A pécsi Bálicsi úton található konyha javarészt saját kertekből származó, a bio gazdálkodás elvei szerint termesztett zöldségeket és gyümölcsöket dolgoz fel. Célunk a közeljövőben, hogy a környéken élő lakosság, valamint egyéb munkáltatók és érdeklődő vállalkozások számára is elérhetővé tegyük a szolgáltatást.  

A drávapalkonyai Hagyományok és Természetszeretet Háza (HATESZ-Ház) nyugodt környezetben, hatalmas kerttel kínál pihenést a kirándulóknak. A felújított elülső szobák hagyományos fabútorokkal várják a falusi életmódra vágyókat, míg a hátsó szobákban és az egykori pajta összkomfortossá tett, modern épületében csoportokat is tudunk fogadni. Az épületet úgy alakítottuk ki, hogy alkalmas legyen tanulócsoportok, baráti társaságok, családok fogadására, elszállásolására. A hagyományos mesterségekkel való ismerkedést a pécsi Bálicsi Integrációs Nevelési-Oktatási Központ szakoktatói segítik.

 

A VVA Vendégház Zarándokoknak és Borbarátoknak Máriagyűd és Villány vonalában található Nagyharsány Fő út 5. szám alatti vendégházunk mind a lelki, mind a testi kikapcsolódásra, feltöltődésre vágyókat szolgálja.

Ma már országszerte a megyei könyvtárak rendelkeznek „hangos könyvtári” részleggel. Azonban az itt fellelhető anyagok mennyisége, milyensége meglehetősen korlátozott, központilag eldöntött. A választás szabadságát biztosítjuk mindazoknak, akik nem, vagy nem jól látnak, olvasási nehézségük (dyslexia) van, vagy egyéb, akár kényelmi okokból hallgatni szeretnék az írott anyagot. A Világ Világossága Alapítvány Bálicsi úti központjában létrehozott teremben nagy értékű Braille-nyomdagéppel várjuk a megrendeléseket az egész országból.

A Bálicsi Integrációs Nevelési-Oktatási Központ szakoktatóinak közreműködésével kézműves, informatika, továbbá gyógynövénytermesztés és –feldolgozás képzéseket kínálunk elsősorban hátrányos helyzetűek, GYES-en lévő kismamák, valamint védett korban lévő munkanélküliek számára.