Csevegő

Csevegő,
Fórum javaslatok,
Benzintyúkól,

Moderátor: MadBob

Re: Csevegő

HozzászólásSzerző: csanesz » 2014.06.19. 08:58

Ha valakinek szüksége volna bontott 850 -es alkatrészre:

http://racing-bazar.hu/motorkerekpar/mo ... _alkatresz
Védd a fákat, egyél hódot!

TDM tábor, ha keresitek egymást: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0
Képmegosztás: https://postimage.org
csanesz

HozzászólásSzerző: MadBob » 2014.06.19. 11:39

Az mondják a fogyókúra lemondással jár. Én ma lemondtam a fogyókúrás menümet holnapra és rendelek majd egy jó nagy pizzát!
Vannak emberek, autósok, motorosok és vagyunk mi, TDM-esek!
MadBob
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: MadBob » 2014.06.19. 11:39

Lendvai! Mi van a parkolási ügyeddel?
MadBob
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: endruz » 2014.06.19. 11:52

VVLaci írta:
Karex írta:
lendvai írta:
Szerintem a pszichiátria még inkább tükrözné kik mocorognak itt. :-)

Ok, akkor átvésem "Yamaha TDM, pszichiátriai menekültek"re!

Akkor annyival egészítsd ki: Yamaha TDM pszichiátriai menekültek baráti köre! Belépés csak saját felelősségre!

Ez jó!!! :-) Meg egy picit borzolom a kedves TDM tulajok idegeit :-)

Kép
BMW R1200R
endruz

HozzászólásSzerző: MadBob » 2014.06.19. 12:10

endruz írta:Ez jó!!! :-) Meg egy picit borzolom a kedves TDM tulajok idegeit :-)
Kép

Ebben mi a borzoló? Ez a golyó utolsó olyan szerkezet amit a BMW hiba nélkül tudott legyártani?
MadBob
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: endruz » 2014.06.19. 12:14

MadBob írta:
endruz írta:Ez jó!!! :-) Meg egy picit borzolom a kedves TDM tulajok idegeit :-)
Kép

Ebben mi a borzoló? Ez a golyó utolsó olyan szerkezet amit a BMW hiba nélkül tudott legyártani?

Tudod egy volt márka társ mondataira, szavaira mindig jobban harap a csapat :-) hátha még egy ilyen mozgó, forgó micsodát be linkel az ember :-)
BMW R1200R
endruz

HozzászólásSzerző: Karex » 2014.06.19. 13:49

Annonymus írta:Ráébredtem,hogy Nős vagyok...szürke hétköznapok és hétvégék...1 fillérel sincs több a zsebemben(amit sporolok -a pián-az asszony úgyis elveszi valami Fontosabb dolgokra.Nemlettem jobban csak kibasztam 1rahedli pénzt orvosságra.Öndiagnozis:Ha nemvagyok otthon(aposéknál lakom)Kutya bajom sincs...minden negatív tünetem huss eltünik...!!!!!

Szóval, akit életed társának választottál, az inkább életed horgonya, egy lépést sem jutsz előrébb az élet útjain mióta vele vagy, ezért fojtod alkoholba életed bánatát!
Megértelek.
Sajnos én nem iszom, józan fejjel lehet még nehezebb viselni egy hasonló sorsot. De bírom! A hajam kihullott, a maradék ősz, hosszú évek munkájának gyümölcsét naponta látom pusztulni a család által.
Mikor elmegyek egy motoros túrára, leesik ez a kő, és meglátom a világ szépségeit is, mikor hazaérek gyorsan elfelejtem a látottakat.................
De fő az optimizmus! Előre! :D
Tud valaki egy jó munkahelyet osztrák/német területen? 8-) Nem baj ha marha messze van............. vagy még messzebb.
De ez csak kiesett belőlem, bocsi! :oops:
Szélvédő és hasidom faragó.
Karex

HozzászólásSzerző: Robi70 » 2014.06.19. 14:02

Szasztok!
Ez elég konkrét volt Karesz. De úgy látom elhatároztál magadban valamit. Sok szerencsét hozzá!!! 24/24 szép világot!
Robi70

HozzászólásSzerző: lendvai » 2014.06.19. 14:33

MadBob írta:Lendvai! Mi van a parkolási ügyeddel?

