Csevegő

Csevegő,
Fórum javaslatok,
Benzintyúkól,

Moderátor: MadBob

Re: Csevegő

HozzászólásSzerző: csokabi » 2014.06.09. 18:47

Robi70 írta:Tehát ha képet akarok berakni:Kép

Kép
csokabi

HozzászólásSzerző: gegabor » 2014.06.09. 18:47

csokabi írta:
MadBob írta:
csokabi írta:MadBob megvan az avatárod nagy méretben is? Már elég régóta keresem ezt a rajzot.

csak ebben a méretben találtam meg.

Kár, hogy a gugli keresője képekkel nem működik :(

A guglinak van képkeresője, itt megtalálod:
http://www.google.hu/webhp?hl=hu&tbm=isch&tab=wi
gegabor

HozzászólásSzerző: Robi70 » 2014.06.09. 18:47

Kössz a mai okítást! :)
A napokban ez az avatar dolog lesz amit szeretnék megcsinálni. Majd jelzem, ha felkészültem rá lelkileg. ;)
Robi70

HozzászólásSzerző: MadBob » 2014.06.09. 18:53

csokabi írta:Kár, hogy a gugli keresője képekkel nem működik :(

A guglit képkeresésre állítva a keresőmezőbe képet is behúzhatsz.
Vannak emberek, autósok, motorosok és vagyunk mi, TDM-esek!
MadBob
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Robi70 » 2014.06.09. 18:57

Ami még nagyon furcsa és szokni kell, hogy mennyit ismétlődnek ismétlődnek ismétlődnek ismétlődnek a hsz.-ek. Jár a szemem, mint egy vadász kutyáé, keresi az új infókat. Mi a már olvasott és melyik a válasz rá. De majd rááll a szemem és csak a lényeget fogom nézni. :?
Robi70

HozzászólásSzerző: csokabi » 2014.06.09. 18:57

A guglinak van képkeresője, itt megtalálod:
http://www.google.hu/webhp?hl=hu&tbm=isch&tab=wi

Szia Gábor!

Ezt találtam vele eddig:
Kép
csokabi

HozzászólásSzerző: csokabi » 2014.06.09. 18:58

Robi70 írta:Ami még nagyon furcsa és szokni kell, hogy mennyit ismétlődnek ismétlődnek ismétlődnek ismétlődnek a hsz.-ek. Jár a szemem, mint egy vadász kutyáé, keresi az új infókat. Mi a már olvasott és melyik a válasz rá. De majd rááll a szemem és csak a lényeget fogom nézni. :?

Én már nem is látom az ismétléseket. Ez a MÁTRIX :D
csokabi

HozzászólásSzerző: csokabi » 2014.06.09. 18:59

MadBob írta:

Majd ránézek, most szkájpolnom kell.
csokabi

HozzászólásSzerző: Yamatomo » 2014.06.09. 19:20

Üdv. Mindenkinek az új oldalon! Izgalmas dolog paralel módon fórumozni,olvasgatni... :)
Yamatomo

HozzászólásSzerző: csokabi » 2014.06.09. 20:12

MadBob írta:

Ezt találtam vele. Sajnos nagyobbra nem akadtam.
Kép
csokabi

HozzászólásSzerző: Karex » 2014.06.09. 21:23

Üdv!
Én is itt!
Jó lesz ez, már régen kellett volna egy rendes fórum ennek a csapatnak. :D
Szélvédő és hasidom faragó.
Karex

HozzászólásSzerző: hgemini » 2014.06.10. 05:06

Jóreggelt!
Ébresztő FEL! :)
Kép
YAMAHA TDM 850 4TX
hgemini

HozzászólásSzerző: Annonymus » 2014.06.10. 06:17

Jó reggelt naccságosurak...elég sok publikát sőt triplikát hozzászólást olvasgatok.
Annonymus

HozzászólásSzerző: Robi70 » 2014.06.10. 06:17

hgemini írta:Jóreggelt!
Ébresztő FEL! :)
Kép

Szasztok!
Végre KV-val indul a nap itt is. 8-)
Robi70

HozzászólásSzerző: Flenegen » 2014.06.10. 06:49

Morgen,

végre itt is jelen tudok lenni:)
Csak a japán , csak a Yamaha.
Flenegen

HozzászólásSzerző: Kawa » 2014.06.10. 07:47

Csak jelzem hogy az "idézet" gombot nem kötelező állandóan használni, elég csak indokolt esetben, ha már távolabbi dologra válaszolsz ahol már nem egyértelmű hogy mihez tartozik a válasz. :idea:
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de attól még szar dolog!
ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD VÉR!
Kawa

