Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Install mappák létrehozása
ELKÖLTÖZTÜNK
HTTP://WWW.WXPEE.HU


> Windows XP Extended Edition > Unattended Install
Joco1114
Nagy nehezen el is készült a wpi béta változata. Az eredeti anyag elérhető a http://www.wpiw.net oldalon. Aki tüzetesebben megnézi a forráskódot, láthatja, hogy szinte semmi nem maradt meg az eredeti anyagból, talán csupán a felület, a kód majdnem teljesen egészében át lett írva. Maga a megvalósítás mikéntje is más lett. Az eredeti anyagban egy .js állományba kell neked beírnod a telepítés paramétereit, igazából nem láttam benne valódi struktúrát. A saját wpi-m (ha nevezhetem így) teljesen független a telepítőanyagtól. Ezt egyszer kell megírni rendesen, a többit már magától megcsinálja. Hogyan is épül fel a rendszer?

Két mappát kell létrehozz. Az egyiket a !WPI mappában Install néven, ez fogja tartalmazni az összes telepítendő cuccost. Lássuk először ezt!

Tehát hozz létre egy Install mappát a !WPI mappában. Ezen belül kell majd létrehozz minden programnak külön-külön egy-egy mappát. Én egy példán keresztül most ezt szeretném levezetni, utána lehet próbálkozni. Legyen ez a telepítendő program a WinRAR 3.51-es verziója. Ehhez valahonnan meg kell szerezni a telepítendő állományt. Legegyszerűbben a hivatalos weblapról lehet letölteni (http://www.rarsoft.com), de egy apró probléma lesz a letöltött anyaggal: regisztrálni kell. Ezért én inkább azt javaslom, hogy szerezzétek be a 3.51-es Corporate Edition változatot, ezt csak telepíteni kell, utána semmi feladatod nincs már vele. Én ezzel fogom leírni a példát. Szóval ha elindítod a wrar351.exe nevű telepítőállományt, az mindenféle dolgot fog tőled kérdezni. Nyomogatni kell igazából a Next gombot, aztán előbb-utóbb sikeresen feltelepül. Amikor „silent-install” történik, akkor ezeket próbáljuk meg kiküszöbölni. Valahogyan automatizálni kellene a folyamatot. Szerencsénkre a legtöbb telepítőanyagba ez az automatizálás már be van építve, csak tudni kell előcsalogatni őket. Ez a módszer nagyban függ a telepítő fajtájától. A legtöbb esetben egy /s kapcsolóval ez elintézhető, de pl. az MSI telepítőknél (Microsoft Installer) a /qb, vagy a /qn paraméterekkel érhetünk egy hasonló eredményt. Itt a /s opciót kell használni. Próbáljuk csak ki! Parancssorból adjuk ki az alábbi parancsot:

Wrar351.exe /s

Úgy tűnik, mintha nem történne semmi, de ha jól figyeltünk, egyszer-egyszer láthattuk megvillanni a homokórát és a hdd-ledet. Bizony, pár másodperc alatt feltelepült a winrar minden szó nélkül.

Na akkor hozz létre az Install mappán belül egy WinRAR mappát (mindegy mi a neve!), s ide másold be a wrar351.exe-t. Ugyanide másold be a winrar parancsikonját is, amennyiben szeretnél majd egy parancsikont is létrehozni a start menüben. A következő amire szükségünk van egy setup.cnf nevű állomány. Erről már volt szó, most idecopyzom a sajátomat:

ordr = 340
name = WinRAR 3.51 Corporate Edition
desc = Az egyik legismertebb, legtöbbet tudó tömörítőprogram. Teljes mértékben támogatja a RAR és ZIP állományokat, ezeken kívül az alábbi filetípusokat tudja kezelni: 7Z, ACE, ARJ, BZ2, CAB, GZ, ISO, JAR, LZH, TAR, UUE, Z.
pict = winrar.png
dflt = yes
cat  = Felhasználói programok


Ugye nem feledted el, hogy a desc sor az igazából egy sor, csak a fórum tördeli több sorba!

Láthatod, hogy hivatkozok egy winrar.png nevű állományra is, ezt készítsd elő, szükségünk lesz rá. Ha nem akarsz képet rakni a programhoz, akkor majd az a lépés kimaradhat.