A hatóság malmai lassan őrölnek, még nem jött levél. Amíg nem tudom mi van benne, addig nem töröm a fejem.
"A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt életedben, hanem hogy mennyi élet volt éveidben."
lendvai

HozzászólásSzerző: lendvai » 2014.06.19. 14:41

Karex írta:
Annonymus írta:Ráébredtem,hogy Nős vagyok...szürke hétköznapok és hétvégék...1 fillérel sincs több a zsebemben(amit sporolok -a pián-az asszony úgyis elveszi valami Fontosabb dolgokra.Nemlettem jobban csak kibasztam 1rahedli pénzt orvosságra.Öndiagnozis:Ha nemvagyok otthon(aposéknál lakom)Kutya bajom sincs...minden negatív tünetem huss eltünik...!!!!!

Szóval, akit életed társának választottál, az inkább életed horgonya, egy lépést sem jutsz előrébb az élet útjain mióta vele vagy, ezért fojtod alkoholba életed bánatát!
Megértelek.
Sajnos én nem iszom, józan fejjel lehet még nehezebb viselni egy hasonló sorsot. De bírom! A hajam kihullott, a maradék ősz, hosszú évek munkájának gyümölcsét naponta látom pusztulni a család által.
Mikor elmegyek egy motoros túrára, leesik ez a kő, és meglátom a világ szépségeit is, mikor hazaérek gyorsan elfelejtem a látottakat.................
De fő az optimizmus! Előre! :D
Tud valaki egy jó munkahelyet osztrák/német területen? 8-) Nem baj ha marha messze van............. vagy még messzebb.
De ez csak kiesett belőlem, bocsi! :oops:

Én az elmúlt 2 évben elég sok változást éltem meg és erre azt tudom mondani, hogy kurva nehéz tud lenni, de ha az ember úgy érzi, hogy ami éppen van az nem jó, akkor lépni kell! Ha mindened veszik vele akkor is, mert különben az egyetlen életed szépen lassan elfogy és a végén azon tűnődsz majd mi lett volna, ha elég bátor vagy, hogy elkezdd megélni az álmaidat és a vágyaidat! Aztán persze lehet, hogy folytatódik a keserves küzdelem, de legalább nincs ott az a gondolat, hogy meg sem próbáltam. Ezek a lépések rengeteg plusz fájdalommal járnak, amitől fél az ember és igen, kurva szar tud lenni, de aztán mégis ott van, hogy hiba lett volna nem meglépni. Persze különbözünk itt belül, így van, akinek ez könnyebben megy, van, aki képtelen meglépni. Én a hitemmel támogatlak!
"A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt életedben, hanem hogy mennyi élet volt éveidben."
lendvai

HozzászólásSzerző: Fidó » 2014.06.19. 16:16

Ne má, fidzsúk!
Mindenkinek ilyen szar?
A melóhelyen is ketten vagyunk, akik még nem váltak el legalább egyszer /bár a kolléga igen sokat panaszkodik :( /.
Én rohadt jól érzem magam a bőrömben.
A gyerekeim és Betti imádni való, szeretünk együtt lenni.
A munkámat elvégzem /bár, már nem olyan szívesen, mint 20 éve/, kollégák jó fejek, sokat jövünk össze családostól egy-egy bográcsozásra, sütögetésre.
Lóvéilag el lehetnénk jobban is eresztve, de ezt csak magunknak köszönhetjük, nem okolhatunk senkit.
Tanulni kellett volna annak idején, de akkor úgy tűnt, hogy a gimi is elég lesz... :?
De akkor meg lehet, hogy időnk nem lenne egymásra sosem.
Jó ez így, ahogy van! 8-)
Talán hét éves lehettem, mikor Apám a vállamra tette a kezét és komolyan így szólt:
-Fiam, ha bármikor szükséged lenne egy segítő kézre, mindig találsz egyet a karod végén...
Fidó

HozzászólásSzerző: Kawa » 2014.06.19. 16:29

Karex,ha szakács vagy,hijá,még olcsó szállást is lehet intézni.
Ma kaptunk egy új szakácsot,bazze egy 60 körüli fehérhajú szemüveges derékfájós bácsi! Kíváncsi leszek meddig bírja,július-agusztus kb 800-1000 kaja naponta a hétvégéken...
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de attól még szar dolog!
ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD VÉR!
Kawa

HozzászólásSzerző: csanesz » 2014.06.19. 17:43

lendvai írta:
MadBob írta:Lendvai! Mi van a parkolási ügyeddel?

