, amely könnyen emészthető) és létfontosságú klorofillt,
- Valamennyi B-vitamint, különösen B12-ben gazdag; ezek szükségesek az idegek erősítéséhez és az egészséges bőrnek is szüksége van rá,
- Antioxidáns béta-karotint, mely fontos védelmet nyújt sejtjeinknek, és erősíti a szervezet védekező rendszerét; a spirulina a sárgarépánál 10-szer nagyobb koncentrációban tartalmaz béta-karotint,
- Ásványi anyagokat és nyomelemeket: vasat, kalciumot, cinket, káliumot, magnéziumot, foszfort és szelént,
- Valamennyi fontos esszenciális zsírsavat, pl. gamma-linolsavat; és nem tartalmaz állati eredetű zsiradékot és veszélyes koleszterint.

Az egyedülálló spirulina
Amerika és Mexikó természeti népei már évezredek óta értékes vitálanyagként, élelmiszerként és fontos energiaraktárként tartják számon a zöld aranyat, a zöldesen csillogó mikroalgát. A spirulinát trópusi napfényfarmokon tiszta "ivóvíz-minoségű" vízben tenyésztik, ami nem tartalmaz semmi adalékot és vegyi anyagot. Magas klorofill tartalmuknak köszönhetően ezek az algák tökéletesen át tudják alakítani a napenergiát létfontosságú fehérjévé.

Jellemzői:

- Több E-vitamint tartalmaz a búzacsíránál,
- 100 százalékosan természetes, ezáltal közel 90%-ban hasznosul, a szintetikusan illetve természetes úton kivont anyagokkal ellentétben
- 60 százaléka növényi fehérje,
- A sárgarépánál 10-szer magasabb béta- karotin-tartalommal rendelkezik,
- Sok benne a B12-vitamin,
- Sok ásványi anyag és nyomelem található benne,
- 8 esszenciális, telítetlen zsírsav és 9 fontos aminosav forrása.


Miben segíti szervezetét?
- Az alga (készítmények) magas ásványi anyag-, nyomelem- és vitamintartalmuknak köszönhetően:
- Serkenti a sejtépítést, főleg az aminosavak és B-vitaminok,
- Fokozza a regenerálódást, létfontos zsírsavak, aminosavak, klorofill és fikocianin,
- Javítja a bőr és a kötőszövetek rugalmasságát - ásványok, aminosavak, klorofill,
- Véd a csontritkulás ellen - ásványok, nyomelemek,
- Segíti a salaktalanítást, a nehézfémek kiválasztását - klorofill, fikocianin, ásványok, nyomelemek (szelén!),
- Támogatja a vérképzést - ásványok, B-vitaminok, klorofill,
- Mérsékeli, az allergiás tüneteket - a mangán elősegíti a tüneteket kiváltó hisztamin lebomlást,
- Támogatja a daganat elleni védelmet - nyomelemek, fikocianin, klorofill, zsírsavak,
- Javítja a sejtanyagcserét - klorofill, króm, szelén, zsírsavak.

Chlorella, a fény- táplálék
Ez a csodálatos algafajta rendkívüli tisztítási folyamatot végez a szervezetünkben a fitokelatinoknak köszönhetően, melyek segítenek megszabadítani sejtjeinket a nehézfémektől. A Chlorella egy édesvízi algaféle, egysejtű szervezet, melynek neve a latin kicsi és zöld szavakból tevődött össze. A leghatásosabb anyag, amit tartalmaz, a Chlorella növekedési faktor (Chlorella Growth Factor, CGF), mely a szövetek regenerálódását, osztódását és növekedését segíti. Stimulálja az ellenanyagok szintéziséért felelos limfociták létrejöttét, melyek a szervezet ellenálló képességét biztosítják a fertőzésekkel szemben.
Segíti a vörös vérsejtek kialakulását, és a probiotikumok szedése melletti táplálék kiegészítésre is alkalmas. A Chlorella a vitaminok gazdag tárháza: magas arányban tartalmazza a B-csoporthoz tartozó vitaminokat, C és E vitaminokat, biológiailag kötött ásványi anyagokat: foszfort, káliumot, magnéziumot, kalciumot (ezek koncentrációja nagyobb, mint a többi szárazföldi növénynél) és nyomelemeket: vasat, mangánt, cinket, rezet, kobaltot.