Most új dolog következik, bár már hivatkoztam rá, most jön a leírása:

Hozz létre a mappában egy setup.cmd nevű állományt az alábbi tartalommal:

@cmdow @ /HID

rem ------------ Kötelező rész, ne szedd ki! --------------
set installpath=%~dp0
for /f "delims=: tokens=1" %%i in ("%installpath%") do %%i:
cd "%installpath%"
rem -------------------------------------------------------

rem Silent Install
wrar351.exe /s

rem Crack

rem Registry
regedit /s winrar.reg

rem Parancsikon
makelink "Rendszer" "winrar.lnk"

rem CleanUp
RD /S /Q "%userprofile%\Start Menu\Programs\WinRAR\"
RD /S /Q "%allusersprofile%\Start Menu\Programs\WinRAR\"

EXIT


Ez a parancsállomány minden programnál kötelező! Az első rész (az első 5 sor) beállítja az útvonalat és belépteti a rendszert a telepítendő program mappájába. Ezt sosem kell módosítanod, maradjon mindig így!

A következő blokk a telepítés maga. Az előbb kikísérletezett /s kapcsolót fogjuk használni.

Én készítettem egy registry állományt is a winrarhoz, ami csak pár beállítást tartalmaz. Ezt fogom beolvastatni a következő blokkban. (regedit…)

Létrehozom a parancsikont. Ezt egy nagyon gagyi saját program, valaki majd készítse el valamilyen jobbik verzióját. A feladata csupán annyi, hogy az „All Users” Start Menüjébe bemásolja az itt található parancsikont. Figyel rá, hogy ha nem létezik a mappa, akkor létrehozza! Meg lehet neki adni egy harmadik paramétert is, amennyiben ez 1, akkor létrehozza a parancsikont a Gyorsindítóban is:
makelink "Rendszer" "winrar.lnk" 1

Ha valakinek lenne indíttatása, készítsen egy szebbet, ugyanis ennek van egy hatalmas gondja. Nem szereti az ékezetes betűket! Ha ilyet írsz, ne a Windows, hanem a DOS-os kódkészlet alapján írd be a mappa nevét, különben nagy hülyeségeket fog készíteni!
Egy példa:
Makelink „ rv·ztűr<t_k"rfŁr˘g'p” „valami.lnk” 1
Ez létrehozza az árvíztűrőtükörfúrógép mappában a valami.lnk parancsikont, továbbá beteszi a quicklaunchba is. Ha az első paraméter „árvíztűrőtükörfúrógép” lenne, akkor a létrehozott mappa neve „ßrvÝztűr§tŘk÷rf˙r·gÚp” lesz! Hát ez van, valaki oldja meg, vagy ne használjatok ékezetes karaktereket, vagy a Far Managerben váltsatok át F8-cal DOS módba! 

Van még egy Clean-Up blokk is. Ez itt annyit fog csinálni, hogy kitörli a Start menüből a WinRAR mappáját, nekem nincs rá szükségem. Ide olyan dolgokat tegyetek, amelynek a program telepítse után kell lefutnia, nem véletlenül adtam neki a Tisztítás nevet, ez a blokk oldja meg a program szemétjeinek a kitakarítását.

Most így néz könyvtárunk:

W:\!WPI\Install\WinRAR tartalma:

2005.12.15.  10:06    <DIR>          .
2005.12.15.  10:06    <DIR>          ..
2005.12.11.  12:02               527 setup.cmd
2005.12.15.  09:43               337 setup.cnf
2005.12.08.  09:51               608 WinRAR.lnk
2005.12.08.  09:51             2 087 winrar.reg
2005.11.27.  10:37         1 190 437 wrar351.exe


Természetesen a file-ok méretei változhatnak, továbbá a reg állomány nem kötelező, de akkor a setup.cmd-ből is ki kell venni.Ezt kellene minden telepítendő programmal megtenned!

Nekem az alábbi programok vannak a listában:És még nincs vége!

Csomagold ki a mellékelt anyagot a $$ mappádba!
Találsz benne egy wpi.hta nevű állományt, ezt kell elindítsd! Ha a wpi.cmd-t futtatod, akkor gondod lehet, azt csak a telepítés közben kell futtatnia a Telepítőnek, tehát ne használd! És kész! A feladatod továbbá annyi, hogy bővítsd az Install mappa tartalmát.

Hamarosan írok pár szót a wpi scriptjeiről is, addig türelem!

WPI Install:

Joc
Joco1114
Közben egy dolgot felejtettem csak el: hogy hová kell beillesztenem a wpi-t!