A hatóság malmai lassan őrölnek, még nem jött levél. Amíg nem tudom mi van benne, addig nem töröm a fejem.

Én februárba parkoltam rossz helyen és múlthéten jött a levél, mert feljelentett a zsernyák.
Tanúvallomást kellett írnom...
Felhívtam az illetékest rendkívül segítőkész volt szinte jól esett a törődése (szőke hangú hölgyike volt)!

TDM tábor, ha keresitek egymást: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0
csanesz

HozzászólásSzerző: Annonymus » 2014.06.19. 18:11

Fidó írta:Ne má, fidzsúk!
Mindenkinek ilyen szar?
A melóhelyen is ketten vagyunk, akik még nem váltak el legalább egyszer /bár a kolléga igen sokat panaszkodik :( /.
A munkámat elvégzem /bár, már nem olyan szívesen, mint 20 éve/, kollégák jó fejek, sokat jövünk össze családostól egy-egy bográcsozásra, sütögetésre.
Lóvéilag el lehetnénk jobban is eresztve, de ezt csak magunknak köszönhetjük, nem okolhatunk senkit.
Tanulni kellett volna annak idején, de akkor úgy tűnt, hogy a gimi is elég lesz... :?

:-))))Cimbora....Az utolsó mondat nagyon Orditja...a Beletörödtem-et...Mennyi oldalt kellene teleirni a -Másképpen-csinálnámokkal...
Annonymus

HozzászólásSzerző: godisme71 » 2014.06.19. 18:50

kedves pszichiátriai bentlakók!! nem tudjátok véletlenül,h miért van a vízhőfokmérőm szinte folyamatosan a piros mező közelében??? venti működik,vizet távozni nem látok sehol,mégis utána kell tölteni.. érdekes,h elég,ha 2-3 percre leállítom,utána normál hőfokra visszaesik.. időközönként pedig teljesen normálisan üzemel...
godisme71

HozzászólásSzerző: csanesz » 2014.06.19. 19:39

Annonymus írta:
Fidó írta:Ne má, fidzsúk!
Mindenkinek ilyen szar?

:-))))Cimbora....Az utolsó mondat nagyon Orditja...a Beletörödtem-et...Mennyi oldalt kellene teleirni a -Másképpen-csinálnámokkal...

Fidó meg vagy értve!

Ezzel én is így voltam...
Gondoltam az érettségi elég lesz az, akkor már két szakmám mellett. Most 6 szakmám van és 3 -ban nyomom ill. 2 hivatalos szakma egyet meg a cégnél vertek belém házilag (mondvacsinált).
A fizetésemet meg 5 éve nem emelték.
A társaság nagyon jó csak ezért vagyok még ott és egyre csak agyalok, hogy változtatni kellene ("kellene" és nem pedig "kell"). A cég nagyon stabil és ezért a tétovázás...
Vállalkozás kell mellette, amiben csak koordinátorként vennék részt. Csak felépíteni necces...
Jelenleg, ami gyors átmenet lenne egy kis fellendüléshez az a villanyszerelés! Kevés a jó szerelő és pláne azok, akik tudják milyen márkát hova lenne érdemes használni.

Egy időben úgy éreztem kiégtem a szakmámból - vagy hogy is fogalmazzak -, de nem válthattam szakmát, mert nekem csak az jött be.
Próbáltam több területen is érvényesíteni az addig tanultakat és tapasztalatot és olyan munkákat kezdtem bevállalni amihez egyáltalán nem értettem, inas voltam! ;)
A módszer működött fél év küszködés után valahogy visszatért a kedvem, ahhoz amire korábban ráuntam.
8 év telt el azóta és szeretem a korábban megunt szakmám.

De mindettől független kell egy második szakma, amit munka után is űzhetek.

csanesz

HozzászólásSzerző: csanesz » 2014.06.19. 19:49

godisme71 írta:kedves pszichiátriai bentlakók!! nem tudjátok véletlenül,h miért van a vízhőfokmérőm szinte folyamatosan a piros mező közelében??? venti működik,vizet távozni nem látok sehol,mégis utána kell tölteni.. érdekes,h elég,ha 2-3 percre leállítom,utána normál hőfokra visszaesik.. időközönként pedig teljesen normálisan üzemel...

