Üdvözlöm honlapkészítő mühelyemben!

  Valamikor jó néhány évvel ezelőtt az egyik kedves hölgy ismerősöm megkért, hogy készítsek neki honlapot! Akkoriban a Bioptron nevű lámpák jutalékos forgalmazásából próbált volna plusz forintokat szerezni!
 
   Én megpróbáltam a kérés elől kitérni, de ismerjük a nőket, amit egyszer a fejükbe vesznek…. Egyébként is a közmondás szerint minden sikeres férfit egy még sikeresebb nő motivál! Tehát megvettem az első html-ről szóló könyvet, és elkezdtem tanulni! Nagyon nehéz volt kezdetben, de sikerült egy egész pofás kis, több oldalas honlapot összeraknom – meg is lett érte a jutalmam!

   Mivel a könyv, amiből a honlap készítést tanultam, azt javasolta, hogy nézzük meg más oldalak forrás kódját, próbálgassuk, és így teszünk szert újabb és újabb tudásra. Az Interneten történő kutatásaim során egyre sűrűbben fordult elő a kereső optimalizálás, így érdeklődésem egyre inkább ebbe az irányba fordult! Két éven keresztül bújtam az optimalizálással foglalkozó oldalakat, jegyzeteket készítettem, oldalakat nyomtattam ki, és sikerült végre az első kereső optimalizált oldalt elkészítenem. Három hónapi megfeszített munka után a Google keresőjében az első három között benne volt az én általam készített oldal is! Az optimalizálás egyre jobban ment, a legutóbb készített oldal már egy hónap után a Google első három helyén szerepelt!

   A nálam okosabbak azt mondják a tanulásban nincs megállás, – és ebben igazuk is van! – megtanultam PHP programozást is hiszen evvel a programozási technikával sok új dolgot lehetett a honlapokra applikálni. A tanulás folytatódott a PHP után az Apache webszerver programozót is megtanultam. 

   Az igazi nagy áttörést a CSS programozása jelentette számomra. Sok olyan technikai jellegű dolgot lehet megvalósítani benne, ami nem csak szebbé teszi a honlapokat, hanem működésüket stabilabbá, megbízhatóbbá teszi. A pontosan deklarálható utasítás készlet szinte minden böngészőben ugyan azt a formát, színt, és működést garantálja!

   Ennek bizonyítására a jobb oldali menüsávban néhány elkészült, és minta honlapot linkeltem be, hátha valamelyik felkelti érdeklődését!

Charlie