Nyisd meg az I386 mappából a winnt.sif-et, majd szúrj be egy ilyen részt:

[GuiRunOnce]
   %systemroot%\wpi\wpi.cmd


Ez majd elindítja a megfelelő időben a wpi.cmd-t. (ez a windows feltelepítése után, az első "rendes" újraindítás után történik meg)

Joc
ansar
Akinek olyan problémály van hogy már cd-ről akarja tesztelni a wpi-t de kiirja hogy:"Nem találtam meg a telepítési mappát, tedd be a Winter Edition DVD-t, majd indítsd újra a programot!"
Próbálja meg ezt nekem bejött
csinálj egy :xpsp2ee.nfo és MyWPI.exe nevü filet a cd gyökerébe
Joco1114
Köszi, ezt valóban elfelejtettem leírni! smile.gif

Joc
Devil
Leszedtem 1 vatta új WPI-t az oldalról! Elég jól elboldogulok vele de nem tudom hogy hogy lehetne rávenni hogy crack-et másoljon a telepített cuccok könyvtárába. (Megoldódott thx vak voltam:S) + serialos programokat amik telepítésnél kérik azokat hogy tudom megcsinálni hogy feltelepüljenek? Vagy ide kell majd a reg-es cuccolás?

Thx. Dev!
Joco1114
Általában utólag kell regelni a feltelepített cuccokat, akkor kerül bele a serial. Vagy van olyan is, amelyiknek telepítés közben kell megadni egy paancssori paraméterrel.

Joc


(Devil @ 2006. February 22. 15:43:18) *

Leszedtem 1 vatta új WPI-t az oldalról! Elég jól elboldogulok vele de nem tudom hogy hogy lehetne rávenni hogy crack-et másoljon a telepített cuccok könyvtárába. (Megoldódott thx vak voltam:S) + serialos programokat amik telepítésnél kérik azokat hogy tudom megcsinálni hogy feltelepüljenek? Vagy ide kell majd a reg-es cuccolás?

Thx. Dev!
Devil
Igen igen erre gondoltam ehhez kérnék 1 kis helpet ha nem nagy gond!

Thx
Dev

Nyisd meg az I386 mappából a winnt.sif-et, majd szúrj be egy ilyen részt:

[GuiRunOnce]
%systemroot%\wpi\wpi.cmd


Ez majd elindítja a megfelelő időben a wpi.cmd-t. (ez a windows feltelepítése után, az első "rendes" újraindítás után történik meg)


És ha a cd-ről akarom hogy dolgozzon akkor mi a teendő???

Dev
$hake
(Joco1114 @ 2005. December 19. 16:19:06) *

Csomagold ki a mellékelt anyagot a $$ mappádba!


Tehát akkor valahova kell csinálni egy ilyen mappát is.. de hova is? unsure.gif

(ansar @ 2005. December 20. 21:46:36) *

Akinek olyan problémály van hogy már cd-ről akarja tesztelni a wpi-t de kiirja hogy:"Nem találtam meg a telepítési mappát, tedd be a Winter Edition DVD-t, majd indítsd újra a programot!"
Próbálja meg ezt nekem bejött
csinálj egy :xpsp2ee.nfo és MyWPI.exe nevü filet a cd gyökerébe


Nekem ilyen problémám van, azt kérdezném mit tartalmazzanak ezek a fájlok?

Köszi előre is!

---problémák megoldva.. thx..---
Joco1114
Ha az én módszeremet alkalmazzátok, akkor csak egy xpsp2ee.nfo állomány kell a CD gyökérmappájába. Lehet üres is, én a változásokat szoktam beleírni.

$hake: mindenekelőtt azt írtam, hogy hozzunk létre egy mappát, ahová bemásoljuk a Windows telepítőanyagát. Ez nálam pl. a !WPI nevű mappa, ami a W: meghajtóm gyökerében van. Ebben a mappában kell létrehozni a szükséges mappákat, először a $OEM$ mappát, majd ebben a $$ mappát.
De rémedlik, hogy az első hozzászólásomban ezeket leírtam... Görgess lejjebb!!!