HozzászólásSzerző: Kawa » 2014.06.10. 07:53

Aztán az egyszerűség híveinek mondanám, hogy akit zavarnak az avatarok vagy telóról lassú netről sokáig tölt az oldal, az nyugodtan kikapcsolhatja az avatarok megjelenítését. :!:
És akit esetleges másként gondolkodóként zavar hogy én pl a dízelvezetőkhöz hasonlítom a buzikat, az akár az aláírásokat is kikapcsolhatja. :twisted:
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de attól még szar dolog!
ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD VÉR!
Kawa

HozzászólásSzerző: Kawa » 2014.06.10. 07:58

Sőt akár a képek megjelenítését is kikapcsolhatjátok, ilyenkor a kép helyett csak egy zárójeles "img" jelenik meg, nem szemeteli tele a fórumot, nem ismétli meg mindenhol a képet mint pl a ma reggeli kv-t, viszont ha látni akarod a képet, akkor sincs semmi, rákattintasz erre az "img"-re és már ott is a kép, de közben átlátható a fórum.
Szal használjuk ésszel és meglátjátok hogy nem kell félnie senkinek az újdonságtól sem. :D
ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD VÉR!
Kawa

HozzászólásSzerző: Robi70 » 2014.06.10. 08:04

Bár pont nem ebbe a topikba való, de szerintem elég lenne 1 hely ahol beszélgetünk. A nemmondjukkianevét fórumon is megfértek egymás mellett a közös gurulások, műszaki problémák, találkozó szervezés stb. Méé kő egy közös érdeklődésű jó csapat beszélgetését 4-5 síkra terelni? A TDM fórum és kész! Szerintem.
Robi70

HozzászólásSzerző: Kawa » 2014.06.10. 08:18

Mert pl csoportosítva a témaköröket sokkal könnyebben megtalálható lesz majd az info ha az nem keveredik a csevegésbe, mikor majd itt is lesz 78000 hozzászólás? 8-)
Ha mondjuk majd valaki a hűtőfolyásos hozzászólást keresi, akkor azt nem kell majd az én cseresznyefamentős(mondtam má hogy tökig van finom piros csersznyével?! nem bírjuk szedni annyi van rajt....) scopy kertépítős ésatöbbi beszélgetős téma közül kikapargálnia.
Szerintem. :D
ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD VÉR!
Kawa

HozzászólásSzerző: Kawa » 2014.06.10. 08:36

Különben asszem látszik, hogy vagyunk elegen ahhoz hogy egy havi vacak rágó árát beáldozva legyen egy saját, fizetős oldalunk, ahol nem lesznek reklámok, ahol nem kell az ingyenesen biztosított fórum korlátai között mozognunk hanem kedvünkre alakíthatjuk a dolgokat, pont olyanra amit a közösség akar.
Itt van pl ez az idézetes dolog. Túl sok, zavaró a hozzászólások 10x-i megismétlése.
A motorozzé túl kevés, macerás egy nappal előbbi dologra válaszolva visszakeresni hogy az most kire is volt a válasz.
Az arany középút szerintem a sportmotoré ahol ha válaszolsz valakinek, akkor csak egy "előzmény" gomb jelenik meg, arra rábökve viszont azonnal megjelenik hogy mire válaszoltál.
Na, ha nincsenek korlátok, akkor lehet egy olyanunk, de a sportmotoros köcsögök nélkül. :mrgreen:
ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD VÉR!
Kawa

HozzászólásSzerző: csanesz » 2014.06.10. 09:51

Kawa írta:Különben asszem látszik, hogy vagyunk elegen ahhoz hogy egy havi vacak rágó árát beáldozva legyen egy saját, fizetős oldalunk, ahol nem lesznek reklámok, ahol nem kell az ingyenesen biztosított fórum korlátai között mozognunk hanem kedvünkre alakíthatjuk a dolgokat, pont olyanra amit a közösség akar.
Itt van pl ez az idézetes dolog. Túl sok, zavaró a hozzászólások 10x-i megismétlése.
A motorozzé túl kevés, macerás egy nappal előbbi dologra válaszolva visszakeresni hogy az most kire is volt a válasz.
Az arany középút szerintem a sportmotoré ahol ha válaszolsz valakinek, akkor csak egy "előzmény" gomb jelenik meg, arra rábökve viszont azonnal megjelenik hogy mire válaszoltál.
Na, ha nincsenek korlátok, akkor lehet egy olyanunk, de a sportmotoros köcsögök nélkül. :mrgreen:

Én a Motorozz oldalon időrendben visszafele szoktam olvasni a hozzászólásokat, nekem valamiért így átláthatóbb, nem tudom miért. Az Indexen jó a visszanézése a hozzászólásoknak, mert ott is látni a párbeszéd folyamot egy témában egyetlen kattintással.