Nekem hasonló a szitum!

Nekem is eltűnik a hűtőlé, de a felforrásra eddig csak gyanakodni tudtam, bizonyítani nem.
1 000 Km alatt a tágulásiból jelentős mennyiség eltűnik. A héten találtam egy menekülési útvonalat!
Elcsíptem a kis mocskot 2 hónapja keresem és most meg van, de arra nincs magyarázat MÉG, hogy a radiátorból is hogy tűnik el a fele.
Ha fullon van a tágulási, akkor a túlfolyó körül folyik ki. Szépen lefolyik a tágulási fenekéig és ott a láncra csöpög.
Legalább is azzal egy vonalban van a folyás vége.

Kell egy nyamvadt hőmérő....

csanesz

HozzászólásSzerző: Fidó » 2014.06.19. 19:58

Annonymus írta:
Fidó írta:Jó ez így, ahogy van! 8-)

Félreértetted...
Ha más suliba jártam volna /más melóhely, lakóhely, baráti társaság stb./, soha nem ismertem volna meg a feleségem, a családom se a mostani lenne.

Éppen azért írtam, mert semmit nem csinálnék másképpen.
Talán hét éves lehettem, mikor Apám a vállamra tette a kezét és komolyan így szólt:
-Fiam, ha bármikor szükséged lenne egy segítő kézre, mindig találsz egyet a karod végén...
Fidó

HozzászólásSzerző: scopy » 2014.06.20. 06:36

Jól hergelt!

Megállapítottam, hogy ez itt tényleg a cihiátria!

:D
scopy

HozzászólásSzerző: Flenegen » 2014.06.20. 07:12

A hétvégén a régi baráti társaságban az egyik cimborám kissé pityókásan nekiállt osztani az észt, hogy mit hogy kell csinálni.

Én azt mondom, hogy biztos lehetne jobban is csinálni amit csinálok, vagy a sajátomat csinálni, vagy máshol többért csinálni, de valahogy mindíg kiegyenesedik a görbe. Ugyan nincsenek millióim a bankban, és luxus dolgaim sincsenek ( habár haver szerint a TDM az az ), de jó ez így! Viszont amikor sok évvel ezelött a magánéletemben és a melóban is gond volt, 2 hét alatt rendet raktam. Új meló, meg pár hónap szabad egyedülálló férfi lét. Megérte.
Csak a japán , csak a Yamaha.
Flenegen

HozzászólásSzerző: Kawa » 2014.06.20. 09:39

Fidó írta:
Éppen azért írtam, mert semmit nem csinálnék másképpen.

Én azért az exfeleséget szívesen törölném ha lehetne! :D De ahogy mondod, akkor meg a két kölök is törlődne. :D
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de attól még szar dolog!
ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD VÉR!
Kawa

HozzászólásSzerző: Kawa » 2014.06.20. 10:29

De a komoly témák után mindenki nyugodjon le a pitsába! :D
Még 9 nap és ezt fogom nézegetni reggelizés közben: Kép
Igazi szenvedés lesz, de hát ilyen kemény az élet..... :lol:
Kép
ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD VÉR!
Kawa

HozzászólásSzerző: endruz » 2014.06.20. 10:37

Megérdemlitek Gyula, ilyen feszített év után :-) ki jár a pihenés még neked is :-)
BMW R1200R
endruz

HozzászólásSzerző: Kawa » 2014.06.20. 10:53

endruz írta:Megérdemlitek Gyula, ilyen feszített év után :-) ki jár a pihenés még neked is :-)

"még neked is" Hát ez egy igazi béjemvés! :lol:
ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD VÉR!
Kawa

HozzászólásSzerző: VVLaci » 2014.06.20. 12:43

Kawa írta:
endruz írta:Megérdemlitek Gyula, ilyen feszített év után :-) ki jár a pihenés még neked is :-)

Azt azért ne kívánd, hogy megsirassuk sanyarú sorsodat! :evil:
Melegben a dolgok ugye kitágulnak!