Joc
$hake
Okés, az előző hsz-em alján szerkesztettem, hogy megoldottam a problémát kis idővel később, vagyis megtaláltam a választ.
Jozsi
Heloztok
A wpi-val szeretnék kérdezni, már pedig avval hogy bepakolom az install mappába a cuccokat létrehozom
a setup.cmd abba mit kell modositani vagy létrehozni hogy ne az alapértemezet C: meghajtó legyen hanem D:progik mappába tegye fell a programokat?
Mikor betettem az install mappába mondjuk az adobe photoshop cs2 akkor hogy csinálom meg hogy mikor megnyitom a wpi-t akkor a segédeszközöknél vagy a cd_dvd ben benne legyen?
És honnan tudom megállapitani hogy a programnak mi a kulcsszava hogy ne kérdezzen a next-re?
És mit kell csinálni hogy asztalra ne tegyen ki parancsikont?
A választ előre köszönöm.
THX
kovacsm
HaLi!!

Lenne egy kérdésem:
ha a setup.cmd -be írok elérési utakat, akkor oda a teljes könyvtárnevet kell írni,
vagy úgy kell, mintha a könyvtár neve le lenne rövidítve, és ~1 -et kell a végére rakni,
ha így kell, akkor a 8 karakternél hoszabb fájlneveket lerövídíti? blink.gif
Joco1114
(kovacsm @ 2006. May 01. 14:03:52) *

HaLi!!

Lenne egy kérdésem:
ha a setup.cmd -be írok elérési utakat, akkor oda a teljes könyvtárnevet kell írni,
vagy úgy kell, mintha a könyvtár neve le lenne rövidítve, és ~1 -et kell a végére rakni,
ha így kell, akkor a 8 karakternél hoszabb fájlneveket lerövídíti? blink.gif


Érdemesebb a teljes elérési útvonalat írni. Használd a környezeti változókat:

%programfiles% : a Program Files mappád
%systemroot% : a Windows mappád
stb.

Példák:
copy "idézőjelet is kell tenni.txt" "%programfiles%\ide tedd"
del "%systemroot%\*.tmp"

Figyelj rá, hogy az idézőjel is kell, ha speciális karakter is van az útvonalban, vagy a névben.

Joc
kovacsm
(Joco1114 @ 2006. May 01. 14:54:11) *

...

Kössz a segítséget! teehee.gif
Ryaren
hmmm a cmdow.exe -t azt pontosan melyik mappába kell tenni? az Installba? vagy a wpi-ba?
Jozsi
Heloztok 2 kérdés lenne.
Az egyik az lenne hogy pontosan hova és mit kell beírni hogy más hova telepítse az általam kijelölt programokat?
A másik az lenne hogy mi "MyWPI.exe" tartalma? És hová kell elmenteni?
Mert ugye ez is kell hogy ne irja ki hogy tegyem be a cd-t
THX
Ryaren
Jozsi: TTT
Think! Try! Tell!

Nem kell semmit se írni bele simán létrehozol egy MyWPI.exe-t és bemásolod a mappába
Ryaren
Ezt a hibát írja ki nekem a wpi.cmd
Próbálkoztam mindennel, de nem találja sehogyanse a telepítő mappát... mindig ugyanazt a hibát írja ki.... Nem értem miért csinálja..
Jozsi
És melyik mappába kell bemásolni ezt az exét?
Az install vagy a wpi mappájába?
THX
Ryaren
a !WPI mappába!!! Hogy a CD-d gyökerében legyen!
Ryaren
BAMMMMMMMEEEEEEEEEG!!!!! Rájöttem mi okozta a hibát! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Én Nem így másoltam be a progikat hogy !WPI\Install\WinRAR pl hanem így: !WPI\Install\Tools\WinRAR és olyan mélységig meg nem ment le a script.... ezt nem hiszem ell......
Jozsi
Heloztok
Létrehoztam 1 MyWPI.exe meg 1 infot
Beraktam a cd-be az I386 mappa mellé akkorsem müködöt
Ha a wpi mappába rakom akkorse mükszik.
Mi lehet még a probléma?
THX
Ryaren
valamiért nem akarja csatolni az exe fájlt

http://ownspace.atw.hu/MyWPI.exe ezt csapasd a !WPI mappába!
Jozsi
Köszi Ryaren az egyik probléma igen ez volt a másika az volt hogy az infot átneveztem és ezért nem találta meg. Mindegy átirtam a generate.js-be így mostmár mükszik ez a része.
De felmerült megint 1 gond azt irja ki hogy

Javascript hibaüzenet

Hiba: Az elérési út nem található
Url: file://M:\$OEM$\$$\WPI\WPI.HTA
File: config.js
Sor 45