- Azt tudnod kell, hogy egy jól átgondolt fórum elkészítése több mint 100 ezer erős Magyar Forint, külön kép tárhellyel!

Azért az se maradjon figyelmen kívül, ha saját honlapunk lesz azt is kell karbantartani, az is össze tud omlani. Ok nem lesznek reklámok, de itt sincs nagyon...
Ami a költségeket illeti az ekkora létszámnál valóban aprópénz. Nincs jelentősége...

- Kérdés, hogy az újonnan jött tagokat, hogy kezelhetnénk?
"Ha problémád van fizess és megkapod a választ?" :) :) :)
Vagy tagságit kell fizetni 1 hétre vagy 1 hónapra... 8-)

Még távoli szerintem ez a saját honlap kérdés....
Én minden esetre támogatnám a saját honlapot!
Védd a fákat, egyél hódot!

TDM tábor, ha keresitek egymást: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0
Képmegosztás: https://postimage.org
csanesz

HozzászólásSzerző: lendvai » 2014.06.10. 10:28

Hétfőn megtekintettük a legendás Üvegtigris büfét. Volt ott egy Transalpos csóka, félig leeresztett hátsóval, éppen vadul telefonálva igyekezett pumpát szerezni. Nekem is sürgősen kell egy defektjavító készlet a nyereg alá, mert az első adandó alkalommal én is az út szélén ragadnék. Azt hiszem a dupla patronos, ragacsos bedugós-kihúzós változatot szerzem be.
"A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt életedben, hanem hogy mennyi élet volt éveidben."
lendvai

HozzászólásSzerző: Robi70 » 2014.06.10. 10:30

Érdekes és nem elhanyagolható szempontok kedves Csanesz.
Robi70

HozzászólásSzerző: Robi70 » 2014.06.10. 10:32

lendvai írta:Hétfőn megtekintettük a legendás Üvegtigris büfét. Volt ott egy Transalpos csóka, félig leeresztett hátsóval, éppen vadul telefonálva igyekezett pumpát szerezni. Nekem is sürgősen kell egy defektjavító készlet a nyereg alá, mert az első adandó alkalommal én is az út szélén ragadnék. Azt hiszem a dupla patronos, ragacsos bedugós-kihúzós változatot szerzem be.

Jenő is Tibi is járt az Üvegtigrisnél és mégsem találkoztunk. Pedig én is jártam arra. Milyen jó spontán tali lehetett volna. :)
Robi70

HozzászólásSzerző: Robi70 » 2014.06.10. 10:44

Tibi, fellelhető bármilyen rokoni szál közted és Csanesz között? Az avatar képetek kísértetiesen hasonlít. :lol:
Robi70

HozzászólásSzerző: scopy » 2014.06.10. 10:45

memelírásnak is megmentette már 1X az idejét egy defekt javító készlet. Gumisig épp eljutott vele, bár szerinte egy személynek ciki javítani, mert nagyon rángatni kell a gépet a furkáláskor, meg a bepréseléskor.
scopy

HozzászólásSzerző: csokabi » 2014.06.10. 10:48

Robi70 írta:Tibi, fellelhető bármilyen rokoni szál közted és Csanesz között? Az avatar képetek kísértetiesen hasonlít. :lol:

És tényleg... :D
csokabi

HozzászólásSzerző: pacsa » 2014.06.10. 11:01

Jó napot mindenkinek! :lol:
Nem elég egyszerűen megtalálni a párod az életben!Még át kell íratni,műszakira vinni,tankolni,szeretni..... :)
pacsa

HozzászólásSzerző: lendvai » 2014.06.10. 11:21

Robi70 írta:
lendvai írta:Hétfőn megtekintettük a legendás Üvegtigris büfét. Volt ott egy Transalpos csóka, félig leeresztett hátsóval, éppen vadul telefonálva igyekezett pumpát szerezni. Nekem is sürgősen kell egy defektjavító készlet a nyereg alá, mert az első adandó alkalommal én is az út szélén ragadnék. Azt hiszem a dupla patronos, ragacsos bedugós-kihúzós változatot szerzem be.

