Ez a program a feltöltéseid és letöltéseid statisztikáját készíti el, valamint összeállítja a legnépszerűbb feltöltéseid listáját. Ez azért jó, mert ha már egy fájlt egyáltalán nem keresnek, vagy csak nagyon kevesen, akkor fölösleges terhelned vele a megosztásodat.

Az Mx Monitor Log Analyser Excel 2000-ben készült. Az analízis egy 30 000 soros naplófájl esetén Celeron 400Mhz gépen kb. 15 másodpercig, Athlon 1800+ gépen kb. 3 másodpercig tart.

Az Mx Monitorban engedélyezned kell a WinMX figyelését, csak így képes elkészíteni a Moni a tevékenységek naplózását. (lásd még az Mx Monitor leírását). A helyes statisztikához az összes jelölőnégyzetet ki kell pipálnod az Mx Monitor Log fülénél.

Nyisd meg az MxMon Log Analyser.xls fájlt az Excelben! A program makrókat tartalmaz, engedélyezd a használatukat! Látni fogsz 4 fület:

Main: itt kell megadnod 4 adatot (lásd a legelső képet), a naplófájlok elérési útvonalát, az évet, a hónapot és a napot, hogy melyiket akarod megnézni. Ezután kattints az Analyse gombra a statisztika elkészítéséhez! A makrók automatikusan elvégzik a dolgukat és azonnal látni fogod az eredményt.

Transfer, Monitor, Whois: a makrók által importált naplófájlok adatait tartalmazza. Kedvedre állíthatsz össze egyéb statisztikát. Visual Basic ismerete előny!