Ezt irja ki de ott van a wpi.hta a rendes helyén.
Tudna ebbe is valaki segiteni? (ha minden jol megy ez az utolsó kérdés ebben a témában.)
THX
Ryaren
Szerintem töltsd le újra innen a wpi.rar-t és rakd bele az $$ mappába valamint az xpsp2ee.nfo-t és mywpi.exe -t a !WPI mappába! Szerintem már túlságosan belenyúltál a scriptekbe szóval jobb lesz tisztázni az egészet
Joco1114
(Ryaren @ 2006. May 12. 16:14:16) *

Szerintem töltsd le újra innen a wpi.rar-t és rakd bele az $$ mappába valamint az xpsp2ee.nfo-t és mywpi.exe -t a !WPI mappába! Szerintem már túlságosan belenyúltál a scriptekbe szóval jobb lesz tisztázni az egészet


A MyWPI.exe nem kell, csak benne maradt a scriptekben, a kompatíbilitás végett...

Joc
Jozsi
Köszi tényleg hasznos volt hogy előről kezdtem és egyszerre megcsnáltam és ugy mostmár mükszik.
És csak azértis megcsináltam hogy az infot átneveztem.
ha joco1114 nem mondja azt hogy FindEECD() nevű függvény tartalmazza ami a generate.js-ben van hogy ott kell keresni az Install részt akkor nem tudtam volna megcsinálni hogy más legyen az info neve. THX
Köszi mindenkinek.
Amugy Joco1114 nem lehet zenét betenni a wpi-be? Mert olvastam a weblapon hogy már eggyes wpi-nek van már lejátszó benne.
Szoval mejik scriptet kell modosítani vagy létrehozni hogy lehessen benne média lejátszó?
És a média lejátszót nem lehet úgy megcsinálni hogy telepítés alat is szoljón a háttérben?
THX
Joco1114
(Jozsi @ 2006. May 12. 18:35:22) *

Köszi tényleg hasznos volt hogy előről kezdtem és egyszerre megcsnáltam és ugy mostmár mükszik.
És csak azértis megcsináltam hogy az infot átneveztem.
ha joco1114 nem mondja azt hogy FindEECD() nevű függvény tartalmazza ami a generate.js-ben van hogy ott kell keresni az Install részt akkor nem tudtam volna megcsinálni hogy más legyen az info neve. THX
Köszi mindenkinek.
Amugy Joco1114 nem lehet zenét betenni a wpi-be? Mert olvastam a weblapon hogy már eggyes wpi-nek van már lejátszó benne.
Szoval mejik scriptet kell modosítani vagy létrehozni hogy lehessen benne média lejátszó?
És a média lejátszót nem lehet úgy megcsinálni hogy telepítés alat is szoljón a háttérben?
THX


Lehet, de amíg nincs telepítve a hangkártya, addig speaker...
Egyébként meg nem ajánlom, mert lassít.

Joc
Ryaren
(Jozsi @ 2006. May 12. 18:35:22) *

Amugy Joco1114 nem lehet zenét betenni a wpi-be? Mert olvastam a weblapon hogy már eggyes wpi-nek van már lejátszó benne.
Szoval mejik scriptet kell modosítani vagy létrehozni hogy lehessen benne média lejátszó?
És a média lejátszót nem lehet úgy megcsinálni hogy telepítés alat is szoljón a háttérben?
THXMicsoda extra igények! D
Jozsi
Heloztok
Lenne 1 ujjab kérdés.
Feltelepült rendesen a progi meg minden csak a start menübe létrehoz pl:audiocity winavi stb ilyen könyvtárféleséget azt hogy lehet megcsinálni hogy törlödjön?
A pctv-re nem tudja valaki esetleg hogy mijen reget kell létrehozni hogy a csatornák már beállitva legyen? D
És az utolsó hogyan lehet kicserélni a starmenübe a képet hogy mikor bejelentkezek az legyen ot.
THX
Joco1114
(Jozsi @ 2006. May 14. 13:50:07) *

Heloztok
Lenne 1 ujjab kérdés.
Feltelepült rendesen a progi meg minden csak a start menübe létrehoz pl:audiocity winavi stb ilyen könyvtárféleséget azt hogy lehet megcsinálni hogy törlödjön?
A pctv-re nem tudja valaki esetleg hogy mijen reget kell létrehozni hogy a csatornák már beállitva legyen? D
És az utolsó hogyan lehet kicserélni a starmenübe a képet hogy mikor bejelentkezek az legyen ot.
THX


Jajjistenem!!! WRITE-ONLY USER!!!