Jenő is Tibi is járt az Üvegtigrisnél és mégsem találkoztunk. Pedig én is jártam arra. Milyen jó spontán tali lehetett volna. :)

Én szentségtörő módon 4 keréken jártam arra. Levendulát szerettünk volna gyűjteni, de mint kiderült a környéken nincs. :-) Viszont talpig bőrben nem lett volna kellemes a réteken bóklászni. :-)
"A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt életedben, hanem hogy mennyi élet volt éveidben."
lendvai

HozzászólásSzerző: lendvai » 2014.06.10. 11:22

Robi70 írta:Tibi, fellelhető bármilyen rokoni szál közted és Csanesz között? Az avatar képetek kísértetiesen hasonlít. :lol:

Kizárt! :-) Az, hogy antiszociális vagyok nem jelent semmiféle rokoni kötődést, maximum azt, hogy azonos az érdeklődési körünk. :-)
lendvai

HozzászólásSzerző: csokabi » 2014.06.10. 11:33

Túl vagyok a második terápián is, nagy élmény volt... :roll:
Viszont tényleg sokat számít a szakember tudása, irányítása. Nem is gondoltam, hogy fel bírom emelni a fejem fölé a karomat... :)

Tegnap Carmen és Dezső elhozták a sisakomat, kabátomat meg a többi vackomat. Ez a drága asszony még ki is mosta a kabátomat. Kösz Carmen! :P
A sisakot letakarítottam és átnéztem. Van rajta pár mélyebb, szélesebb karc ami arra utal, hogy nem ok nélkül csuklottam össze párszor, ezzel tesztelve Tomiék reakcióidejét :D
Így legalább már megtudom majd indokolni a Shoeit :D :D :D
csokabi

HozzászólásSzerző: Kawa » 2014.06.10. 11:56

El ne szomorítsalak tesó, de olyan sisakot amit egyszer már földhözcsapott az ember a fejével a belsejében, azt gondolkodás nélkül illik cserélni, nem tisztogatni. Ezért nem veszek én soha 100.000-es sisakokat, nem véd annyival többet mint amnnyivel többe kerül, és míg a lidlit szívfájdalom nélkül kibacom ha muszáj, addig egy 100.000-es kiadást 10x is meggondol az ember. Aztán soxor arra jut hogy jó ez még, alig látszik pár karc. Hát nem az. A belsejében a hungrocellszerű csíllapítóréteg tette a dolgát, összelapult ahol kellett, de még1x nem teszi meg, akkor már a fejed csillapít.
ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD VÉR!
Kawa

HozzászólásSzerző: csokabi » 2014.06.10. 12:08

Kawa írta:El ne szomorítsalak tesó, de olyan sisakot amit egyszer már földhözcsapott az ember a fejével a belsejében, azt gondolkodás nélkül illik cserélni, nem tisztogatni. Ezért nem veszek én soha 100.000-es sisakokat, nem véd annyival többet mint amnnyivel többe kerül, és míg a lidlit szívfájdalom nélkül kibacom ha muszáj, addig egy 100.000-es kiadást 10x is meggondol az ember. Aztán soxor arra jut hogy jó ez még, alig látszik pár karc. Hát nem az. A belsejében a hungrocellszerű csíllapítóréteg tette a dolgát, összelapult ahol kellett, de még1x nem teszi meg, akkor már a fejed csillapít.

Ezzel teljesen tisztában vagyok én is, pont ezeket mondtam húgomnak ma délelőtt amikor átugrott hozzám. Nem is számolok már vele, mint használati tárggyal. A lidlis nekem nem kell. Ha a Shoeit lekoccolom, akkor azt is kihajítom. Fájni fog, de nem lesz kérdéses a sorsa. Nem vet fel a pénz (akkor már kész lenne a moci :) ), de azt a bukót még ki tudom szorítani. Pláne, ha végre akciózza a Lajos :D
csokabi

HozzászólásSzerző: Kawa » 2014.06.10. 16:15

Na, igazi csevegős téma. :cry:
Elmentünk megpancsikolni a kutyát cenkre, a fürdés után magára szedett portól csak koszosabb lett mint volt. Ez a dolog jó része.
A rossz meg hogy hazaérve azt látom hogy a kb 50 éves barackfa szépen rádőlt közben a garázsra. Még csak szellő is alig van ma. A törzse föld felett úgy 1 méterrel szétágazik Y formába, és az Y száránál egyszerűen széthasadt a törzs függőlegesen. Persze az a kibebacottfalhoztámasztott láncfűrész pont rossz, a kuplungharangját cserélni kell, 3 hetet mondtak az alkatrészre. A garázstető meg bitumenes hullámlemez, ebben a melegben olyan mint a takony, kiváncsi leszek mikor szakad át a pitsába.... :evil:
ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD VÉR!
Kawa