Magas rosttartalma által magához vonzza a belekben lerakódott salakanyagot, foleg a nehézfémeket, melyek származhatnak az amalgám fogtömésből és a kipufogó gázból egyaránt. Ezek a mérgek a kiválasztási folyamat végtermékeiként távoznak a szervezetből. Magas a lúgtartalma, mely segít a testnek fenntartani illetve helyreállítani a természetes PH értékét. Fogyasztása nem csak segít a testet egyensúlyban tartani, hanem segít a stressz kezelésében is, kiváló antidepresszáns hatású. Összegezve tehát mindenkinek ajánlott az alga fogyasztása, legyen az ok tavaszi fáradtság, méregtelenítés, fogyókúra, hiánybetegség, vagy az, hogy felismerjük a betegség megelőzésének fontosságát, hiszen a szervezetet megvédeni egyszerűbb és gazdaságosabb, mint a megromlott állapotot helyre hozni.

Lithothamnium Calcareum alga
A Lithothamnium Calcareum Nyugat-Európa magas ásványtartalmú, kristálytiszta vizeiben honos algafaj. E mikro alga jelentősége igen magas kalcium tartalmában rejlik. Több mint egyharmada szerves kötésű, az emberi szervezetben 90%-os arányban felszívódó kalcium. Korunk egyik népbetegsége - mely leginkább a menopauza utáni nőket érinti - a csontritkulás. A felnott emberek csontjainak kalciumtartalma 20%-ban cserélodik évente: a régi elpusztult sejtek helyébe újak képződnek. Persze csak akkor, ha a szükséges kalcium valamint a beépüléshez feltétlenül szükséges egyéb anyagok - pl. magnézium, foszfor, D-vitamin - is kello mennyiségben jelen vannak. Bizonyos népszerű kalciumforrások (pl. tej) pont ezért alkalmatlanok a csontritkulás megelőzésére. Jelentos kalciumtartalmuk ellenére a szervezet egyéb anyagok hiányában képtelen beépíteni őket a csontokba. A Lithothamnium mikro algát érdemes spirulinával és chlorellával kombinálni, mert utóbbi kettőnek igen jelentős mind a magnézium-, mind pedig a foszfortartalma.