Szeretném neked újra beidézni az ACDSee setup.cnf állományát, de most a gyengébben kedvéért még jobban kommentezem!

rem @cmdow @ /HID

rem ------------ Kötelező rész, ne szedd ki! --------------
set installpath=%~dp0
for /f "delims=: tokens=1" %%i in ("%installpath%") do %%i:
cd "%installpath%"
copy *.reg "%systemroot%\regs"
rem -------------------------------------------------------

rem Silent Install
"acdsee8.msi" PIDKEY=************************** /qb
EZ ITTEN AZ ACDSEE SILENT INSTALLJA! A PIDKEY A SZÉRIASZÁMOT JELENTI, AMIT MEGINT KITÖRLÖK, MERT NEM ILLIK A FÓRUMON BENTHAGYNI! A /QB AZ INSTALLSWITCH.

rem Crack
copy acdsee8.exe "%programfiles%\ACD Systems\ACDSee\8.0" /Y
EZ FELÜLÍRJA A TELEPÍTÉS UTÁN A FELTELEPÍTETT ACDSEE8.EXE ÁLLOMÁNYT A MÁR  FELTÖRT EXE ÁLLOMÁNNYAL, AMI A TELEPÍTŐMAPPÁBAN VAN.

rem Registry
regedit /s acdsee8.reg
NOCSAK, PÁR REGISTRY BEJEGYZÉS IS KELL, MERT NEM SZERETEM AZ ALAPÉRTELMEZETT BEÁLLÍTÁSOKAT.

rem Parancsikon
makelink "Multimédia" "acdsee8.lnk"
KÉSZÍTSÜNK EGY LINKET A MULTIMÉDIA ALMENÜ ALÁ, DE AZ ÉN VERZIÓMBAN A MAKELINK FELTÉTELEZI, HOGY A TELEPÍTŐMAPPÁBAN VAN AZ ACDSEE8.LNK NEVŰ ÁLLOMÁNY.

rem CleanUp
CleanUp "ACD Systems"
CleanUp "ACDSee Pro"
reg delete HKLM\Software\Microsoft\Windows\Currentversion\Run /v "Device Detector" /f
ITT A LÉNYEG! LETÖRÖLJÜK A TELEPÍTÉS KÖZBEN LÉTREJÖTT ACD SYSTEMS ÉS ACDSEE PRO MAPPÁKAT.
S HOGY A REGISTRYBEN SEM MARADJON SZEMÉT, AZT IS TÖRLÖM. MIELŐTT MEGKÉRDEZED: A FILE-OKNAK VALAMI ELÉRHETŐ MAPPÁBAN KELL LENNIÜK, PL. A WINDOWSBAN. HOGY EZT SE KÉRDEZD MEG: IGEN, EZ BENNE VOLT ABBAN A WPI CSOMAGBAN, AMIT NEM IS OLYAN RÉGEN TETTEM IDE FEL. CSAK OLVASNI KELLENE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

EXIT
EZ ITTEN A VÉGE!


DÜHÖS VAGYOK! K*RVÁRA! KÜLÖNBEN IS: MEG KELLENE ISMERNI A DEL, COPY, RD, MD, REN PARANCSOKAT IS, MIELŐTT AZ EMBER OPRENDSZERT MANIPULÁL!

Joc
Ryaren
A Nero 7 silent installban szeretném kérni a segítségeteket! Olvastam az MSFN fórumon egy leírást amiben magam tudom beállítani azt hogy mit installáljon fel ráadásul mindezt csendben... Megcsináltam a lépéseket, azonban azt a hibát kaptam, hogy a SetupX.exe indítja el a telepítést. Ahhoz, hogy a SetupX.exe-vel induljon a telepítés bele kell tenni a Nero mappába további fájlokat amiket bele is tettem (hogy melyikeket azt egy másik fórumban találtam meg) majd kiadta a parancsot hogy Setup.exe TRANSFORM=Nercover.mst /qb-! /norestart .
Nem is kaptam hibát hogy a SetupX.exe-vel indítsam a telepítést viszont amikor elindulna az install azt mondja nekem, hogy Internal error 2705. Megpróbáltam az első topicban mellékelt mst-t használni hátha elrontottam valamit.. De úgy se működött! Néztem a Jocó féle Winter Edition cd-n is hasonlóképpen van megoldva a Nero telepítése, de nála Nero.msi-vel indul és nem tudok rájönni, hogy hogyan csinálta!? Ha valaki elárulná azt nagyon megköszönném!
Joco1114
(Ryaren @ 2006. May 15. 14:36:56) *