HozzászólásSzerző: pacsa » 2014.06.10. 16:28

Kawa,neked nincs szerencséd a gyümölcsfákkal az idén :oops:
Nem elég egyszerűen megtalálni a párod az életben!Még át kell íratni,műszakira vinni,tankolni,szeretni..... :)
pacsa

HozzászólásSzerző: csokabi » 2014.06.10. 16:31

A kézi fűrésszel mi bajod van? Az hogy kézi? :P
csokabi

HozzászólásSzerző: Kawa » 2014.06.10. 16:35

Városi kölkek....
Te se próbáltál még 30 centi átmérőjű kökemény gyümölcsfát fűrészelni kézzel az biztos, különben nem beszélnél hülyeségeket. :lol:
ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD VÉR!
Kawa

HozzászólásSzerző: Kawa » 2014.06.10. 16:36

pacsa írta:Kawa,neked nincs szerencséd a gyümölcsfákkal az idén :oops:

Mondasz valamit....
ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD VÉR!
Kawa

HozzászólásSzerző: csokabi » 2014.06.10. 16:47

Mindig csak a kifogások... Valld be, elpuhultál a mindenféle elektromos meg benzinmotoros kütyüid között! :D
csokabi

HozzászólásSzerző: Kawa » 2014.06.10. 17:10

Összekeversz valakivel. Nekem még a fűnyíróm is önjáró bio. :lol:
ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD VÉR!
Kawa

HozzászólásSzerző: csokabi » 2014.06.10. 17:12

Elfelejtettem, hogy már tologatni sem szereted a fűnyíródat :D
csokabi

HozzászólásSzerző: csokabi » 2014.06.10. 17:15

Lenne egy kérdésem. Kilos biztos keni-vágja rá a választ, de hátha más is. Gondolom be kell jelentenem, ha megváltoztatom a motor színét. De pontosan hogy is van ez? Csinált már valaki ilyet?
csokabi

HozzászólásSzerző: Kawa » 2014.06.10. 17:21

ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD VÉR!
Kawa

HozzászólásSzerző: Schindler » 2014.06.10. 17:25

csokabi írta:Lenne egy kérdésem. Kilos biztos keni-vágja rá a választ, de hátha más is. Gondolom be kell jelentenem, ha megváltoztatom a motor színét. De pontosan hogy is van ez? Csinált már valaki ilyet?

Hali! Asszem, ha az össz festés 30%~át meghaladja csak akkor kell át íratni a forgalmiban.
A rózsaszínnel azért csak óvatosan.... :)
Schindler

HozzászólásSzerző: csokabi » 2014.06.10. 17:26

Ezek szerint, ha más színt szeretnék rá, akkor az 2x6000 Ft plusz egy műszaki? Hogy kell elképzelni ezt a műszaki szemlét? Ezt csak hatóság végezheti vagy maszek is?
csokabi

HozzászólásSzerző: csokabi » 2014.06.10. 17:28

A fej-, oldalidom és tank kapna más színt. Az már szerintem inkább a 70%-ot súrolja...
csokabi

HozzászólásSzerző: Kawa » 2014.06.10. 17:34

Lehet hogy a mol azt fontolgatja hogy sisaktartókat tesz a kutakra? Jó ötlet! Meg a külső kártyás fizetés is hogy ne kelljen levenni a sisakot.
https://docs.google.com/forms/d/1SoShfDC1aaxY0OpSRnbZoddSuR23XUtxLuZtZKx4ODY/viewform?edit_requested=true
ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD VÉR!
Kawa

HozzászólásSzerző: Schindler » 2014.06.10. 17:37

csokabi írta:A fej-, oldalidom és tank kapna más színt. Az már szerintem inkább a 70%-ot súrolja...

Talán meg is haladja. Viszont, ha már fested, akkor a hátulját se hagyd ki.
Schindler

HozzászólásSzerző: csokabi » 2014.06.10. 17:44

Jelen elképzelés szerint fekete marad a hátulja. Nem tetszenek a teljesen egyszínű motorok. A fekete szépen megtöri az élénkebb szín dominanciáját. Húúú, milyen szavakat használok... :geek:
csokabi

ElőzőKövetkező

Vissza: Általános témák