Akkor én nem is vagyok kövér, csak túlmelegedtem!
VVLaci

HozzászólásSzerző: Sandorfia » 2014.06.20. 12:56

VVLaci írta:
Kawa írta:

Én már elmorzsoltam egy könnycseppet...
Sandorfia

HozzászólásSzerző: endruz » 2014.06.20. 13:49

Én már elmorzsoltam egy könnycseppet...

Szereti ha sajnálják :-) főleg azért, hogy milyen szörnyű látvány tárul elé a nyomor negyedben :-)
BMW R1200R
endruz

HozzászólásSzerző: Annonymus » 2014.06.20. 14:03

Hol is van az az ominózus pihenőhely...csak azért nehogy véletlenül valameikőnk oda vetődjön...:-)))))
Annonymus

HozzászólásSzerző: Kawa » 2014.06.20. 14:14

Csöndes kis horvát halászfalu közel a határhoz hogy ne kelljen sokat utazni meg ne kelljen a tömeget kerülgetni mert az utálom. :) 3 éve már voltunk itt, alig pár házzal arrébb. És mivel eddig az tetszett a legjobban, meg van a közelben Senjben rendes tescó szerűség(asszem talán konzum) ahol nagyjából a soproni áraknak megfelelő árak vannak, így az ott tartózkodás gyakorlatilag egy fillérrel sem kerül többe mintha itthon kaja-pia-fagyi-strand lennénk így nem variáltunk, megint oda megyünk.
Csakúgy tájékozódási pontnak ha valakit érdekel itt (Sveti Juraj) 300 eur egy tengerközeli ház 4 főre egy hétre konyhával stb. Szóval olcsóbb mint azok akik a balatonon luxusoznak. :D
ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD VÉR!
Kawa

HozzászólásSzerző: endruz » 2014.06.20. 14:32

Kawa írta:Csöndes kis horvát halászfalu közel a határhoz hogy ne kelljen sokat utazni meg ne kelljen a tömeget kerülgetni mert az utálom. :) 3 éve már voltunk itt, alig pár házzal arrébb. És mivel eddig az tetszett a legjobban, meg van a közelben Senjben rendes tescó szerűség(asszem talán konzum) ahol nagyjából a soproni áraknak megfelelő árak vannak, így az ott tartózkodás gyakorlatilag egy fillérrel sem kerül többe mintha itthon kaja-pia-fagyi-strand lennénk így nem variáltunk, megint oda megyünk.
Csakúgy tájékozódási pontnak ha valakit érdekel itt (Sveti Juraj) 300 eur egy tengerközeli ház 4 főre egy hétre konyhával stb. Szóval olcsóbb mint azok akik a balatonon luxusoznak. :D

Senjben a kikötővel szemben az egyik kis utcában volt, az az étterem, ami miatt soha többé nem fogok vagy legalább is amíg a horvát árak ott tartanak ahol jelenleg is menni ebbe a szép országba... Ugyan is vettem a bátorságot és meghívtam kis családomat (2010-et írtunk) egy tengeri herkentyűs ebédre, amibe volt egy kis kagyló, rák és két db grillezett hal...megettük és kértem a számlát, amit meg is kaptam, majd jött a nagy levegő vétel....nyelés és a kellemes ebéd kicsengetése 560 kuna cirka akkori áron majd nem 24.000 Ft na itt szakadt el a cérna!!! Reggeli friss pékség kenyér 300 Ft fél kiló, pék sütemény 250 Ft-tól kezdődött szabad rablás!!!
Az a baj, hogy tudom mi volt előtte 2000 évek elején egy hasonló tengeri herkentyűs tálé 4000 Ft körül fizettem.
Szállás dettó 7 euro volt majd egy évre rá 14 euro utána már nem is menetem oda se vissza...:-(

Most augusztus végére Bulgáriába tengerpari 8 nap 7 éjszaka all inclusive szállodában 10 órától éjfélig ingyen pia délután pizza, szendvics ha valaki éhes lenne 15 órától süti fagyi ami beléd fér 105.000 Ft hármunknak utas biztosítással és stornó biztosítással.
Ha oda passzintom a 24.000 Ft-os egyszeri ebédet a horvátok menjenek a sóhivatalba!!! Sajnos kicsit többet kell autózni :-(
BMW R1200R
endruz