Miben segíthet a mikroalga?
- Az alga kiváló az emésztési problémák: székrekedés, hasmenés gyomorsav - túltengés, epebántalmak esetében, valamint az
- Refluxos tünetek enyhítésében,
- Fogyókúrához (étvágycsökkentő hatás) miatt szintén hatékony a mikroalga,
- Szklerózis multiplex,
- Chron-betegség,
- Vércukorszint normalizálása, (Spirulina alga hatása)
- Ízületi és csontbántalmak,
- Meddőség (Chlorella alga lúgosító hatása)
- Klimaxos problémák enyhítése esetén is kiváló tapasztalatok vannak
- Hiperaktivitás esetében, növeli a koncentrációs képességet (Genio)
- Hajhullás, egészségessé teszi a körmöket, bőrt és a hajat (Spirulina alga hatása)
- A Spirulina alga kiváló segítség koleszterin- és vérnyomáscsökkentésben,
- Mély, nyugodt alvást biztosít a Lunar fogyasztása,
- Potenciazavarok, prosztatagyulladás, egyéb betegségek esetén,
- Hasnyálmirigy-gyulladás, (Chlorella alga: lúgosítás alapfeltétele e betegség felszámolásának)
- Az alga kiváló sebgyógyító hatású, fekélyek, pikkelysömör, cellulit, ekcéma (Chlorella alga tonizál, fertoőtlenít,
szagtalanít) visszeres problémák,
- Rossz kedélyállapot, depresszió, (Omega-zsírsavak) esetén is érdemes bevetni e problémák ellen.
- Alulmuködő pajzsmirigy esetén (Spirulina alga hatása: kiváló jódforrás)
- Izomláz csökkentésére, megelőzésére is hatékony lehet a mikro alga,
- Alzheimer-kór (acetil-kolin - Genio és algaporok)
- Autizmus (a korábbi védőoltásokkal bekerült nehézfémek kivezetése, Omega-zsírsavak, Chlorella alga hatása)
- Zsírdaganatok, köszvény (Chlorella alga lúgosító hatása)
- Gyulladás- láz- és fájdalomcsillapító hatás is igazolt az algák esetében,
- Immunerosítő, vírusellenes hatású: HIV, herpesz szimplex, influenza vírus ellen kutatások igazolják az alga vírusellenes hatását. (Spirulina alga hatása)
- Serkenti a vérképző szerveket a (Spirulina alga hatása)
- Vas-hiány megelozésében és megszüntetésében is igazolt eredmények. (Chlorella alga)
- Rák elleni küzdelemben kiegészítő terápia lehet (lúgosítás: rákos sejtek legnagyobb ellensége az oxigén, Chlorella alga CGF-faktor)
- Sav-bázis egyensúly helyreállítása,
- Az alga serkenti a sejtépítést - foleg az aminosavak és B-vitaminok
- Fokozza a regenerálódást - létfontosságú zsírsavak, aminosavak, klorofill, phycocianin (Spirulina alga kékeszöld színanyaga)
- Javítja a bőr és a kötőszövetek rugalmasságát - ásványok, aminosavak, klorofill,
- Csontritkulás elleni védelem - ásványok, nyomelemek, lúgosítás,
- Chlorella alga segíti a salaktalanítást, a nehézfémek kiválasztását, méregtelenít - klorofill, phykocianin, ásványok,
- Spirulina alga mérsékli az allergiás tüneteket - a mangán, phycocianin elosegíti a tüneteket kiváltó hisztamin lebontást,
- Fokozza az inzulintermelést: króm, cink, természetes inulint tartalmaz (természetben előforduló poliszaharid, természetes szénhidrát-energiaforrás, amely a vércukorszintet tartós fogyasztás esetén sem emeli meg)
- Támogatja a daganat elleni védelmet nyomelemek, phykocianin, klorofill, zsírsavak, Chlorella alga CGF-faktor,
- Az algáknak a vérnyomás szabályozásában, sejtszaporodásban, a gyulladásos folyamatok, a szív- és cukorbetegségek megelőzésében van szerepe nukleinsav-, valamint V-linolénsav-tartalmának köszönhetően,
- Az alga gátolja a sejtek oxidációját és ez által lassítja az öregedést.
- A Spirulina alga phykocianin tartalmának köszönhetően pozitívan stimulálja az őssejteket, kínai kutatók bebizonyították, hogy az őssejtek sérülése pl. vegyi vagy radioaktív behatás - után is képes a fehérvérsejtek szaporodását szabályozni.
- A Spirulina platensis mikro alga, mint prebiotikum, a vastagbélben szelektíven elősegíti a kedvező hatású probiotikus mikroorganizmusok szaporodását, mint ahogyan elősegíti az ásványi anyagok felszívódását is.

A mikroalga-termékek nem gyógyhatású készítmények, az alga egy teljes értékű organikus táplálék, rendszeres fogyasztása szolgálja egészségünket, folyamatosan tisztítja meg sejtjeinket a nap, mint nap bejuttatott méreg- és salakanyagoktól, valamint folyamatosan pótolja az elhasznált vitálanyagokat.

termékvásárláshoz kattintson ide, és regisztráljon teljesen ingyen!


 
 

Spirulina platensis

Chlorella vulgaris

Lithotamneum calcareum

 
    Felhivom szíves figyelmét hogy Ön nem a hivatalos Wellstar oldalt látja!