A Nero 7 silent installban szeretném kérni a segítségeteket! Olvastam az MSFN fórumon egy leírást amiben magam tudom beállítani azt hogy mit installáljon fel ráadásul mindezt csendben... Megcsináltam a lépéseket, azonban azt a hibát kaptam, hogy a SetupX.exe indítja el a telepítést. Ahhoz, hogy a SetupX.exe-vel induljon a telepítés bele kell tenni a Nero mappába további fájlokat amiket bele is tettem (hogy melyikeket azt egy másik fórumban találtam meg) majd kiadta a parancsot hogy Setup.exe TRANSFORM=Nercover.mst /qb-! /norestart .
Nem is kaptam hibát hogy a SetupX.exe-vel indítsam a telepítést viszont amikor elindulna az install azt mondja nekem, hogy Internal error 2705. Megpróbáltam az első topicban mellékelt mst-t használni hátha elrontottam valamit.. De úgy se működött! Néztem a Jocó féle Winter Edition cd-n is hasonlóképpen van megoldva a Nero telepítése, de nála Nero.msi-vel indul és nem tudok rájönni, hogy hogyan csinálta!? Ha valaki elárulná azt nagyon megköszönném!


Sajnos, én is próbáltam, de a 7.2.0.3b már teljesen más telepítővel települ, mások a mappái, én sem tudtam megoldani. De ha tovább keresel az MSFN-en, találsz egy 7.2.0.3b topicot, ahol a magyar (na kinek a segítségével? smile.gif) verziójú Nero Lite is letölthető. Ha nem találod, kereshetek linket, de próbálkozz. ;-)

Joc

Na csak beszúrom, itt van a kedvencek között:
http://www.msfn.org/board/index.php?showtopic=69886

Ezeket tartalmazza:
Nero Burning Rom
Nero Express
Nero CoverDesigner (LabelFlash+DiskT@2)
Nero WaveEditor
Nero Toolkit

Ezeket meg kihagyták:
Nero Home
nero Scout
Nero StartSmart
Nero SoundTrax
Nero Vision
Nero Recode
Nero Showtime
Nero MediaHome
Nero PhotoSnap
Nero BackItUp
Nero InCD
Nero SoundBox
Nero ImageDrive

Joc
Ryaren
Én is a 7.0.1.4-el próbálkoztam, de nem jött össze sad.gif
Ismerem ezt a topicot itt viszont a link hibás sad.gif

Utólagos engedelmeddel a tiédet használtam a Winter Editionből, csak kiváncsi voltam mit ronthattam el, de valószínűleg az Admin Studio beállításai és a kitörölt elemek nem passzolnak.. talán..
Joco1114
(Ryaren @ 2006. May 16. 11:22:00) *

Én is a 7.0.1.4-el próbálkoztam, de nem jött össze sad.gif
Ismerem ezt a topicot itt viszont a link hibás sad.gif

Utólagos engedelmeddel a tiédet használtam a Winter Editionből, csak kiváncsi voltam mit ronthattam el, de valószínűleg az Admin Studio beállításai és a kitörölt elemek nem passzolnak.. talán..


Most néztem, tényleg nincs már meg a szerver. Ha adtok valami ftp-t, szívesen feltöltöm ami megvan.

Joc
Darknes
Sziasztok!

Jocó olvastam a Nero 7-es dologról és voltam az oldalon, van ott egy olyan, h :

To enter your information use regtweaks:

CODE

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ahead\Installation\Families\Nero 7\Info]
"User"="YourUserNameHere"
"Company"="YourCompanyNameHere"
"Serial"="XXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXX"

Ehhez lenne kérdésem, h ezt merre hova, mit kell ezzel csinálni.. whistling.gif
Joco1114
(Darknes @ 2006. May 24. 22:01:37) *

Sziasztok!