HozzászólásSzerző: Fidó » 2014.06.20. 16:46

Mi úgy oldjuk meg a családi nyaralást, hogy nagyon fáj a derekam, hátam és az ízületeim.
Szóval tiszat roncs vagyok.
Elmegyek a reumatológushoz és kérek tőle ún. "fürdőjegyet".
Felír nekem 15 alkalomra mindenféle masszázst, kezelést, tornát stb., amit a TB fizet /nekem 10% kell csak/.
Ez a teljes kezelés /azt hiszem 14-es ka kódja/ kb. 100ezer forint.
Amúgy ez minden magyar áll.polgárnak jár évente kétszer /ha jól tudom/, de nem reklámozzák.
Olyan helyre megyünk, ahol vannak ilyen kezelések.
A többit nem írom le, de a zsivány magyar mindent megold, becserél.
Arra kell figyelni, hogy a gyógyászati ellátás és a szállás közös cégben legyen!!!
Így nekünk 20-25 ezerbe szokott kerülni a 7 éjszaka /8 nap strandbelépővel/ 4 személyre.
... és nem rossz helyekre /Sárvár, Hévíz, Hajdúszoboszló, Gyula, Harkány stb./ járunk, bár a kör eléggé le van szűkítve.
A gyerekeknek úgyis a csúszda és a játékok a lényeg, mi meg elvagyunk az úszómedencékben, de néha beülünk punnyadni a nyugdíjasok közé a gyógyvízbe is

Ja, a kúra után vissaz kell menni az orvoshoz, leadni a papírokat és áradozni, hogy mennyit segített a sok kezelés. ;)
Fidó

HozzászólásSzerző: endruz » 2014.06.20. 16:54

Így lenyúlni ezt a szegény Magyar államot....ezért teljesítünk így ahogy "jobban" :-)
BMW R1200R
endruz

HozzászólásSzerző: Kawa » 2014.06.20. 17:36

Nem tolom ide az idézetet mert elfoglalná a fél oldalt, de Endruz tapasztalatait a horvátországi éttermekkel kapcsolatban én is meg tudom erősíteni, pofátlanul drágák, épp ezért én még nem jártam egyben sem az elmúlt 5 évben mióta a tengerpartra "járunk".
Monnyuk talán nem okozok meglepetést ha elmondom hogy direkt ezért járunk apartmanokba, ahol az egyik fő szempont a kiválasztásnál hogy tisztességes konyha-étkező legyen hozzá, ahol aztán nekem semmi gondot nem jelent hogy mindennap összedobjak valamit fél óra alatt a családnak, amiről tudom hogy szeretik és az utolsó morzsáig befalják. :D
Viszont kurta ideg lennék ha valami drágát kéne kifizetnem amire húzzák a szájukat és a fele a tányéron marad. :evil:
Meg az egyik legjobb a nyaralásban az szokott lenni hogy a tengerre néző teraszon szoktunk reggeli-ebéd-vacsorálni kompletten családilag, lazán öltözve, kényelmesen ahogy nekünk jól esik. Ezt a házat is azért választottuk(pedig 80-90 eur-val többe került mint a másik 3 kiszemelt 1km-en belül) mert nincs semmi közte meg a tenger közt, csak egy zsákutca, aminek majdnem ez az utolsó háza. Csodás a kilátás, nincsen zavaró autóforgalom.https://goo.gl/maps/r0tMf
A pékségeknél szerintem ennyire nem gáz a helyzet, Zadarban egy pár utcácskával arrébb lévő maszek pékségben vettük a reggeli zsömiket meg a kenyeret, finom is volt és csak kicsivel került többe mint az áruházi tömegcikk.
Bulgáriával nekem csak 2 gondom van, de az mindegyik kizáró tényező:
1. Rühellem ha homokos a part, ott általában nincsenek nagyon halak meg komoly élővilág, nincs miért búvárkodni, nem lehet ugrálni és nem olyan kristálytiszta mint a sziklás részeken. Belemegy a papucsba, a gatyába, reszeli a farpofákat, ráragad mindenedre ha vizes vagy + még a szél is a szemedbe fújja. 1x próbáltam, többször nem fogom.
2. A távolság. Tőlünk minimum 15-16 óra netto vezetési idő, az első 2 óra után a kölkek elunják magukat, marad az egymás piszkálása mint szórakozás, én meg agyonvágnám őket az idegtől mire odaérünk. A benzinköltséggel együtt az olcsóbb bulgária többe kerülne mint a drága horvát. A repülő nem játszik mert minden az anyegin múlik ahogy Puskin mondaná...
ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD VÉR!
Kawa