Jocó olvastam a Nero 7-es dologról és voltam az oldalon, van ott egy olyan, h :

To enter your information use regtweaks:

CODE

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ahead\Installation\Families\Nero 7\Info]
"User"="YourUserNameHere"
"Company"="YourCompanyNameHere"
"Serial"="XXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXX"

Ehhez lenne kérdésem, h ezt merre hova, mit kell ezzel csinálni.. whistling.gif


Hűha, ne viccelj. Ez alap! Na szóval:
az anyagot mentsd le egy akármi.reg nevű állományba. Tehát mindegy mi a neve, csak reg legyen a kiterjesztés. Aztán indítsd el. Ennyi.
Egyébként meg ha automatizálni akarod, tedd be a Nero telepítőmappájába, majd a setup.cmd-be írd be az indító sort:
regedit /s akármi.reg

Joc
bali
Hello!

Valaki tud tanácsot adni a photoshop, premiere és a hasonló adobe szoftverek silent intstalljához?

Köszi: Bali
Planex
nekem olyan problémám lenne hogy amit ide a forumba be van linkelve pl a mywpi.rar vagy zip , virusos..

nuke.gif felraknátok egy csiramentes rar.t is ? Üdv!
Joco1114
(Planex @ 2006. August 17. 17:19:46) *

nekem olyan problémám lenne hogy amit ide a forumba be van linkelve pl a mywpi.rar vagy zip , virusos..

nuke.gif felraknátok egy csiramentes rar.t is ? Üdv!


Nem vírusos. Csak a NOD szereti vírusnak mondani a CMDOW-t!

Joc
Planex
ok Köszi, e nélkül nem fut a dolog ?
mr.aloevera
(Planex @ 2006. August 17. 17:48:08) *

ok Köszi, e nélkül nem fut a dolog ?


szerintem nem
Joco1114
(mr.aloevera @ 2006. August 17. 23:20:29) *

szerintem nem


Voltaképpen kihagyható, de akkor szép karakteres ablakok lesznek a telepítés közben. Ugyanis ez tünteti el őket.

A következő verzióban orvoslom a problémát.

Joc
Planex
üdv! KÖszi az infot, ujjabb problémába ütköztem, most ne azt gondoljátok hogy fikázom a dolgokat ,
nekem nagyon tetszik ez az egész, és ez amit most le szeretnék irni mint tapasztalt hiba nem biztos hogy a modnak köszönhető, de engem nagyon idegesít, szovan 3 napja van fent a WXPEE és minden oké volt , most a mai napo vagyis tegnap estétöl kiír egy ilyet csatolom nézétek meg hatása pedig meghal a net , viszont az elözökkel ellentétben a hang megmarad. 5let ? tapasztalat javaslat?
(svchost)

Tisztelettel Planex!
Joco1114
(Planex @ 2006. August 18. 16:39:51) *

üdv! KÖszi az infot, ujjabb problémába ütköztem, most ne azt gondoljátok hogy fikázom a dolgokat ,
nekem nagyon tetszik ez az egész, és ez amit most le szeretnék irni mint tapasztalt hiba nem biztos hogy a modnak köszönhető, de engem nagyon idegesít, szovan 3 napja van fent a WXPEE és minden oké volt , most a mai napo vagyis tegnap estétöl kiír egy ilyet csatolom nézétek meg hatása pedig meghal a net , viszont az elözökkel ellentétben a hang megmarad. 5let ? tapasztalat javaslat?
(svchost)

Tisztelettel Planex!


Igen, már páran jelezték ezt a gondot. Az a szép benne, hogy nem közhető az XP-hez, bármelyik verióban előjöhet, ha net kapcsolatod van. Úgy tűnik, egy frissítés megoldja. Tehát kapcsold be az automatikus frissítést, vagy menj fel az update.microsoft.com-ra, aztán tölts le minden hiányzó frissítést. Ha valaki rájönne, melyik oldja meg a problémát, az király lenne, azonnal beletenném a rendszerbe.
Van egy olyan gyanúm, hogy valami frissítés konzisztencia lehet a háttérben, tehát valószínú, hogy pont a frissítések ugranak össze, s emiatt van ez a hiba.
Valaki már megoldotta ezzel az update-tal, úgyhogy hajrá!

Joc
Planex
köszönöm!

Közbe tesztelen ismét a verziót, nem tudom hogy a hálozatvezérlésbe illetve a csomagkommunikációba mennyire lett belepiszkálva?:>

Planex
svchost hiba megoldva töltsétek le a 2006. augusztusi frissitéseket kb 20 mb az összes tongue.gif ezekbol valameik magoldja tongue.gif 26 db file
.
Invision Power Board © 2001-2015 Invision Power Services, Inc.