HozzászólásSzerző: Hr.Geiger » 2014.06.20. 18:46

Estét!
Olvasom itt a horvát " lehúzós" éttermi tapasztalatokat..., mit mondjak, ilyen téren nekünk sincs okunk a panaszra!
Egy ital sörért öt számjegyes összeg, vacsoráért milliós számla - mi magyarok is tudjuk ezt! :(
Nekem eddig nem volt negatív tapasztalatom egyik tengerparti étteremben sem - igaz a lányom perfekt tolja a kacifántos nyelvüket! Ő rendel, bezsebeli a meglepett személyzettől az elismerést - nekem csak fizetnem kell! :lol: :lol:
"Mosolyogni és hülyéskedni kell, mert az élet sokkal egyszerűbb, ha laza környezetben éljük!" ( VR#46)
Hr.Geiger

HozzászólásSzerző: VVLaci » 2014.06.20. 20:30

Nem lehet, hogy tőlünk tanultak?
Melegben a dolgok ugye kitágulnak!

Akkor én nem is vagyok kövér, csak túlmelegedtem!
VVLaci

HozzászólásSzerző: Karex » 2014.06.20. 22:35

Tavaly nyáron MZ-vel voltam(tunk) a KRK sziget melletti részeken, meglepően olcsó szoba árak(inkább lakosztály volt), napi egy éttermi étkezésnél megkerestük az olcsót, a boltban meg hasonló árak voltak mint itthon.
Egy kép ízelítőnek: https://plus.google.com/u/0/photos/1019 ... 8090261392
Karex

HozzászólásSzerző: scopy » 2014.06.21. 05:47

Jól hergelt!

Okos kis társaság ez! Ahányan, annyiféle módon oldjátok(juk) meg, de ésszerűen és családra szabva.

Mi pld. imádjuk a Balatont. Bgyörökön a nagynéni nyaralójában sok minden megvan, amit Ti alább leírtatok.

Út hossza elfogadható
Szállás ingyen
Konyha- étkező- és egyéb kényelmi szempontok pipa
Kilátás elképesztően szép
A Paphegyi csárda rendkívül ízletes és szinte már barátként fogadnak, ami a személyre szabott adagokkal és készítési módokkal is kiegészül
Nincs balatoni nyüzsi
Stb.
Annyi, mintha itthon - strandolva - élnénk az életünket.

Mivel Andi anyukáját - aki nélkül szinte már el sem tudnám én sem képzelni a nyaralásunkat, de tényleg!!! - is visszük, sajnos négy embernek kicsit szűk az autó. Kénytelen vagyok motorral menni velük. Valahogy majd kibírom megint! Ott pedig Andival egyszer-egyszer tekergünk kettecskén (egy éjszakára ott maradva valahol), Beni a mamával pedig meghitten tölthet egy kis időt "idegenben", ami minden alkalommal nagyon jól esik nekik.

A lentiek szellemében mindenkinek jó nyaralást! Vigye el mindenki a jó hírünket! :P
scopy

HozzászólásSzerző: Fidó » 2014.06.21. 08:30

Jó duma... ;)
Milyen autó az, amiben négyen nem fértek el?
Fidó

HozzászólásSzerző: Karex » 2014.06.21. 11:31

scopy írta:Jól hergelt!

Okos kis társaság ez! Ahányan, annyiféle módon oldjátok(juk) meg, de ésszerűen és családra szabva.

Mivel Andi anyukáját - aki nélkül szinte már el sem tudnám én sem képzelni a nyaralásunkat, de tényleg!!! - is visszük, sajnos négy embernek kicsit szűk az autó. Kénytelen vagyok motorral menni velük. Valahogy majd kibírom megint! Ott pedig Andival egyszer-egyszer tekergünk kettecskén (egy éjszakára ott maradva valahol), Beni a mamával pedig meghitten tölthet egy kis időt "idegenben", ami minden alkalommal nagyon jól esik nekik.

A lentiek szellemében mindenkinek jó nyaralást! Vigye el mindenki a jó hírünket! :P

:mrgreen:
Karex

HozzászólásSzerző: Fidó » 2014.06.21. 16:24

Scopy!
Az a tekergős napotok mikor is lesz saccperkábé?
Hátha...
Fidó

HozzászólásSzerző: kopi » 2014.06.21. 17:39

Üdv!
A motorom furcsán melegszik.
A bal oldali henger melegebb mint a másik.-ez normális?
Egyébként szép a hangja, jól megy , teljesen rendben levőnek tünik, a fogyasztása is ok.(5 alatt, max 120al.)olaj víz nem fogy, menne mint a vesztés.Igaz azzal még nem mentem.
Az első 600 km alapján.
kopi

HozzászólásSzerző: horhaus » 2014.06.21. 18:12

Sziasztok

Kellene egy kis segítség. Kicsit fog az első fékem. Megpróbáltam megjáratni a dugatyut, de a négyből egy nehezen mozog. fújtam wd 40-el és ki-be nyomkodtam, de nem lett jobb. Tud valaki hatásosabb módszert, vagy féknyereg csere?
horhaus

HozzászólásSzerző: csokabi » 2014.06.21. 18:22

horhaus írta:Sziasztok

Kellene egy kis segítség. Kicsit fog az első fékem. Megpróbáltam megjáratni a dugatyut, de a négyből egy nehezen mozog. fújtam wd 40-el és ki-be nyomkodtam, de nem lett jobb. Tud valaki hatásosabb módszert, vagy féknyereg csere?

A WD-40 annyi, mint döglött madárnak a kalitka. Takarítsd le rendesen és jó lesz! Gyula a másik fórumon (motorozz.hu) mostanában leírta, hogy ő hogyan szokta csinálni. Egy tárcsamelegedésből indult a sztori és volt mellett pár kép is, elég könnyű lesz megtalálni.
csokabi

HozzászólásSzerző: horhaus » 2014.06.21. 18:43

csokabi írta:
horhaus írta:Sziasztok

A WD-40 annyi, mint döglött madárnak a kalitka. Takarítsd le rendesen és jó lesz! Gyula a másik fórumon (motorozz.hu) mostanában leírta, hogy ő hogyan szokta csinálni. Egy tárcsamelegedésből indult a sztori és volt mellett pár kép is, elég könnyű lesz megtalálni.

kösz keresem
horhaus

HozzászólásSzerző: lendvai » 2014.06.21. 20:16

kopi írta:Üdv!
Egyébként szép a hangja, jól megy , teljesen rendben levőnek tünik, a fogyasztása is ok.(5 alatt, max 120al.)olaj víz nem fogy, menne mint a vesztés.Igaz azzal még nem mentem.
Az első 600 km alapján.

Talán egy karbiszinkron ellenőrzést megér, lehet, hogy kicsit el van mászva.
lendvai

HozzászólásSzerző: Sandorfia » 2014.06.21. 21:34

lendvai írta:
kopi írta:Üdv!
Az első 600 km alapján.

Talán egy karbiszinkron ellenőrzést megér, lehet, hogy kicsit el van mászva.

Szerintem normális. A jobb oldali henger mellett van a vezérlés ürege. Persze, hogy azon keresztül lassabban melegszik fel a külső oldal.
Sandorfia

HozzászólásSzerző: scopy » 2014.06.22. 00:53

Fidó írta:Scopy!
Az a tekergős napotok mikor is lesz saccperkábé?
Hátha...

Telefonon hívlak majd! :-)
scopy

HozzászólásSzerző: kopi » 2014.06.22. 05:02

Furcsán melegszik a motorom...
Köszi a segitséget, a vezérlés miatt érzem a különbséget. Erre nem gondoltam. A szinkron rendben.
kopi

HozzászólásSzerző: Karex » 2014.06.22. 09:04

http://tdm.url.ph/TDM/html/enter.html
Éjjel alakult megint az oldal kicsit, messze nem végeztem még vele.
Karex

HozzászólásSzerző: Fidó » 2014.06.22. 09:17

"Nem merem megnézni!" :lol:
Fidó

ElőzőKövetkező

Vissza: Általános témák